Mit lehet tenni, ha a munkáltató nem ad munkaruhát?
1. Kértél már? Nem adtak? Mit mondtak, miért nem?
2. Van olyan a munkaszerződésedben, hogy munkaruhát kapsz vagy köteles vagy abban dolgozni? ha igen, akkor lehet valamit kezdeni jogi úton.
3. egyáltalán nem biztos - legalábbis mi innen nem tudjuk megállapítani - hogy az adott hely, ahol dolgozol, tényleg kap-e munkaruhára támogatást?
Ha elő van irva a céglogós egyenruha, bakancs stb azt elvileg kapnod kell a cégtől .
Ha nem kötelező munkaruha azt nem kell adniuk. Pl. a párom szakács a kötényt meg a pólót kapja, céges logós de a 13 ezres szakács klumpát és a nadrágot magának veszi.
Én gyárban voltam, ott 3 évre adtak 3 db pólót és 3 db ingkabátot. Plusz 3 nacit. És bakancsot, sapkát. Bakancs és sapka bármikor ingyen pótolható, de ha pl. kérek még pólót a 3 éven belül mert elszakadt vagy bármi akkor azt nekem kell fizetni, valami 2500 Ft körül darabja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!