Ti mertek a munkahelyen beteget jelenteni és nem menni? Nálunk nem tanácsos ilyet tenni
Ti mertek betegek lenni a munkahelyen? Én per pill szekus cégnél vagyok itt nagyon nem tanácsos betegség miatt távol lenni, 1-2 nap még tán belefér de fizetést erre se adnak, ha ennél több akkor lapát.
Előzőleg 10 évig vendéglátásban voltam ott még durvább volt ott ha csak 1 napot is nem mentem volna beteget jelentve többet nem is kellett volna.
Nálatok ez hogy van?
Akkor tényleg velem van a probléma.
Oké kirúgnak, pert indítok.
Elmegyek a hivatalba, hogy a pert elindítsam.
Ott ezt elmondom, majd összenéznek: megjött a nap hülyéje.
De biztos össze vissza beszélek.
A munkahelyemen nem szeretik, ha valaki beteg, mert tényleg annyian vagyunk, amennyien kellünk, és jelentősen megbénítja ezzel a műszakokat (kereskedelem).
De nálunk azért eljutott a vezetők agyáig, hogy igaz, hogy sok a munkanélküli, de sokkal kifizetődőbb elengedni valakit öt napra táppénzre, mint napokat, heteket tölteni új munkaerő keresésével, majd ismét ennyit a betanításával úgy, hogy lehet próbaidő alatt vagy az egyik, vagy a másik fél köszöni, de inkább nem kér ebből a helyből.
Arról már ne is beszéljünk, amikor valakinek fertőző betegsége van (pl. influenza, kötőhártyagyulladás, hasmenéses vírus stb.) amivel nem csak gyengébben fog tudni dolgozni, de még le is fertőzi majdnem az összes dolgozót. Az persze más kérdés, aki sokszor van táppénzen olyan betegséggel, ami nem egészségkárosító, nem okoz maradandó károsodást, ha szedi a felírt gyógyszert (pl. fejfájás).
Ellenben sok embertől hallottam már, hogy feketén dolgoztatják, nincs szabadnap, szabadság, és legfőképpen táppénz, betegszabadság. Ezzel csak az a baj, hogy az az ember tulajdonképpen rabszolga, akinek megvannak számolva így is, úgy is napjai. Hiszen, ha megbetegszik, akkor lehetnek szövődmények, ha pedig a pihenés csak az alvást jelenti, akkor belefásul a munkájába, és szép lassan leépül szellemileg, fizikailag. Ez akkor a legrosszabb, ha nem is szereted, amit dolgozol, és a kollégák, és a közeg is borzasztó.
Nem mondhatom azt senkinek, hogy váltson munkahelyet, mert borzasztó a munkaerőpiac. A munkaadókra nagyon sok munkavállaló jut, így aztán a munkáltatók kedvük szerint zsigerelhetik ki a dolgozókat.
". Ezért olyan büntetést kaphat a cég, hogy utána attól koldulnak."
Mielőtt még belemennénk hogy feljelentés meg büntetés csak halkan egy közbevetés: az ilyen cégeknél NAPI bejelentés vagy.
Tudod ez mit jelent? Ha nem nézz utána.
Ha tudod akkor azt is tudod, a cég semmiféle jogsértést nem követ el azzal ha neked azt mondja holnap már ne gyere.
Feljelented? MI alapján?
56%-os te.most ennyire ostoba vagy, hogy saját magaddal beszélgetsz?
Munkaügyist már ennyire kutyába veszik hogy több profilt kellet vsinalni, mert mar senkit nem.érdekel... 🤣
Lóf.szt nem problémázol hallod.. keressél másik munkahelyet vagy válts területet, ha nem felel meg. Most mit kell itt tolni, hogy ez és az mennyire szar és dirr-durr csitt-csatt. Nem tetszik? Lehet menni máshova. Ezer lehetőség van, főleg a vendéglátásban, "szekus" cégeknél meg a kereskedelemben is. Sírsz, hogy szar, de tenni cs.szel, hogy jobb legyen.
Ha beteg vagyok, akkor beteg vagyok. Ha nem tetszik a munkáltatónak, így járt, rúgjon ki. Kutyát se. Aki nem képes felfogni, hogy nem viccből vagyok táppénzen vagy betegszabin, tehet egy szívességet, keresek másik munkahelyet. Na bumm
"Ezer lehetőség van, főleg a vendéglátásban, "szekus" cégeknél meg a kereskedelemben is"
És szerinted az egyik szekus cég miben különbözik a másiktól? Mindenütt ugyanaz megy, az évek alatt voltam 15 feletti szekus cégnél, és mindenütt ugyanaz megy.
Már az is nagy szám ha be vagyok jelentve minimálra. Másutt még ez sincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!