Közlekedés időszükséglete mennyire számít nektek a munkahelyen? Új helyet lepasszolni mert nincs túl közel nem nagy luxus?
Ismerősöm állást keres (van állása de váltani akar). Felvették volna egy új helyre jobb fizetésért (most se keres rosszul), de nem fogadta el végül. AZért nem mert szerinte messze van. Tömegközlekedéssel 2x 45 perc lenne. És az neki sok ő annyit nem utazik jelentette ki.
Én meg elgondolkodtam. Kap egy jó fizetésű helyet felvennék de ő lepasszolja mert napi 2x 45 perc nem fér bele (én nem fogom az életem a buszon tölteni mondja).
Én meg itt vagyok tizenéve a mostani szar fizetésű helyemen (nettó 100) és naponta nem 2x 45 perc, hanem durván 2 x 1,15 óra a közlekedés. És ha tudnék helyet jobb pénzzel két kézzel kapnék utána még ha messzebb is lenne.
Mert én se akarom ugyan az életem a buszon tölteni de van más választásom? Nem állnak sorba az ajtóm előtt a cégek.
Nem nagy luxus ezért lepasszolni egy állást?
Első körben azt mondanám, hogy de, luxusz. Viszont írod, hogy most is jól keres, megf úgy az egész leírásból az jött le, hogy "megengedheti magának". Lehet, hogy a mostani fizujával is jól elvan, és hiába kapna pár tízezerrel többet, nem emelkedne azáltal annyit az életszínvonala, mint amennyit az utazás elvenne az életéből.
De persze lehet, hogy messze nem erről van szó, és igenis szüksége lenne arra a pár tízezerre, na ebben az esetben az ismerősöd egy marha.
Mindenkinek a magánügye. Én is utasítottam vissza állást azért, mert hajnali 4kor kellett volna kelnem és 5 órakor indulnom azért, hogy beérjek fél 8-ra. Azt hiszem 10-20.000 forinttal lett volna több a fizetésem, viszont naponta 2x 2-2,5 órát utazhattam volna és nem érte volna meg időben.
Ne mással foglalkozz, ha ennyire szar a fizetésed, akkor keress másik helyet!
"akkor keress másik helyet!"
..... éééés amit találok ott még ennyit se adnának. Itt kapom a nettó 100-at + 20.000 kajajegyet, amit meg találtam ott meg minbér és slussz lenne.
Akkor marad ez.
Nem nagy luxus lepasszolni emiatt az állást, hiszen azt írod, hogy most is jól keres! Ha éhezne a jelenlegi helyén, akkor biztos ő is bevállalná a 2x45 perc utazást. De ha eleve jól keres már most is és nem is utálja a jenlegi helyét akkor havi pár ezer forintért felesleges lenne beáldoznia több időt a napjából plusz utazásra.
Gondolj bele, az ember az élete minimum egyharmadát a munkahelyén tölti. Ehhez jön még hozzá az utazás is, ami alatt semmi értelmeset nem lehet csinálni általában így szín tiszta időpocsékolás. Így az életed fele arra megy el, hogy olyan dolgot csinálsz, amit legszívesebben nem csinálnál, csak muszáj. Tehát minden egyes szabad perc nagyon értékes!
"akkor havi pár ezer forintért "
Nana azért szó sincs itt párezerről. Eleve 250 nettót kap most jelen helyén (+ vagy 50-et cafiban) és az új hely bár nem tudom mennyivel de biztos több 10,000el ráígért az tuti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!