Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ti mertek a munkahelyen...

Ti mertek a munkahelyen beteget jelenteni és nem menni? Nálunk nem tanácsos ilyet tenni

Figyelt kérdés

Ti mertek betegek lenni a munkahelyen? Én per pill szekus cégnél vagyok itt nagyon nem tanácsos betegség miatt távol lenni, 1-2 nap még tán belefér de fizetést erre se adnak, ha ennél több akkor lapát.

Előzőleg 10 évig vendéglátásban voltam ott még durvább volt ott ha csak 1 napot is nem mentem volna beteget jelentve többet nem is kellett volna.

Nálatok ez hogy van?

2018. márc. 18. 13:58
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:

Szeretem a munkahelyemet, így akkor is bemegyek ha egy picit beteg vagyok.

Ha komoly a betegség, szóval alig bírok állni a lábamon, akkor felhívom a felettesem és ennyi. Általában elég 2-3 nap, hogy helyre jöjjek.

Azonban ez évente max 2-3 alkalommal fordul elő, szóval még a sima 15 napos betegszabit is ritkán töltöm ki, nemhogy táppénz. :)

(Bár az is előfordult egyszer, de akkor 2 oldali tüdőgyulladásom volt..)

2018. márc. 18. 14:01
 2/40 A kérdező kommentje:

"Ha komoly a betegség"

És mit reagálnám ebben a szituban ami itt nálunk volt már nem1x...

Betelefonálsz hogy beteg vagy tényleg komoly beteg fekvés láz stb a főnök meg leugat hogy nem érdekel mi bajdo holnap itt legyél vagy kiváglak?

Na mit reagálnál? Nálunk hallhatsz ilyeneket élesben!

2018. márc. 18. 14:05
 3/40 anonim ***** válasza:
100%
Ó rengeteg helyen ezt mondják és én rengeteg helyen mertem. Tudod mi lett? Semmi.
2018. márc. 18. 14:08
 4/40 A kérdező kommentje:
Na hát itt nem semmi lenne kapnál egy utalást az utolsó fizuddal és game over.
2018. márc. 18. 14:14
 5/40 A kérdező kommentje:
Minden hónapra jut egy ilyen lapátos akció.
2018. márc. 18. 14:14
 6/40 anonim ***** válasza:
7 éve dolgozom a munkahelyemen, egyszer volt olyan, hogy besokalltam és azt, mondtam, hogy el fogok menni az orvoshoz, kiíratni magam. Nem hitték el, de megtettem. 1 hét szieszta nem a világvége, nem lett belőle semmi. Egyébként egyszer volt olyan is, hogy egy pénteki napon elengedtek, mert nagyon kutyául néztem ki. Én inkább matekozni szeretek, elvállalok olyan melót, amit más nem, így ha kell, elenged a főnök titokban.
2018. márc. 18. 14:16
 7/40 A kérdező kommentje:

Sose dolgoztál még se szekus se vendéglátós cégnél.

Ott ez nem így megy.

1 hét = a garantált kirúgás.

Ne is dolgozz egyébként.

2018. márc. 18. 14:17
 8/40 anonim ***** válasza:

Én 7 hónapja vagyok a jelenlegi cégemnél.

Amúgy kiveszem az összes szabit amit csak lehet, hiszen megtudtam ha marad azt nem fizeti ki a cég.

Tehát hülye lennék nem kivenni a szabikat.

De ilyen táppénzen még nem voltam, vagy hogy nevezik, amikor az orvos ír ki.

2018. márc. 18. 14:29
 9/40 anonim ***** válasza:

De ez komoly, pl. vendéglátásba, hogy kivenne az ember 2-3 napot és akkor mondják hogy többet nem is kell jönni??

Ez igaz vagy "hülyítés"?

2018. márc. 18. 14:32
 10/40 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán nincs így.. csak azért mondják ezt a főnökök, mivel egy szakács nélkül az egész létesítmény megbénul..

Ergo nem tudnak működni.

Vendéglátásba ígyis nehéz igazán jó szakácsot, pincért találni, szóval nem fognak kirúgni ha normálisan csinálod a dolgokat.

Max nem örülnek ha nagyon beteg vagy.

2018. márc. 18. 14:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!