Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért irigyek a kollégáim?

Miért irigyek a kollégáim?

Figyelt kérdés
27 éves vagyok,közép felső kategóriás autóval járok dolgozni. Szabadidőmet testépítéssel, utazással töltöm. Nincs szerencsére gyerekem. Barátnőm van. Kollégáimnak mindegyiknek van min 2 vagy 3 gyereke. Így evidens, hogy nincs pénzük se jó autóra, (ilyen 2-3 százezres roncsokkal járnak) se utazásra. Rám irigykednek,próbálnak munkámba hibákat találni, majd azonnal vamzerkodni a főnöknek. Miért irigykednek? Senki sem tartott pisztolyt a fejükhöz, hogy csináljanak gyerekeket.Ha nem csináltak volna, most élhetnének úgy mint én. Amúgy ők is korosztályom 30 körül vannak.

2018. márc. 18. 10:45
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 81/86 anonim ***** válasza:
69%
80: Figyu, amikor engem hülyeségekkel csesztettek, egy ízben én is a szemükbe mondtam, hogy különbnek tartom magamat náluk. Logikus reakció.
2018. márc. 18. 18:12
 82/86 anonim ***** válasza:
72%

Az ember olyan fajta, hogy próbálja azt hinni, hogy a jó mindig elnyeri a jutalmát. A munkatársaid szerint az a "jó", meg "az élet rendje", ha kiköltöznek a szülői házból, megállapodnak és gyereket vállalnak. Teljesítették a jót, az élet rendjét, te meg nem (mert "olyan önző vagy", de kivel szemben is lennél önző?), mégis nekik van lapos életük, neked meg látszólag nagyon boldog. Ez ellenkezik a világképükkel, és megkérdőjelezik a döntésük helyességét, de azzal, hogy "ha nem lenne gyerekem, most én is ilyen autóval járhatnék", vagy "lehet, hogy elrontottam az életem azzal, hogy ilyen korán vállaltam gyereket" egy szülő se mer szembenézni, mert a gyerek egy csoda, akit létre kell hozni és imádni kell, mert ez az élet rendje, punktum. Ezért ezt a belső feszültséget inkább kivetítik rád, a kiváltóra. Ha erre náluk kérdeznél rá, persze be se vallanák, hogy ez irigység, azt mondanák, hogy utálnak téged, mert önző vagy, vagy sajnálnak téged, mert nem tudod, mi az igazi boldogság, de logikai érvekkel nagyon könnyű rámutatni arra, hogy ellentmondanak saját maguknak, és önámításban élnek.

Egyébként azok az emberek a környezetemben, akik tényleg vágytak gyerekre és nem csak társadalmi nyomásra szültek, vagy azért, hogy a szüleik végre ne rágják a fülük, azok tényleg annyira boldogok a gyerekükkel, hogy eszükbe se jutna elcserélni egy jobb kocsira, és csesztetni a másikat azért, mert neki jó kocsija van gyerek helyett. Ahogy a gyerekvállalást sem próbálják senkire erőltetni, hiszen jó dolognak tartják, és nem erőszak a disznótor :) Aki nagyon meg akar győzni, hogy gyerek kell, azzal kapcsolatban van egy olyan érzésem, hogy ő sokat szív a saját gyerekével, és igazságtalannak tartja, hogy más ezt "megússza".

2018. márc. 18. 19:41
 83/86 anonim ***** válasza:
21%
#79, az "ő kezdte" maximum általános iskoláig elfogadható indok az intelligens emberek körében...
2018. márc. 18. 21:27
 84/86 anonim válasza:
41%
Teljesen egyetértek a kérdezővel! Nálam is ez van, irigykednek a függetlenségemre, az anyagi helyzetemre, az életemre. Teljesen jó úton jársz,nem akkor vagy valaki ha nyomorogsz egy panelban 20 évig hitellel a nyakadban vagy egy lyuknyi albiban? Miért is lenne jó? Soan veregetik a vállukat,hogy én külön élek meg független vagyok de milyen áron? Lakashitelek, munkásszállók, németben gürizés...stb. Én azt vallom, több generáció együttélése jó és nem feltétlenül kell hitelekbe menekülni. Tanulj, anyagilag erősödj és vállalkozz. Pénzből lehet pénzt csinálni, nem pedig lakáshitelből. Milliók élnek így,nem tartom jó iránynak. Rám is irigykednek, 27 éves vagyok, nem élek külön,holott van saját házam. Jó munkahelyem van, szellemi foglalkozás de kereshetnék többet is bárhol,de most itt jó. Munkatársak irigykednek, kibeszélnek,piszkálnak, holott udvarias,előzékeny,kedves és segítőkész vagyok. Nem mindenki ilyen persze, de a fele ilyen. Ez a réteg mindig ki fog pécézni, ignoralni kell és lesz.rni. Ne pörögj rajta. Magyarok ilyenek, egy, irigy népség... Akik meg ide írogatnak veled szemben, ebből a fajtából valóak.
2018. márc. 18. 22:47
 85/86 anonim ***** válasza:
88%

ugyan így vagyok én is bár kicsit más.

nettő 420, java programozó, 26 éves. nincs gyerek, apámnál lakom, kocsim nincs, alig költök valamit. kolegáknak a gyerek + kocsi + csalág + akármi miatt gondjuk van alapvető dolgokkal pedig ők is hasonló szinten keresnek.

2018. márc. 19. 20:35
 86/86 anonim ***** válasza:
0%
85, csak a kollégáid tudnak írni, neked meg az is kihívás. Programozó, persze...
2018. márc. 19. 21:46
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!