Miért irigyek a kollégáim?
Nos, ha valaki azt merné előttem mondani, hogy "csináltak" 3 gyereket, úgy megkapná a magáét, hogy csak pislogna. Pedig nekem sincs gyerekem, nem is akarok, nem szeretem őket. De amikor ezt a szót használják (pláne egy magadfajta, majdnem 30 évesen az anyjával élő, hencegő kis lúzer), akkor felmegy bennem a pumpa.
2018. márc. 18. 11:48
Mi ebben a siker? Árulja már el nekem valaki.....
Mert sajnos a magyar keresetek olyan alacsonyan vannak megállapítva, hogy elemi emberi érzelmi és ösztönéleti igények kielégítése esetén valóban nem agy alig jut utazásra és hasonló "luxusnak" tekintett igények kielégítésére. Ez egyébként korábban is így volt, a gyerektelen szomszédaink 45 évvel ezelőtt minden évben tengerparton nyaraltak, miközben nekem mellékfoglalkozásban is kellett dolgoznom, hogy szerény körülmények között fenntartsuk magunkat a gyerekünkkel.
Nem a kerdezovel vagyok, de senkit nem erdekel mit hisztiznel 31!
2018. márc. 18. 11:49
Szerintem ez csak egy kitalált, provokatív kérdés. Nem hiszem, hogy egy családos, 30-as ember ennyire foglalkozik a kollégája helyzetével. Alapból nagyképűen fogalmazol (nincs szerencsére gyerekem; 2-3 százezres roncsokkal járnak; csináljanak gyereket stb..)
27 éves létedre be kell(ene) látnod, hogy mindenkinek más prioritásai vannak, másért küzd az életben.
Nekem pl. egy felső kategóriás autó nem érték, pénzügyileg rossz befektetésnek tartom, inkább saját lakásra gyűjtenék, még ha fundamentát is kellene hozzá felvennem.
2018. márc. 18. 11:49
36/86 A kérdező kommentje:
35-veled részbe egyet értek. De nekik nem kéne foglalkozniuk azzal, hogy én mire szeretném elkölteni a fizetésem. Én nem foglalkozom a gyerekeikkel, meg hogy milyen babakocsit vesznek. Kit érdekel?
El kell, hogy szomorítsalak egyáltalán nem irigyek rád, egyszereűn unszimpatikus vagy nekik, amit teljesen megértek.
Te majdnem 30 évesen anyucival laksz, ők pedig ugyanennyi idősen le tudtak válni a szülőről és önálló eletet tudnak élni, nem úgy, mint te.
A sikeres embertől te nagyon távol állsz, sokkal inkabb lenéznek téged, mint irigyek rád.
2018. márc. 18. 11:55
Áruld már el, hogy miben mutatkozik meg ez az irigyseg pontosan....?
Mert az hogy hibát keresnek a munkadban, ez egyszerű utalat is lehet....
2018. márc. 18. 11:59
Sajnos jelenleg az itthoni munkahelyeken úgymond "nem jó a hangulat".
Ez van.
Amúgy Németországba is ez megy, "mobbing", stb.
2018. márc. 18. 12:00
40/86 A kérdező kommentje:
Nem lakom anyucival, külön lakrészem van. Olvasni tudni kéne, vagy meg kelett volna tanulni 2.-ikba :) Nekem nem fontosak azok az érdekek , dolgok amiket ők képviselnek. Nekem fontosabb egy gyors szép autó, egy jó utazás barátnőmmel mondjuk Horvátországba, mint, hogy egy gyereket pátyolgassak a panelba. Barátnőm is ugyanilyen állásponton van. Persze, majd később mi is szeretnénk majd családot alapítani, ha úgy alakul. De 35 éves korunkig semmiképp.
Kapcsolódó kérdések: