Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért irigyek a kollégáim?

Miért irigyek a kollégáim?

Figyelt kérdés
27 éves vagyok,közép felső kategóriás autóval járok dolgozni. Szabadidőmet testépítéssel, utazással töltöm. Nincs szerencsére gyerekem. Barátnőm van. Kollégáimnak mindegyiknek van min 2 vagy 3 gyereke. Így evidens, hogy nincs pénzük se jó autóra, (ilyen 2-3 százezres roncsokkal járnak) se utazásra. Rám irigykednek,próbálnak munkámba hibákat találni, majd azonnal vamzerkodni a főnöknek. Miért irigykednek? Senki sem tartott pisztolyt a fejükhöz, hogy csináljanak gyerekeket.Ha nem csináltak volna, most élhetnének úgy mint én. Amúgy ők is korosztályom 30 körül vannak.

2018. márc. 18. 10:45
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/86 anonim ***** válasza:
57%
Bizony! Itt sok olyan ember van, mint a kollégáid: mi sem bírunk téged.
2018. márc. 18. 16:39
 72/86 anonim ***** válasza:
81%
De most komolyan hogy kellene viszonyulni az olyan emberekhez, akik lenézik a fiatalabbat és/vagy siketesebbet, és szidják, hogy miért nem úgy él, ahogy ők? Talán tisztelni kellene őket, és felnézni rájuk?
2018. márc. 18. 16:50
 73/86 anonim ***** válasza:
39%
miért, szerinted mit kéne tisztelni a kérdezőben, aki annyira sötét, hogy szerinte evidens, hogy akinek gyereke van, annak nem futja autóra meg nyaralásra?
2018. márc. 18. 16:54
 74/86 anonim ***** válasza:
94%
73: Elege van az irígykedőkből, ennyi. Na meg ha gyárban vagy hasonló helyen dolgozik, akkor ott nagyon is evidens, hogy a 2-3 gyerekeseknek nincs pénze autóra, meg menő cuccokra. Mint ahogy az is, hogy az ott dolgozók többségét nem valószínű, hogy a szabadidejükben könyvtárban vagy kultúrházban találod meg.
2018. márc. 18. 17:00
 75/86 anonim ***** válasza:
40%

Amúgy minek autó?

Csak az ember azt lesi mikor lopják el, nekem egyszer levitték a tükrömet, a csávó ment tovább, neki ez természetes, ja nem az enyém volt az autó hanem a szüleimé.

Nekem nem is volt soha autóm, általában cégessel mentem.

2018. márc. 18. 17:03
 76/86 anonim ***** válasza:
62%

Akik itt jönnek ezzel a “ebben meg mi a siker?” dumával azok hülyék? Az talán siker, hogy valaki 3 gyerekkel nyomorog egy kis panellakásban és hitelt hitelre halmoz? Fel kellene fogni, hogy mindenkinek más az értékrendje és más elképzelései, céljai, tervei vannak! Nem arról szól az élet, hogy másoknak bizonygasd, hogy te mekkora nagyon menő, sikeres ember vagy és mit tettél le az asztalra! Az ilyen emberektől kifordul a gyomrom....Vannak , akiknek az a fontos, hogy családot alapítsanak és gyerekeket neveljenek, másnak pedig az, hogy a karrierjével, hobbijával foglalkozzon és később (vagy az is lehet, hogy soha) jelenik meg benne a vágy arra, hogy gyereket neveljen. Ennyi, egyik sem rosszabb a másiknál. Nekem elegem van abból, hogy mindenki szapulja a másikat. Mi a sz#@rnak költözne el otthonról, ha még nem szeretne együtt élni és külön életet kezdeni a barátnőjével és a családjával is jó a kapcsolata???? Én is sokáig otthon laktam, mert szerettem a szüleimet, ők is engem és nagyon jól megvoltunk együtt és anyagilag is jobban kijőttem, mintha egyedül nyomorogtam volna egy kis lyukban. Így több pénzt tudtam megtakarítani és meg tudtam engedni magamnak nyaralásokat, kirándulásokat. 27 évesen én még a munkámmal, a családommal, barátaimma, párommal, hobbimmal foglalkoztam, de még eszembe sem jutott a gyerekvállalás, én még abszolút nem akartam, nem álltam rá készen. Ettől én sz@&#r ember voltam? Nem. Elfogadtam azt, hogy mások máshogyan gondolkoznak és ők máshol tartanak az életükben. Ennyi.

Úgyhogy szerintem itt elsőként azzal van a baj, hogy mindenki nagyon bele van mászva a saját segg@€&be és a saját büszkesége miatt nem lát tovább...Ha egy 30 éves értelmes felnőtt ember elégedett az életével, akkor szerintem nem cseszegeti vagy piszkálja a többit. Neki is volt választási lehetősége, senki nem kényszerítette semmire, úgyhogy innentől kezdve szerintem nem mondjon semmit...eleve nincsen semmi köze mások életéhez. Lehet, mondani, hogy ha a kérdezőnek olyan jó stb., akkor ő miért foglalkozik velük, csakhogy azok után, hogy őt piszkálják, kibeszélik, lenézik stb. ezt már nem érdemes fehozni és teljesen normális a reakciója. Én sem viselném sokkal jobban, ha a helyében lennék.

2018. márc. 18. 17:10
 77/86 anonim ***** válasza:
55%

#76 nem azzal van a baj, amit a kérdező gondol, hanem azzal ahogy előadja. Ő kizárólag magát látja sikeresnek, mindenki mást, aki gyereket nevel, nem azt csinálja, amit ő, véleménye szerint csődtömeg.

Képtelen a kérdező azt felfogni -amit te is írtál- hogy nem mindenkinek ugyanaz a siker. Mások gyereket nevelnek és családjuk van, nekik ez a boldogság. De ettől nem kell lenézni a másikat és olyan stílusban írni, ahogy a kérdező a kollégáiról írt.

2018. márc. 18. 17:18
 78/86 anonim ***** válasza:
45%
A kedves kérdező is éppen ugyanúgy kibeszéli, szidja, lenézi a kollégáit. Csak ő éppen egy csapat vadidegen embernek, a neten keresztül. Nem kell őt itt szentnek meg szegény kis áldozatnak beállítani, amíg nem ismerjük a másik oldal álláspontját is.
2018. márc. 18. 17:27
 79/86 anonim ***** válasza:
64%
78: A kollégái kezdték, avval, hogy szekálták őt a dologgal. És kibeszélésre hadd szabadjon már kibeszéléssel reagálni.
2018. márc. 18. 18:01
 80/86 anonim ***** válasza:
57%
Ha a munkában is ilyen a stílusa, nem csodálom, hogy utálják, irigységről szó sincs, egyszerűen nem bírják a pofáját.
2018. márc. 18. 18:07
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!