Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ha ez ember elmegy egy állásin...

Ha ez ember elmegy egy állásinterjúra, megkérdezik hogy mennyit szeretne keresni. Ez pár embernek miért furcsa? Többit alább.

Figyelt kérdés
A jelölt és a munkavállaló megbeszélik mennyi legyen a fizetés, a munkáltató megkérdezi. Valaki írta itt a fórumon ez milyen hülyeség, én mint jelölt mondom meg a munkáltatónak mennyi legyen a fizetésem. Ez nekem teljesen természetes, lehet én vagyok eltévedve? Nektek mi a véleményetek erről? Mérnök diplomával nem megyek olyan helyre a fizu minimálbér vagy 100.000 nettó, ez csak nekem furcsa? Vélemények?
2017. jún. 22. 13:37
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
86%

Ne haragudj, de a helyzeti előnnyel esedékes nyílt visszaélésként fogom fel az ilyen megnyilvánulást!

Nyilvánvaló, hogy minden ember szeretne a lehető legjobban keresni és innentől "illetlenség" ilyet kérdezni.

Meg lehet érteni a munkáltatót is abból a szempontból, hogy nyilvánvalóan minél jobban szeretne kijönni a bérkifizetésekből, de akkor is azt tartom a leginkább korrekt megoldásnak, hogy amennyiben esélyt akarok adni valakinek a munkavállalásra, akkor megmondom neki:

"Nézze Uram/Hölgyem! x forint havi jövedelmet tudok Önnek ajánlani ilyen és olyan egyéb juttatásokkal!"

Pont!

Akinek nem tetszik, megköszöni és megy tovább, - a lehető legnagyobb szemétség az, amikor bizonytalanságban tartanak embereket.

2017. jún. 22. 16:48
 12/15 anonim ***** válasza:
49%
A legtöbb ember buta, és egyáltalán nem hajlandó (!!) képezni magát semmilyen téren. Én elolvastam pár kávéhoz illő lityi lötyi kategóriás cikket arról, hogyan érdemes válaszolni és kérdezni a bértárgyalás során és mit ad isten, interjún én ezen a kérdésen még sosem buktam meg, pedig nem vagyok hajlandó szolgabérért robotolni és extra speciális tudásom sincs. Tudom, hogy amit tudok kinek és hogyan lehet eladni, és hogy ők mit várnak el. Ehhez az életemből összesítve néhány órát rááldoztam, hogy ezt elsajátítsam. Ha valaki olyan igénytelen, hogy ennyire sem hajlandó, az szerintem ne is csodálkozzon azon, hogy ki fog rajta egy olyan primitív kérdés, hogy mennyiért szeretnél dolgozni. Ezek után egyébként én megkérdőjelezem azt is, hogy mégis milyen munkára érzik magukat pontosan alkalmasnak, ha egy egyszerű kérdés megválaszolása már gondot okoz.
2017. jún. 22. 17:11
 13/15 anonim ***** válasza:
77%
Nekem nem furcsa, a cégek részéről megértem, de attól még nem tetszik. Sajnos ezzel pont azt erősítik meg, hogy a cégek ne adják meg a munkáért jogosan járó bért, mert úgyis lesz vki, aki szarért-húgyért elvállalja, mert azonnal kell neki a pénz, és kihasználják... ezzel meg folyamatosan megy le a munkáért felajánlott fizetés. Amit olyan munkakörökben, ahova nem kell különleges képesítés és egy betanított majom meg tud csinálni, még talán meg is értenék... de amikor már nyelvtudáshoz és adminisztrációs gyakorlathoz kötött munkát nem adnak neked ki, ha 120 nettót elkérnél érte, az már enyhén szólva szánalmas és szomorú. Főleg hogy gyakran arra sem veszik a fáradságot, hogy személyes interjú után megmondják, ha az volt annak az oka, hogy nem választottak ki, hogy volt, aki nettó 60-ért elvállalta.
2017. jún. 23. 09:14
 14/15 anonim ***** válasza:
69%
Azert nehogy azt higyjuk, hogy minden munkakorbe azt veszik fel aki a legkevesebbet keri. Elsosorban olyan munkaerot keresnek aki jo is valamire es ha ennyire alabecsuli valaki sajat magat vagy az elvegzendo munkat, akkor nem biztos, hogy o a megfelelo ember a poziciora. Ez max a soron meg a teglapakolasnal mukodik, hogy ala ajanlasz a tobbi droidnak. Ott szempont, mert ezeket a munkakat mindenki el tudja vegezni. Bar olyanrol meg nem hallottam, hogy culagertol megkerdeztek mennyiert akar talicskat tologatni. Szal aki a szarerhugyer ervvel jon valszeg meg nem is volt ilyen interjun.
2017. jún. 23. 10:08
 15/15 A kérdező kommentje:

Most pl. villanyszerelőt keres egy cég akkor persze hogy adott fizu van, minimálbér.

De az olyan pozi hogy 3-4 hónap múlva ott is hagyja az illető.

2017. jún. 23. 12:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!