Ha valaki egy kicsit furcsa ember attól miért ódzkodnak az emberek? Lekoptatják, nem kívánnak vele lenni
Figyelt kérdés
Mondjuk furcsa dolgokat beszél, vagy furcsa dolgokat kérdez. Esetleg a viselkedése furcsa2017. febr. 6. 09:01
1/10 anonim válasza:
Mert a deviancia társadalmilag nem kívánatos.
2/10 anonim válasza:
Az ember már csak ilyen. Idegenkedünk a kicsit is eltérő dolgoktól, személyektől, viselkedésektől. Kevesen tudnak ezen az ösztönön felülemelkedni.
3/10 anonim válasza:
Mert a társadalom korlátolt. Van egy adott norma, aki attól eltér, mindegy, hogy "pozitív" vagy "negatív" irányban, azt már valamilyen módon kirekesztik. Ez a civilizáció egyik legsúlyosabb nyavajája. Én se vagyok teljesen normális a magam módján :) Aki ezt el tudja fogadni, annak örülök, aki meg nem, arra nagy ívben szarok, és elkerülöm. Ennyi.
5/10 anonim válasza:
A fura és az érdekes nem ugyanaz.
Engem kifejezetten érdekel, ha valaki olyan témákról beszél, ami nem átlagos. De ez nem egyenlő a furával. A fura az inkább negatív.
6/10 anonim válasza:
6-os te egy barom vagy.
a társadalom mindent devianciaként kezel, ami a szokásostól eltér, mert számára nem kívánatos. Tudom, ha szó szerint értelmezzük, akkor a negatív eltérés a deviancia. De belőled meg a nagyképűség ordít.
7/10 anonim válasza:
Én nem tudom mások miért ódzkodnak, én csak a saját szempontomból tudok nyilatkozni.
A furcsa emberek rendszerint furcsa problémák halmazai, van a saját életemben éppen elég megoldandó feladat, nem hiányzik, hogy még pluszban szívja valaki az energiámat.
Részemről ennyi.
8/10 anonim válasza:
Én pl félek a furcsa emberektől, mert vagy nem tudja vagy nem akarja betartani a társadalmi szabályokat és ez bizonytalanságot kelt, nekem meg fontos a biztonság. De pl az elvont művész lelkekkel semmi bajom, de ha valaki pl megkérdezi, hogy szívnék e embervért na az már furcsa és rémisztő.
9/10 DuckIzzy válasza:
Attól függ itt milyen furcsaságra gondolsz. Lehet ugyanis pozitívan is fura valaki. Rám egy ilyen ember kifejezetten üdítően hat, végre nem az átlagos klisékkel találkozom.
10/10 anonim válasza:
Én az osztálytársaimnak mindig is a fura gyerek voltam.Dehogy miért azt csak a jóég tudja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!