Nektek tetszik a Ivó keresztnév? Mennyire elfogadott, ill. furcsa?
Figyelt kérdés
2017. máj. 6. 21:24
1/9 anonim válasza:
Mivel hangalakra hasonlít egy teljesen más jelentésű magyar szóra, így a többség inkább mellőzi névadáskor. Én sem tudok elvonatkoztatni a ivástól, ha az Ivó nevet hallom, úgyhogy nem tartozik a kedvenceim közé.
2/9 anonim válasza:
Szerb vagy más délszláv keresztnév.
3/9 anonim válasza:
Nekem se tetszik. Az ivásra asszociálok én is (szerintem mindenki) de hangzásra se tetszik.
4/9 anonim válasza:
Folyik a sör, a bor, a pálinka...
5/9 1112 válasza:
Szerintem szép hangzása van, de egyébként nekem is eszembe jut róla az ivóhely; de amúgy hangzásra nekem nagyon tetszik. Meg amúgy jól áll még a Vad angyalban annak a srácnak is. De amúgy Ivóról tehát én piálóshelyre asszociálok még közben, hogyha nagyon el kezdek gondolkodni rajta, ízlelgetem. Nemtom, esetleg talán inkább lehet, hogy Ivánt becéznék így. Bár az nem tetszik annyira hangzásra. Most próbálgatom, hogy esetleg középső névként egy vezeték -és egy másik keresztnév közé milyen lenne, illene-e; vagy esetleg 2. keresztnévként az Ivó, de nekem valójában így se annyira jön be, de a Vad angyalban Facundonak tetszik. Meg amúgy hangzásra tényleg jó név, csak mi ugorhat be róla még esetleg; amiatt én nem adnám, de hangzásra nagyon kellemes név.
6/9 anonim válasza:
németben volt egy Ivo nevű főnököm. Meleg volt, rózsaszín Ford Ka-val járt. Azt mondta, hogy a feleségéé, de aztán bepróbálkozott nálam. :O Azóta nekem az Ivo keresztnév nem a kedvencem... :D
8/9 anonim válasza:
Még jó, hogy nem Evő...Nem tetszik.
9/9 anonim válasza:
Akkor már inkább Evo, és MItsubishi Lancer Evo rally fanaktikusnak kellene nevelni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!