Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mennyire szépek és jók azok a...

Mennyire szépek és jók azok a keresztnevek, amelyek a magyarországi nemzetiségi kisebbségek révén kerültek a névadási kánonba?

Figyelt kérdés
Ilyenek, mint a délszláv kisebbségek nevei: Mirjana, Dusán, Boján, Bojána, Ivána, Ludmilla, Dusánka, Márkó, Mirkó, Milos

2017. ápr. 18. 20:20
 1/4 anonim ***** válasza:
74%
Perszehogy jók és szépek. A nevek is az "izlések és a pofonok" kategóriába tartoznak.
2017. ápr. 18. 20:28
 2/4 anonim ***** válasza:
74%
Nekem tetszenek.
2017. ápr. 18. 20:49
 3/4 anonim ***** válasza:
56%

Vannak köztük nagyon szép nevek, és lehetne még bővíteni is a listát...

(Aztán azok a nagyon megszokott, nagyon magyarnak gondolt nevek ugyanúgy jöttek valamelyik betelepítéssel az európai-keresztény kultúrából, úgy "magyarok" azok is főleg egy Álmos, Előd, Árpádhoz képest. A Jánosok, Józsefek, Istvánok, Ferencek, Mihályok 200 éve még Johannesnek, Jozephnek, Stephanak, Franznak meg Michaelnek lettek beírva az r.k.anyakönyvekbe, nem véletlenül, magyarul se tudtak még, se ők, se akik beírták, ma meg ők diktálják, mi a magyar.)

2017. ápr. 18. 21:10
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Való igaz, hogy nekem is volt Joseph, Stephan, sőt még Johann nevű ősöm is, de én bajor vagyok, így érthető.

Ahogyan az is érthető, hogy a romák szándékosan nem akarnak magyaros, meghonosodott neveket adni a gyerekeiknek, pont azért, mert ők soha nem lesznek magyarok.

Egy kínai vagy japán sem akarná Csanádnak vagy Boglárkának nevezni a gyerekét, pont azért, mert vállalják a nemzetiségüket.

Inkább azzal van a bajom, ha valaki csak azért ad a gyerekének valami hajmeresztő nevet, mert út gondolja, hogy ettől okosabb, megbecsültebb és különlegesebb lesz.

2017. ápr. 18. 22:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!