Miért sír mindenki hogy nem talál munkát, mikor pl én 19 évesen semmi szakmai tapasztalattal rengeteget találtam?
Miért baj az, ha az ember szeretne egy rendes helyen dolgozni rendes fizetésért?
Honnan tudod, hogy mi volt a gyerekvállalás előtt? Képzeld el, dolgoztam, arról már nem én tehetek, hogy időközben bezárták és nem volt hova visszamenni. Azóta is dolgozom magamnak, csak a közmunka a bejelentett fix, ahogy a szintén közmunkás munkatársaim némelyikének se ez az egyetlen bevételi forrása, csak a biztos.
Nem hinném, hogy ellentmondtam volna magamnak, sosem állítottam, hogy nem éri meg közmunkás bérért vagy minimálbérért elmenni dolgozni, hiszem magam is ezt teszem, minthogy olyat sem írtam, hogy rá lennék szorulva, hanem pont az ellenkezőjét. Igen, igaz hogy szeretek emberek között lenni és értelmes munkát végezni, de ezt le is írtam. Megtakarítás meg az évek munkájából van, meg abból, hogy jelenleg sem csak ez az egyetlen bevételi forrásom van.
Értelmezni is tudni kellene az olvasottakat.
"Miért baj az, ha az ember szeretne egy rendes helyen dolgozni rendes fizetésért? "
Ezzel semmi baj nincs.A kérdés és a vita nem erről szólt,hanem arról a sok síránkozó emberkéről akik szerint nincs munka.Azt vázoltam az elején,hogy ált- 2 féle embertipus jön ezzel a szöveggel.Ezt érdemben megcáfolni senki nem tudta,hiszen bármilyen körbemagyarázást,mellébeszélést egyszerűen ide lehet visszavezetni.(mégha dühösen lepontozzunk akkor is :-)
" Pl gyárakba, boltokba akárkit felvesznek, itt nálunk is a Bosch, Takata, Jabil, Sanmina, Tesco"
Pl. ha egy kisgyereket kellene segítség nélkül reggel eljuttatni bölcsibe vagy oviba, akkor is megfelelőek ezek a helyek szerinted? Mégis a 6 órai munkakezdésre szerinted hogy ér be egy munkavállaló, ha akkor vagy később nyitnak a bölcsik, ovik? Engem is felvettek volna a tesco-ba, 6-ra és tömegközlekedéssel kellett volna eljutnom a város másik végébe, úgy hogy fél 7-kor nyit az ovi és nekem kellett volna megoldani a gyerek leszállítását, nemet kellett mondanom, mert fizikai képtelenség lett volna, megmondtam szívesen elvállalnám, ha fél 8-tól lenne a munkakezdés ezen okból, de erre nem volt lehetőség.
Valószínű te is a kolléga által felvázolt "nincs rászorulva" kategóriába lehetsz, ha gyerek is van és mégsem vállaltál el felajánlott munkalehetőséget. Kifogásokat a legkönnyebb találni. De tudjátok mit, nafogók! Engem meggyőztetek! Igazatok van! Holnap én is felmondok a munkahelyemen azzal, hogy túl hideg van most ahhoz, hogy kint dolgozzak, nyáron meg túl meleg, ősszel meg tavasszal meg sok az eső és túl szeles az idő (én kinti munkát végzek egész évben). Zárt helyen meg azért nem fogok munkát vállalni mert:
- nem bírom a bezártságot
- megbetegszek a légkonditól
- ha nincs légkondi nyáron nem lehet elviselni a meleget
- az ablak kinyitása megoldás lenne, de akkor meg huzatot kap a fülem
- rossz ízű a csapvíz
- kevés a fizetés hogy ásványvizet hordjak be magammal
- korán kell kelni nem tudom kipihenni magam, vagy:
- nem kell korán kelni, ezért minden nap túl alszom magam és ezért fáj a fejem
- rossz a kaja a céges menzán
- drága a kaja a céges menzán
- nincs menza de kaját nem tudok vinni mert:
- nincs hűtő
- van hűtő, de kilopják a kaját
- nem tudok kaját csinálni magamnak
- nem elég a fizetés, hogy kaját vigyek magammal
- túl messze van a munkahely ezért sokat kell utazni
- és nem fizetik az utazás költségeit
- fizetik, de én utálok utazni
- túl közel van a munkahely ezért mindig engem rángatnának be ha van valami
- nem tudom hova tenni a gyereket amég dolgozok, mert:
- nem szimpi az ovi/bölcsi/suli
- nincs aki elviszi és elhozza a gyereket (se: nagyszülő, dédszülő, nagybácsi-néni, nagyobb gyerek, keresztszülő vagy bármilyen minőségű rokon ill. barát, ismerős, szomszéd tudnillik lakatlan szigeten élünk - igaz ha ott élünk már nem lakatlan, de ne zavarjatok össze most ezzel)
- nem bírom a monoton munkát
- nem bírom a változatos munkát
- keveset fizetnek: nem éri meg
- sokat fizetnek: mindenki irigykedni fog rám
Még ezer hasonlót tudnák írni, mindenki képzelje hozzá a saját kifogását! Csak arra vigyázzatok, hogy nehogy egyszer részegen kimondjátok az igazat: jobb itthon, nincs kedvem dolgozni, külömben is a feleségem/férjem dolgozik, elég az a pénz nekünk!
Talán mert a mi gyerekkorunkban nem fél 7-kor nyitottak ezen intézmények, hanem jóval korábban, ahogy a nagyobb gyáraknak volt saját bölcsijük, óvodájuk, és ezek között volt olyan hely is, ahol éjszaka is felügyeltek a gyerekekre, így teljesen mindegy volt hányra estek be vele, legfeljebb folytatta az alvást a többiekkel.
Még mindig nem érted, nálunk nem megy a „ki viszi a gyereket oviba” nóta, mert 2 éve mióta oviba jár, azóta közmunkázom, és rohadtul elegem van már belőle, x hónapos szerződések, minimálbér alatti fizu, és kevesebb szabadság, mint ami járna, még a gyerekre sem adják meg a + 2 napot, teljes kiszámíthatatlanság, egyedül a társaság, ami jó. Ezért vállaltam volna el az első úgymond rendes állást, mert a munka nem egy álommeló lett volna ott se, de miután egyik nagyszülőben sem leltem segítségre, vissza kellett mondanom és maradtam közmunkán, közben próbálkozom tovább, és apuka sem hajszolja agyon magát.
Őöö... Először, mindenhol más a mobilitás képessége az embereknek. Másodszor, ritka ha valakit felvesznek 1 hónap alatt. Hahó a városközepén belpesti egyetemen lehet visszavenni a pofát. 3 hónap kell mire lesz sikerei.
Munkaerőközvetítés nem egy hollandia országosan.
Utolsónak, sokféleség nem fog érettségi után eltüni, ha nem vagy szüklátókörü.
A mobilitást kellene támogatni nem a közmunkába kerkedést. Ha kapna szociális lakást az az alapjövedelemet azok akik költözni szeretnének lehet hatékonyanabb lenne a munkavállalás. Van hivatásos takarítás, gondozásra szakmunkások. Tessék teljesbérben alkalmazni megfelelő munkaeszközöket, ruhákat adva. Sajnálom neon trikó nem munkaruha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!