Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért sír mindenki hogy nem...

Miért sír mindenki hogy nem talál munkát, mikor pl én 19 évesen semmi szakmai tapasztalattal rengeteget találtam?

Figyelt kérdés
Egy évig a gimi után nem voltam diák, úgyhogy még csak azt se mondhatják hogy diákmelót persze lehet találni, simán találtam melót, jó fizetést kaptam, nem is minimálbért és nem kellett beleszakadnom a keresgélésbe. Most diákmunkákat végzek, 1000-es órabérekkel, szintén nagyon könnyű találni, az egyetemi szakomnak megfelelő munkahelyem van, mellette még két másik helyre is mehettem volna mert megfeleltem az interjún és fel akartak venni, én választottam ezt. Akik sírnak hogy nem találnak munkát akár egyetem alatt akár után nem lehet hogy csak hatalmasak az igényeik és egyből 300as fizut akarnak, meg stb? Akinek munka kell az ne sírjon meg stb hanem fogadja el azt a munkalehetőséget ami van, mi az hogy emberek évekig munkanélküliek? Hülyeség.

2016. jan. 5. 16:08
1 2 3 4 5 6 7
 51/69 anonim ***** válasza:
34%

"Az egy dolog, hogy nem a számlák kifizetése vagy az ennivaló múlik rajta"

Pontosan erre világítottam rá a 9 válasznál.

Aki nincs rákényszerülve az válogat(hat),kifogásokat kereshet,mellébeszélhet.

2016. jan. 10. 12:59
 52/69 anonim ***** válasza:
74%
Téves felfogás, nem válogatok, nem keresek kifogàsokat, mert különben nem kértem volna magam önként közmunkàra se. Igaz, jó lenne olyan helyen dolgozni újra, mint régen, de nem válogatok, ugyanúgy beadom a könnyű fizikai munkákra is, mint a szellemire, ahogy jó pár hasonló cipőben járo ismerős.
2016. jan. 10. 15:02
 53/69 anonim ***** válasza:
31%

"Téves felfogás, nem válogatok"

Dehogynem. Te irtad,hogy 2 éve már csak közmunkát vállalsz,aztán megbeszéltük,hogy abból megélni képtelenség,aztán elismerted,hogy nem abból éltek.(mert van mondjuk egy jólkereső társ meletted)Namármost akkor anyagilag nem vagy rászorulva,hogy dolgozz.

2016. jan. 10. 15:47
 54/69 anonim ***** válasza:
71%
Nem érted, nem azért dolgoztam közmunkában az utóbbi 2 évben, mert válogatok és semmi nem felel meg (amúgy ez lenne az utolsó foglalkoztatási forma, amit bárkinek kívánnék), hanem mert máshova nem sikerült még bekerülnöm. 3 éve folyamatosan pályázgatok, nem várok a csodára, nem is válogatva, arra is, amire 2 évvel ezelőtt még nem adtam volna be. Erre kevés a munkalehetőség, a hirdetések is általában 2-3 havonta ismétlődnek és sokat számít a protekció, így nehéz normális munkahelyet találni, ha dolgozni szeretnék addig sajnos marad a közmunka. Semmi köze a dolognak a rászorultsághoz.
2016. jan. 10. 16:37
 55/69 anonim ***** válasza:
26%

"hanem mert máshova nem sikerült még bekerülnöm. 3 éve folyamatosan pályázgatok"

És ha mondjuk jövő hónaptól nincs miből kenyeret venni,akkor mi a további történet?

2016. jan. 10. 18:20
 56/69 anonim ***** válasza:
67%
Az nem a jövő hónapban jönne el, megtakarításról és több lábon állásról hallottál már?
2016. jan. 10. 19:58
 57/69 anonim ***** válasza:
43%
Közmunkából mit lehet megtakarítani?(föntebb írtad,hogy a megélhetésre sem lenne elég....)
2016. jan. 11. 19:59
 58/69 anonim ***** válasza:
74%

57-es:

Közmunkában se mindenki azt a híres nettó 51ezret kapja, ha valaki megkapja a 66 vagy 74 ezret az már ott van a minimálbérnél, ha adókedvezményt is igénybe vesz, akkor még magasabb, ha nem egyedül kell boldogulnia belőle, akkor akár spórolni se ördöngösség.

Egy iskolában voltam több, mint 1 évig közmunkán, irodán, heti 38 órában, nettó 66-ot kaptam, nyugis állás volt, a portások közalkalmazotti státuszban nettó 69ezret vittek haza, napi 10-12 órai munkával, havi 200 órával, az egyik, mint egyedülálló ebből kellett, hogy megéljen, egyik rosszabb idegállapotban volt, mint a másik, folyton baszogatták őket fentről, ha megfizetnék a rendes állásokat, akkor talán nem választanák az emberek a nyugisabb közmunkát.

2016. jan. 12. 15:46
 59/69 anonim ***** válasza:
78%

"Közmunkából mit lehet megtakarítani?(föntebb írtad,hogy a megélhetésre sem lenne elég....)"

Nagyon fekete - fehérben látod a dolgokat, pedig színesek.

2016. jan. 12. 19:35
 60/69 anonim ***** válasza:
17%

Ez így van, korábban arra hivatkoztak a kedves "munkanélküliek" és pártolóik, hogy többek között azért sem dolgoznak, mert nem éri meg a közmunkás-, de még a minimálbérért sem felkelni. Most már meg is lehet belőle takarítani? Érdekes...

Közben történt egy beismerés is, hogy azért nem dolgozol, mert egyébként is van miből megélni, nekem az jön le, hogy számodra a munka nem a megélhetés forrása, hanem egyfajta szociális támasz, ahol végre emberek között lehetsz nem csak a megszokott "falak között". Épp emiatt vállaltad el még a közmunkát is, holott nem vagy rászorulva, de panaszkodni tudsz, hogy nincs munka. Ha annyira be akarsz szállni a családi kasszába, hogy "te is tegyél bele valamit" akkor talán előbb karriert kellett volna építeni. Mi lesz a gyerekkel/gyerekekkel ha elapad a pénzforrás?

Tehát a 9-esnek igaza volt mindenben, te pedig az őszinte vallomásaiddal - bár néha magadnak ellentmondva, mentegetőzve - alá is támasztottad, hogy ő gondolja jól.

(A 9-es kettes pontját én is alátámasztanám: Valóban vannak, akik annyira szerencsétlenek és nem értenek semmihez, hogy még operátornak sem veszik fel őket. Nálunk a HR-es mesélte, hogy mindig tartanak egy próbanapot, ahol felmérik az adott jelentkezőt és sokaknak hiába mondják el ötször, hogy mit kell csinálnia az illetőnek, mire visszakérdezik még a munkafolyamat nevére sem emlékeznek , illetve nem képes összerakni, szerelni az adott dolgot, így nem csoda, ha munkanélkül marad.)

2016. jan. 12. 22:03
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!