Miért sír mindenki hogy nem talál munkát, mikor pl én 19 évesen semmi szakmai tapasztalattal rengeteget találtam?
Nézd, engem nem győztél meg. Hiába jössz a menetrenddel, Szegeden sincs munka, nálunk sem a faluban, az eljutás Bp-re ugyanannyi tőlünk mint Szegedről, akárhogy is nézzük. Itt elsősorban nem a vasúti menetrendről volt szó, örülök, hogy te ennyire tájékozott vagy a témában, igazad van abban, hogy az egyik személy a másik gyors, de ha mutatsz nekem olyan személyt ami Szegedről közvetlenül megy akkor szívesen összehasonlítom a kettőt. A lényeg azonban nem ez, hanem az eljutás és bizony az eljutás idő Budapestre egy Szegedi számára ugyanannyi, mint nekem innen, tehát egyikünk sincs előrébb, viszont mindkét helyről megoldható a bejárás függetlenül attól, hogy hol mennyit áll a vonat.
A minimálbér után is ugyanúgy jár cafeteria, aki kisebb helyen dolgozik lehet, hogy nem kap, de aki nagyobb cégnél van, az igen. Akiket én ismerek operátorokat, gépkezelőket, hegesztőket és még sorolhatnám, ugyan szinte mind minimálbért kapnak mégis fizetik az útiköltséget, illetve egyéb cafeteriát számukra.
"Írtam, hogy mit választanak helyette, nem tudom miért akarod figyelmen kívül hagyni, most és csak a mondatod végén figyelembe venni. "
Igen írta. A fekete munkát vagy a közmunkát. Te vagy az aki figyelmen kívül hagyja a mondataim végét, ugyanis a kérdést is ha elolvastad volna azokról van szó, akik EGYÁLTALÁN nem akarnak dolgozni mondván, hogy nincs semmilyen munka, a minimálbérrel csak egy példát írtam fel számodra, hogy világossá váljon az is több, mint a semmi (senki nem kérte, hogy ezen rugózz, azért írtam minimálbért, mert ezeken a településeken általában aluliskolázottak élnek, akiknek egyszerűen nem lesz több a bérük) . Aki közmunkás vagy feketén DOLGOZIK az is dolgozik, ő nem keres kifogásokat, tehát őket légy szíves ne keverd ide.
"Aki nem talál, azt nem tartod el, főleg, hogy a "munkanélküli ellátás " ideje rövid, alacsony összegű, és korábbi munkaviszonyhoz kötött. "
Még szép :) Azonban ezzel kicsit ellentmondasz a korábbi állításodnak, illetve a következőnek:
"Tud szerezni bizonyos időn belül, de nem azonnal, ezért nem is értem, hogy egyeseket miért kellene kényszeríteni, hogy olyan helyre menjen, ahova nem éri meg neki/nem tud bejárni, akkora jövedelemért amiből nem tudna megélni." -
Akkor miből éljen szerinted? Épp ezért mondom, hogy mivel támogatást sem kap, így munka nélkül a jövedelme 0, azaz nulla, tehát a nullánál még a 40 ezer is több. Úgy gondolod, hogy akinek még érettségije sincs az talál majd olyan munkát ami számára kedvező? Hát nehogy azt hidd, még OKJ-s végzettséggel sem igen találsz a szakmádba vágót, aki válogat annak pedig nem lesz munkája. Valahol el kell kezdeni, ha mindig a jó lehetőségre vár, akkor sosem fog dolgozni. Ha mindenki azt dolgozhatna, amihez kedve van akkor mindenki nyilván boldog lenne, de ez sosem volt így.
Mivel elveszel a részletekben, belezavarodsz és ellentmondasz önmagadnak, ezért én itt lezárta a vitát. Nem tudsz meggyőzni, csak hajtod a magadét, leragadsz a vasúti menetrend részleteiben, holott koránt sem a "hol áll a vonat, mekkora a sebesség" közlekedési témakörben vagyunk, hanem a munkahelyre történő bejutásnál, amit ha valaki akar igen is megold és mint írtad, ha valaki akar, akkor dolgozik, ha mást nem hát közmunkát vagy feketén.
Korábban felsoroltam több ismerősömet is, több élethelyzettel, több helyről, akik megoldották a bejárást, hogy dolgozhassanak. Te csak a saját magad élő példájával álltál elő, hogy autó nélkül nem tudnál dolgozni járni, de mégis van autód, így tudsz. Valamiből megvetted az autódat, így feltételezem előtte is dolgoztál autó nélkül, ha csak nem anyuciék befizettek egyre, viszont én sokkal szélesebb palettán kínáltam pozitív példákat, próbáltalak velük meggyőzni, amiket te figyelmen kívül hagytál és csak hajtod, hogy nem lehet megoldani a bejutást. Igen is meg lehet. Ha mutatsz nekem egy olyan embert, aki XY településen lakik, keresi a lehetőségeket régóta mégsem talál megoldást és nem a km-ekkel vannak gondjai, nem talál ki minden munkára kifogást, akkor talán meggyőzhetsz, de mivel én még ilyennel nem találkoztam csak "munkakerülőkkel" addig sajnálom, de nem tudsz meggyőzni.
Kedves Utolsó!
Ezért érdemes utánanézni, hogy milyen szakmát érdemes elvégezni. Én azt tanulom, amire van kereslet, mielőtt választottam volna szétnéztem. Szívem szerint lettem volna tanár, de mivel annyian vannak, mint a szemét és a fizetésük nem elég semmire, ezért lemondtam róla és kerestem mást.
Persze sajnálom a helyzetedet, de mint írtad, te is találtál végül munkát, mint zöldséges. Nem tudom, hogy mi az a két OKJ-s szakma, de sajnos a mai világban, itthon semmit sem ért. Régen ha volt egy érettségid meg egy szakmád már találtál munkát, de az idők változnak, jelenleg az érettségi a régi 8 általánosnak felel meg a diploma pedig az érettséginek.
A nyelvvizsga sokszor kevés, interjún nem a papírt nézik, hanem hogy tudsz e beszélni az adott nyelven, viszont a nyelv legtöbbször a diplomás állásokba kell, tehát nálad az OKJ-s végzettség mellett ez elenyésző.
Nem mondanám magam szerencsésnek. Sajnos elég nehéz nekem is, főleg mert anyukám is "munkakerülő" így egész életemben apukám tartotta el a családot, de én tudtam, hogy jobbat akarok, ezért tanultam. Ha egy család rossz helyzetben is van, ha a gyerek képes ezt felismerni magától és jobbat akar, akkor tanul. Innentől kezdve a felsőoktatás sem elérhetetlen számára, mivel rengetek ösztöndíj van, nem egy ismerősöm ebből és korrepetálásokból tartja fenn magát, fizeti a kolit + kaját.
Ha mindenképp OKJ-t végzel, akkor érdemes tényleg szakmát tanulni, pl. varrónő, kőműves, hegesztő, de a legjobb a szakács, hiszen azzal külföldön elég jól megszedheted magad. A no name OKJ-któl ne várjunk azért sokat...
" az eljutás Bp-re ugyanannyi tőlünk mint Szegedről, akárhogy is nézzük."
Ha a szegedi IC menetideje nagyobb, mint a Győri személyé végállomástól, akkor nehogy már igaz legyen az állítás
"de ha mutatsz nekem olyan személyt ami Szegedről közvetlenül megy akkor szívesen összehasonlítom a kettőt"
" [link]
Első vonat szeged felé egy személy a 7020-as. Ha nem adja ki 4:05-kor indul. A többi személy 5 órás utazási idővel megy. (ami nagyobb, mint itt a Sopron-BP), ami 85+131km és 3:20/3:50 (személy-személy) átszállással
"A lényeg azonban nem ez, hanem az eljutás és bizony az eljutás idő Budapestre egy Szegedi számára ugyanannyi, mint nekem innen, tehát egyikünk sincs előrébb,"
Ott pont, hogy előnyben vagy a pálya és a táv miatt is.
"A minimálbér után is ugyanúgy jár cafeteria,"
Adható.
"Épp ezért mondom, hogy mivel támogatást sem kap, így munka nélkül a jövedelme 0, azaz nulla, tehát a nullánál még a 40 ezer is több."
Közmunka egy támogatás.
"Úgy gondolod, hogy akinek még érettségije sincs az talál majd olyan munkát ami számára kedvező?"
Ezt te feltételezted, és erre építesz, de senki nem mondta, hogy nekik nincs.
"Valahol el kell kezdeni, ha mindig a jó lehetőségre vár, akkor sosem fog dolgozni"
Aki nem a szakmájában kezd, az később sem lép be, mivel nem lesz meg a "releváns szakmai gyakorlata"
"Ha mutatsz nekem egy olyan embert, aki XY településen lakik, keresi a lehetőségeket régóta mégsem talál megoldást és nem a km-ekkel vannak gondjai, nem talál ki minden munkára kifogást, akkor talán meggyőzhetsz, de mivel én még ilyennel nem találkoztam csak "munkakerülőkkel" addig sajnálom, de nem tudsz meggyőzni."
Ez egy önigazoló érvelés, ha te mindenkit munkakerülőnek tartasz, aki "csak" nem tud bejutni vagy "csak" 0-ra jön ki, és nem fogadod el azt, hogy nincs lehetősége.
Illetve azt, hogy nekünk főleg azért van mert olyan helyen élünk ahol jobbak a közlekedési lehetőségek, akkor nincs értelme a vitának, mivel te pont a problémát nem akarod felismerni.
Ez az "én ingázásomnál nincs rosszabb" Győr(sőt az egész 1-es vonal mellett) mellett pedig védhetetlen
"30 felett és egy kisgyerekkel már nem kellek sehova, az utóbbi 2 évben 3 helyen voltam közmunkás"
?? Közmunkásbérből,hogyan lehet egy háztartást fenntartani,élni és gyerekt nevelni?
"? Közmunkásbérből,hogyan lehet egy háztartást fenntartani,élni és gyerekt nevelni?"
Egy szóval sem írtam, hogy ebből kellene megélnünk, csak a saját helyzetemre utaltam, hogy fiatalabban és gyerek nélkül sokkal jobbak voltak az elhelyezkedési esélyeim.
"Egy szóval sem írtam, hogy ebből kellene megélnünk"
Akkor az anyagi háttér ott is megvan,ergo nem vagy rákényszerülve,hogy elmenj dolgozni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!