Egy munkahely kötelezhet olyan munkára amihez se képesítésem, se a szerződésben munkaköri leírásban nincs benne?
Munkahely, adott munkát X (volt) kolléga végzett. Megvolt hozzá a végzettsége, benne volt a szerződésében.
Felmondott.
A főnök közli: a munkáját ezen túl (a saját munkámon túlmenően persze) én végzem.
Mondom, álljunk meg, nekem ehhez se végzettségem, se tapasztalatom, se a szerződésben se a munkaköri leírásban nincs benne. (Úgy kell elképzelni a szitut, mintha kertészként dolgoznék és odahoznának egy oroszlánt mondván idomítsd!)
Mondom, nem vállalom, nem csinálom.
Erre közli a főnök, nem kérés volt, utasítás. Vagyis, ha csinálom csinálom, ha nem ki vagyok rúgva és ennyi.
Ilyenkor mi van?
Ne viccelődjünk.
Az eleve benne sincs a pakliban hogy egy fillért pluszt is kapok ezért.
Ingyen és bérmentve vállaljam el természetesen a pluszmunkát amihez nem is értek.
Úgy fizetik ezt is ki mint a túlórákat. Vatikáni valutában.
Persze nem muszáj. Fel is állhatok akár most.
De ha nem állok fel, majd felállítanak ők hamarosan úgy érzem.
>>>>
Fizetésemelést azért ne felejts el majd kérni,
Volt egy ismerősöm aki perelte a munkahelyét kirúgása után. Megnyerte a pert, a bíróság kötelezte a per előtti állapot visszaállítására a céget = vissza kellett venni.
Vissza is vették.
Olyan volt a légkör körülötte utána a cégnél (és nem csak a főnök részéről ám!) hogy két hétig bírta aztán maga jött el.
>>>Utána talán még visszaveszik?
Na látod kérdező pont ez az. Perelheted a céget, megnyerheted a pert, de aztán utána abban a közegben ami fogadna úgysem bírnád sokáig. Direkt szívatna a főnök az szinte borítékolható és kikényszerítené, hogy önként mondj fel!
Szerintem vállald el a plusz munkát és ne végezd el rendesen így a főnököd is látni fogja, hogy tényleg nem tudod rendesen elvégezni. Az eredmény, hogy megcsináltatja mással a plusz melót te pedig maradsz a helyeden.
Sajnos, a munka "nem rendes" elvégzése konkrétan az életemet veszélyeztetné (gépek és vegyszerek kezelése).
>>>és ne végezd el rendesen így a főnököd
Szerintem valami ilyesmit tegyél, persze mondani könnyű, tudom.
1. Azonnal kezdj el másik állást keresni.
2. Ezt a pluszmunkát vállald el.
3. Ha megvan a következő munka, akkor a cég felügyeleti szerveinél és főleg a minőségbiztosítási rendszereteket auditáló szervezetnél jelentsd (vagy ismerőssel jelentesd be), hogy a cégednél súlyos szabálytalanságok vannak, és jó lenne, ha soron kívül, bejelentés nélkül vizsgálódnának kicsit.
4. Amikor ott vannak, és számon kérik rajtad a megfelelő validációkat, akkor fogj rá mindent a főnökre.
5. Hagyd, hogy pánikba essen, elkezdjen ígérgetni, majd széles mosollyal tartsd fenn az állításaidat.
6. A másik munkahelyeden kacagj nagyokat a volt főnöködön, miután megbüntették.
Persze ez csak vázlatos terv, a részletek kidolgozását neked kell megtenned :)
Dehogynem lehet. Itt mindent lehet.
Ha szigorúan néznék a szabályokat az itt dolgozók (magát a főnököt is beleértve) egyike se dolgozhatna.
>>>
amit nem lehet csak úgy felrúgni vagy figyelmen kívül hagyni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!