Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Egy munkahely kötelezhet...

Egy munkahely kötelezhet olyan munkára amihez se képesítésem, se a szerződésben munkaköri leírásban nincs benne?

Figyelt kérdés

Munkahely, adott munkát X (volt) kolléga végzett. Megvolt hozzá a végzettsége, benne volt a szerződésében.

Felmondott.

A főnök közli: a munkáját ezen túl (a saját munkámon túlmenően persze) én végzem.

Mondom, álljunk meg, nekem ehhez se végzettségem, se tapasztalatom, se a szerződésben se a munkaköri leírásban nincs benne. (Úgy kell elképzelni a szitut, mintha kertészként dolgoznék és odahoznának egy oroszlánt mondván idomítsd!)

Mondom, nem vállalom, nem csinálom.

Erre közli a főnök, nem kérés volt, utasítás. Vagyis, ha csinálom csinálom, ha nem ki vagyok rúgva és ennyi.

Ilyenkor mi van?

2014. nov. 25. 11:54
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Milyen munkaügyi perben? Még a dolgozó pereli a céget? Mi értelme van? Utána talán még visszaveszik? Amúgy meg azt bizonyít amit akar. Az egyszerű munkás nem fog perelni, szóval a munkáltató azt csinál amit akar.
2014. nov. 25. 13:00
 12/25 A kérdező kommentje:

Ne viccelődjünk.

Az eleve benne sincs a pakliban hogy egy fillért pluszt is kapok ezért.

Ingyen és bérmentve vállaljam el természetesen a pluszmunkát amihez nem is értek.

Úgy fizetik ezt is ki mint a túlórákat. Vatikáni valutában.

Persze nem muszáj. Fel is állhatok akár most.

De ha nem állok fel, majd felállítanak ők hamarosan úgy érzem.

>>>>

Fizetésemelést azért ne felejts el majd kérni,

2014. nov. 25. 13:04
 13/25 A kérdező kommentje:

Volt egy ismerősöm aki perelte a munkahelyét kirúgása után. Megnyerte a pert, a bíróság kötelezte a per előtti állapot visszaállítására a céget = vissza kellett venni.

Vissza is vették.

Olyan volt a légkör körülötte utána a cégnél (és nem csak a főnök részéről ám!) hogy két hétig bírta aztán maga jött el.

>>>Utána talán még visszaveszik?

2014. nov. 25. 13:06
 14/25 anonim ***** válasza:

Na látod kérdező pont ez az. Perelheted a céget, megnyerheted a pert, de aztán utána abban a közegben ami fogadna úgysem bírnád sokáig. Direkt szívatna a főnök az szinte borítékolható és kikényszerítené, hogy önként mondj fel!

Szerintem vállald el a plusz munkát és ne végezd el rendesen így a főnököd is látni fogja, hogy tényleg nem tudod rendesen elvégezni. Az eredmény, hogy megcsináltatja mással a plusz melót te pedig maradsz a helyeden.

2014. nov. 25. 13:11
 15/25 anonim ***** válasza:
Amúgy én is kerültem hasonló helyzetbe az előző munkahelyemen, mindent tőlem akartak elvárni, mert jól dolgoztam. A sok hülye végezte a könnyű munkát (másra nem voltak jók) én meg vállalhattam a nehezebbnél nehezebbeket ugyanannyi pénzért. Én fogtam magam és eljöttem.
2014. nov. 25. 13:13
 16/25 A kérdező kommentje:

Sajnos, a munka "nem rendes" elvégzése konkrétan az életemet veszélyeztetné (gépek és vegyszerek kezelése).

>>>és ne végezd el rendesen így a főnököd

2014. nov. 25. 13:15
 17/25 anonim ***** válasza:
Akkor nincs választásod, meg kell csinálnod. A cég spórolni akar rajtad (2 ember helyett dolgozz) kérdés, hogy mennyire érné meg neki, ha téged is elküldene. Ez függ attól, hogy mióta dolgozol ott, mennyit köszönhet neked a cég és mennyire vagy rutinos. Én a helyedben azért elkezdenék nézegetni más munkát, de nem mondanék fel így ünnepek előtt.
2014. nov. 25. 13:21
 18/25 anonim ***** válasza:
A főnök főnöke mit szól hozzá? Vagy a helyi munkavédelmisek? Ha tényleg vegyszerekkel foglalkoztok, akkor nagyon szigorú szabályozás kell, hogy legyen, amit nem lehet csak úgy felrúgni vagy figyelmen kívül hagyni.
2014. nov. 25. 13:35
 19/25 anonim ***** válasza:

Szerintem valami ilyesmit tegyél, persze mondani könnyű, tudom.

1. Azonnal kezdj el másik állást keresni.

2. Ezt a pluszmunkát vállald el.

3. Ha megvan a következő munka, akkor a cég felügyeleti szerveinél és főleg a minőségbiztosítási rendszereteket auditáló szervezetnél jelentsd (vagy ismerőssel jelentesd be), hogy a cégednél súlyos szabálytalanságok vannak, és jó lenne, ha soron kívül, bejelentés nélkül vizsgálódnának kicsit.

4. Amikor ott vannak, és számon kérik rajtad a megfelelő validációkat, akkor fogj rá mindent a főnökre.

5. Hagyd, hogy pánikba essen, elkezdjen ígérgetni, majd széles mosollyal tartsd fenn az állításaidat.

6. A másik munkahelyeden kacagj nagyokat a volt főnöködön, miután megbüntették.

Persze ez csak vázlatos terv, a részletek kidolgozását neked kell megtenned :)

2014. nov. 25. 14:02
 20/25 A kérdező kommentje:

Dehogynem lehet. Itt mindent lehet.

Ha szigorúan néznék a szabályokat az itt dolgozók (magát a főnököt is beleértve) egyike se dolgozhatna.

>>>

amit nem lehet csak úgy felrúgni vagy figyelmen kívül hagyni.

2014. nov. 25. 14:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!