Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kötelezhet-e ilyen öltözék...

Kötelezhet-e ilyen öltözék viselésére a munkahely?

Figyelt kérdés

Diszpécseres munka, tehát nem találkozik az ember "ügyféllel". Addig rendben, hogy egyenruhát akar a vezetőség. De nőnek megszabhatják-e, hogy csakis általuk adott szoknyát viselheti?

Úgy gondolom, mindenhol van nadrág, mint opció, még kosztümben is, hogy az ember nadrágkosztümöt visel, vagy klasszikust. Van, aki utálja a szoknyát, sőt, alkatából adódóan nemcsak előnytelen neki, hanem kényelmetlen is, és frusztrációt okoz a viselése, valamint bőrirritációval járhat (akiknek összeér a combjuk, harisnyával is kidörzsölné).

Úgy gondolom, ez jogsértő előírás lenne. Más, ha felkínálják opcióban, hogy ki nadrágot kér, ki szoknyát. Hova lehet fordulni panasszal, ha mégis ragaszkodik ehhez a főnökség?

2014. nov. 6. 17:49
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Azt nem tudom hova fordulhatnál.

Én sem szeretem a szoknyát és előnytelen is nekem,de ebben az esetben nem kockáztatnám az állásom hanem a szoknya alá felvennék egy rövid cicanadrágot így a combomat sem dörzsölné ki és látni úgyse látja senki a szoknya alatt.

2014. nov. 6. 18:02
 2/16 anonim ***** válasza:
10%
Igen. Igényes munkahelyen a nő ne járjon nadrágban. A szoknya sokkal nőiesebb. Ha egyenes szabású, akkor mindenkinek jól áll és nem előnytelen senkinek.
2014. nov. 6. 18:12
 3/16 anonim ***** válasza:
39%

Én meg férfiként nem hordhatok szoknyát, pedig imádom a skót népviseletet. z élet néha kemény.

Egyébként a cég HR osztályához fordulhatsz egy felmondólevéllel a kezedben.

2014. nov. 6. 18:19
 4/16 A kérdező kommentje:

Ez nem igényes munkahely. A szoknya pedig nagyon sok nőnek nem áll jól, még több pedig szimplán nem bírja hordani.

Hidd el, ha látnál egy általad felvázolt fazonú szoknyában, rácáfolnék az állításodra, miszerint mindenkinek jól áll, kettes válaszadó! De ha nem állna rosszul, akkor sem bírnám hordani, mert frusztrál. Ez egy fajsúlyú nálam azzal, mintha köteleznének, hogy járjak pucéran. És ez nem túlzás a részemről. Közröhej tárgyának érezném benne magam, sem munkába járni, sem munkában lenni nem bírnék benne. Óvodáskoromban sem tudta anyám rám adni, azért kikérem már magamnak, hogy felnőtt nőként ilyenre kötelezzenek. Előbb járnék bohócsipkában meg piros orral dolgozni, mint szoknyában, az biztos.

De nyugodtan mondjatok még egy munkahelyet, ahol köteleztek nőket szoknya viselésére Magyarországon! Kétlem, hogy létezik ilyen!

2014. nov. 6. 18:23
 5/16 A kérdező kommentje:
Marha viccesnek érzed magad, ugye? Különben teszek rá magasból; ha ezt bevezetik, és nem engednek belőle, úgyis felmondok. Nekem annyit nem ér ez a munkahely; minimálbérért nem csinálok magamból bazári majmot, köszönöm szépen.
2014. nov. 6. 18:25
 6/16 anonim ***** válasza:
51%

Szerintem ez teljesen normális, ahol "egyenruha" van, ott a nöknek szoknya jár hozzá.

Neked két lehetöséged van: vagy hordod a szoknyát, vagy keresel másik munkahelyet.

2014. nov. 6. 18:26
 7/16 anonim ***** válasza:
42%

HA annyira vastag a combod, hogy még harisnyában is kidörzsölödik, akkor ajánlatos lenne vagy 20kg-ot leadni, attól kezdve nincs ilyen problémád, embernek nézel ki és még egészségesebb is leszel.

Arról nem a cég tehet, ha ennyire nagyon el vagy hízva

2014. nov. 6. 18:28
 8/16 A kérdező kommentje:

Nem, ahol egyenruha van, ott a nőknek szoknya vagy nadrág van meghatározva. Opcionális. Minthogy kosztümből is létezik nadrágkosztüm meg sima. Sehol nem hallottam olyanról, hogy csak a szoknya volt az egyedüli lehetőség.

Pl.: a kalauznők a vonaton nadrágban vannak, talán ha 10-ből 1-nél látok szoknyát, ugyanabból az anyagból varrva. Pedig ők emberek közt dolgoznak.

2014. nov. 6. 18:29
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Itt a munkaszerződés a döntő szerintem, ha aláírtad, hogy márpedig vállalod ezt, akkor csak a felmondás jöhet szóba sajnos.
2014. nov. 6. 18:35
 10/16 A kérdező kommentje:

Az vicces, mert a munkaszerződésemben egy árva szó sem volt egyenruháról, sőt, azóta sem bővítették senki szerződését ilyennel, noha egyen felsőt már hordunk egy ideje.

Mikor idekerültünk, még nem találtak ki ilyen baromságot. Volt egy dresscode, amihez mindenki tartotta magát. Amiben nincs szó egyenruháról, kötelező szoknyaviselésről. Akkor tehát máris érvelhetek azzal, hogy a szerződésemben ilyen nem áll? Remek ötlet, köszi!

7-es! Köszönöm, így is embernek érzem magam. Nem vagyok alma alkatú, mint a legtöbb testesebb nő, nekem a derekamon kevésbé van felesleg, ami van, az a combon, és főleg a vádlin. Más 140 kg-s nőnek pipaszár lába van, nekem meg némi felesleggel ormótlan vastag. Ezzel nem tudok mit kezdeni, ha fogynék, sem tudnék konkrétan vádliról, ha mégis, még tán megvastagodna, mert izmosodna. Apámtól örököltem, ő normál alkatú, mégis vaskos, férfias vádlija van. Ami férfinak jól áll, nőnek nem. A genetika nem válogat... Majd talán levágom, hadd legyek már ember!

Nem véletlen mondják, mindenki öltözzön az alkatának megfelelően. Én tudom, mi előnytelen, azt nem veszem fel. Majd az utcán azért röhögjenek engem a vastag vádlim miatt, mert a munkahelyem megköveteli az egyenruhát? És majd kenegessem a kipirosodott combom? Hát köszönöm, nem.

2014. nov. 6. 18:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!