Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kötelezhet-e ilyen öltözék...

Kötelezhet-e ilyen öltözék viselésére a munkahely?

Figyelt kérdés

Diszpécseres munka, tehát nem találkozik az ember "ügyféllel". Addig rendben, hogy egyenruhát akar a vezetőség. De nőnek megszabhatják-e, hogy csakis általuk adott szoknyát viselheti?

Úgy gondolom, mindenhol van nadrág, mint opció, még kosztümben is, hogy az ember nadrágkosztümöt visel, vagy klasszikust. Van, aki utálja a szoknyát, sőt, alkatából adódóan nemcsak előnytelen neki, hanem kényelmetlen is, és frusztrációt okoz a viselése, valamint bőrirritációval járhat (akiknek összeér a combjuk, harisnyával is kidörzsölné).

Úgy gondolom, ez jogsértő előírás lenne. Más, ha felkínálják opcióban, hogy ki nadrágot kér, ki szoknyát. Hova lehet fordulni panasszal, ha mégis ragaszkodik ehhez a főnökség?

2014. nov. 6. 17:49
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
96%

"Szerintem ez teljesen normális, ahol "egyenruha" van, ott a nöknek szoknya jár hozzá."

Te burokban élsz? Voltál már pl. boltban?

2014. nov. 6. 20:18
 12/16 anonim ***** válasza:
0%
Természetesen kötelezhet.
2014. nov. 6. 20:24
 13/16 anonim ***** válasza:
0%

"Hova lehet fordulni panasszal, ha mégis ragaszkodik ehhez a főnökség?"

Az atyaúristenhez, Kedveském!

2014. nov. 6. 20:26
 14/16 anonim ***** válasza:
0%

"Különben teszek rá magasból; ha ezt bevezetik, és nem engednek belőle, úgyis felmondok."

Akkor meg mi a fenének hisztizel itt? Pakold össze a holmid, aztán fel is út meg le is!

2014. nov. 6. 20:28
 15/16 anonim ***** válasza:

"Addig rendben, hogy egyenruhát akar a vezetőség. De nőnek megszabhatják-e, hogy csakis általuk adott szoknyát viselheti? "

Igen, ha kitalálják az egyenruhát és megrendelnek neked x blúzt és szoknyát, akkor azt kell felvenni.

Én megértelek, az elmúlt 10 évben egy kezemen meg tudom számolni hányszor volt rajtam szoknya, de akkor is az idegroham kerülgetett. Én is előbb vennék fel bohócorrot és piros parókát, pedig nem vastag a lábam, nem az a baj hogy nem állna jól, hanem csak ki nem állhatom.

Viszont nem sokat tehetsz. Még évekkel ezelőtt dolgoztam olyan helyen, ahol egyenruha volt és biza fel kellett venni, vagy lehetett más helyre menni. Mi annyit tudtunk tenni, hogy a vezetéssel meg lett beszélve, hogy mi is javasolhatunk, legalább a szín és a forma normálisabb lett.

Ha még nincs megrendelve, akkor első körben az asztalborogatás és a zsigerből elutasítás helyett jeleznétek (ti mint csoport) kellene hogy szeretnétek részt venni a tervezésben, hátha van esély.

És akkor lehetne előadni több változatot, hogy pl. csak egyenblúz legyen kardigánnal és mondjuk sállal/kendővel, a nadrág/szoknya pedig legyen egységes szín.

Ha nem lehet és mégis bevezetik a szoknyát, akkor sajnos csak az új munkahely keresése marad.

Én ahol most vagyok, az 20 év munkaviszony után az első helyem, ahol lehet farmert is hordani. Igaz, hogy máshol picit többet kereshetnék, de nagyon jól érzem magam.

2014. nov. 6. 23:01
 16/16 anonim válasza:
miért kell ennyire túlreagálni?
2014. nov. 9. 05:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!