Mit lehet tenni ha a munkahely vezetője nem hajlandó átvenni a felmondólevelet?
Megírtam felmondást, oda akartam adni a vezetőnek. Nem hajlandó átvenni, sem ő, sem a titkára. Nme tehetem meg azt sem, hogy leteszem az íróasztalára, mert nincs bejárásom az irodába, meg egyébként is, kell vmi visszaigazolás hogy átvették, nem tehetem csak úgy le valahova.
Hát fogtam magam, és feladtam postán tértivevényes SK levélként. KI gondolta volna? Bontatlanul visszajött.
Ilyenkor mi a teendő?
Mennék más munkahelyre de ott meg megmondták, hogy akkor fogadnak, ha a kezemben az előző mukahelytől a kilépési papír. Az meg nincs a kezemben, és nem is lesz, mert nem adják oda-hiszen nem vették tudomásul a felmondásom.
Na ilyenkor mi a helyzet?
de itt meg azt nem értik meg, hogy a kilépők 1-2 héten belül kellenek a kezembe.
lehet jogászhoz meg bíróságra rohangálni tán lesz is eredménye-de mikor?
max 2 hét alatt?
ha igen, akkor oké.
ha nem (és nem lesz) akkor nem oké.
ja csak egy kis tanulság: végigkérdeztem az összes (30 db) munkatársat, ki lenne hajlandó nekem tanúskodni a felmondás átadásakor.
kitaláljátok?
szerintem ki.
igen, egy se.
volt aki: "engem hagyj ki ebből"
volt aki "le vagy szarva"
volt aki "sietek majd máskor"
de a legjobb az volt aki meg se állt nekem a folyosón, mintha nem is hallaná amit mondok.
de nem hibáztatok senkit. tudom, hogy aki aláírná tanúnak, még ma repülne.
hogyne beszéltem volna. mint azt le is írtam.
megmondták: akkor van állás, ha 1-2 héten belül kezdenék kezemben az összes kilépővel.
ha nincs a kezemben, keresnek mást. ennyi.
más farkával könnyű ám verni a csalánt.
hogy beszélj a másik céggel - az már nem fekszik.
ja és mielőtt valaki megjegyezné, hogy a munkahely 2 hét alatt nem köteles kiadni a kilépő papírokat: az eredeti felmomdást személyesen át akartam adni már március (!!!) elején. aztán jött a postai tértivevényes, 10 napos őrzési idővel + postai átfutás: eddig vártam mire kiderült hogy nem vették át és visszajött a levél.
szóval március eleje, most május vége van: ennyi ideje várok a felmondás tudámsul vételére és a kilépőkre.
Akkor az új melóhelyedről lemondhatsz! Egyet viszont megpróbálhatsz! Rizikózol és akkor vagy nem lesz másik melód egy darabig vagy lesz.
Az a baj hogy tényleg pö csöt kell növesztened ,mert ha nem teszed akkor onnan a cégtől mehetsz majd a nyugdíjig!
Ne menj be,és kész,vagy ha be is mész akkor rúgasd ki magad,ilyen eseteknél általában felmondási idő nem vagyok benne biztos de azt hiszem hogy nincs de lehet hogy rosszul tudom,de a lényeg hogy ezzel így elindítanád a folyamatot,a főnököd sem fog látni szívesen,szóval szabadulni akar majd úgy is tőled,de ha kiakar veled cseszni akkor meg is próbál majd kicseszni,és ezért is kell egy munkaügyi ügyvédhez fordulni minél előbb,mert ők elintézhetik hogy bekérik hivatalos úton a pappírokat és ha nem adják oda időn belül akkor fizethetnek.De ebben az esetben az a nagy baj hogy a 100ezres alatti fizetésedből nem hiszem hogy telleni fog ügyvédre,bár leget hogy erre azért érdemesebb lenne elpazarolni mondjuk egy A hitelt.
Én is amúgy javaslom hogy egy lapáttal egyengesd a főni arcát :) Engem ezért nem fognak böribe vinni,tulajdonképpen vicces is hogy ezt gondolod hogy magaddal tudnál rántani :) Tudod Én nem elkövető vagyok és még nem is adtam rá utasítást hogy verd agyon,Én csak javaslatot tettem ezzel ,és ezzel az információval azt kezdesz amit akarsz ,tehát a döntés a tied,szóval csak akkor mész böribe ha 8 napon túl gyógyuló sérülést okozol,ezért kell előtte jól megfenyegetni! :)
Nekem a Te helyedben lenne vér a pucámban és hamar balhét csinálnák belőle,tudod nem az a fajta vagyok aki hagyja magát.Lehet az a baj veled hogy csak úgy nem is mered oda tenni magad,pedig lehet hogy az bőven elég lenne!
Ami meg a 30 kollégát illeti...Egyik válaszoló írta hogy kérd meg a kollégáid egy jegyzőkönyvre,ma már nem abban a világban élünk ahol egymásnak tanúk leszünk csak úgy.Érthető hogy senki nem vállalja,mindenki magáért dolgozik(megjegyzem nem barátkozni járunk a munkahelyre).
Szóval menj minél előbb munkaügyi jogászhoz!
Amúgy Én szívesen bemennék a felmondásoddal,de tudod csak úgy Én sem juthatok be szerintem,a másik pedig ingyen nem csinálnám Én se ,és elkérnék annyit amennyit egy ügyvéd kérne el! :)
Nos hogy valami hasznos információt is kapj!
És ezek még pénzbe sem kerülnek!használd ki a lehetőségeid és ne hagyd elszúrni az életed! Ha munkanélküli is leszel egy kis ideig,szerintem akkor is megérné,max addig tudsz keresni normális helyeket,addig meg igényelsz munkanélküli segélyt ha állás nélkül maradnál.Sajna az sem a legtöbb,de több mint a semmi.
Irodás vagy vagy egy olyan aki szakmunkát végez?
Amúgy kicsi magyar cég,magyar zsidó tulajjal,ezt lemerem fogadni...
majdnem. kicsi magyar cég, egy vén alkoholista pedofil tulajjal akinek az arca fordítottan arányos a termetével és a hajszálainak számával.
Amúgy kicsi magyar cég,magyar zsidó tulajjal,ezt lemerem fogadni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!