Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit lehet tenni ha a munkahely...

Mit lehet tenni ha a munkahely vezetője nem hajlandó átvenni a felmondólevelet?

Figyelt kérdés

Megírtam felmondást, oda akartam adni a vezetőnek. Nem hajlandó átvenni, sem ő, sem a titkára. Nme tehetem meg azt sem, hogy leteszem az íróasztalára, mert nincs bejárásom az irodába, meg egyébként is, kell vmi visszaigazolás hogy átvették, nem tehetem csak úgy le valahova.

Hát fogtam magam, és feladtam postán tértivevényes SK levélként. KI gondolta volna? Bontatlanul visszajött.

Ilyenkor mi a teendő?

Mennék más munkahelyre de ott meg megmondták, hogy akkor fogadnak, ha a kezemben az előző mukahelytől a kilépési papír. Az meg nincs a kezemben, és nem is lesz, mert nem adják oda-hiszen nem vették tudomásul a felmondásom.

Na ilyenkor mi a helyzet?

2014. máj. 30. 09:23
1 2 3 4 5 6
 11/59 anonim ***** válasza:
37%
Ha ezt a szituációt nem tudod megoldani, akkor tényleg agyhalott birkák dolgoznak ott, akik több zsét ne is érdemelnek meg :)
2014. máj. 30. 10:15
 12/59 anonim ***** válasza:

Ha nagyon kellesz a másik helyen.. megvárnak... vagy megoldják máshogy. Ha nem kellesz oda annyira, akkor nem.

Engem is megvártak...

2014. máj. 30. 10:17
 13/59 anonim ***** válasza:

Mindenképpen a cégnek címezd az ajánlott, tértivevényes levelet, ne főnöknek SK. Ha postai küldemény átvételét a cég megtagadja, annak kemény súlya van, viszont SK küldeményre könnyű letagadni a főnököt.

(335/2012. (XII. 4.) Korm. rendelet

10. A postai küldemény átvételének megtagadása

24. § (1) A postai küldemény átvétele megtagadásának a címzett vagy a meghatalmazott azonnali átvételtől elzárkózó egyértelmű nyilatkozata minősül. Szervezet esetében a címzett általi megtagadásnak minősül, ha a 15. § (2)-(3) bekezdésében meghatározott személy tagadja meg az átvételt.)

Főnököd ott az egyetlen főnök, titkárja az egész ügyvitel?

Ha nem, akkor adjál át még az ügyvitelnek is mint személyes kézbesítő egy példányt, kérd hogy fénymásolatára vezessék rá hogy az eredeti példányt mikor, ki vette át, dátum, pecsét, aláírás.

2014. máj. 30. 10:19
 14/59 anonim ***** válasza:

Ajánlom olvasmányként:

Mikor tekinthetjük közöltnek a felmondást?

[link]

2014. máj. 30. 10:26
 15/59 Nosco ***** válasza:
Ha jól olvastam 2 tanu kell. De az nincs kikötve, hogy a munkahelyedről kell a két tanu. Ha nem mész be dolgozni az is megoldás és akkor csinálja egyedül a főnök a munkát.
2014. máj. 30. 10:31
 16/59 anonim ***** válasza:
56%
Én is azt mondom.. ha ennyire birka, hogy még kirúgatni sem tudja magát. Bemenni, pofátlanul lábat feltenni az asztalra, flegmán válaszolni a főnöknek, arra a kérdésre, hogy te meg mit csinálsz itt... Mi vesztenivalód van? Vagy ki****ott nagy király leszel a régi helyen, vagy rögtön kirúg... és akkor elérted a célod. NEM?
2014. máj. 30. 10:36
 17/59 anonim ***** válasza:

Szia!

Ilyenkor van egy megoldás!

Ki kell rugatni magad!Menj be részegen,xarj oda a főnök asztalára!Tökre lennék a helyedben ,mert ilyenkor bármit megtehetsz :) Olyat kell csinálni amiért kirúgnak!De mi a fenéért ilyet ótvarok hogy nem akarják odaadni a pappírjaid?

2014. máj. 30. 11:02
 18/59 anonim ***** válasza:
Odaadják azt.. csak nem töketlenül kell "kérni"
2014. máj. 30. 11:06
 19/59 anonim ***** válasza:

Ha tényleg ilyen fontos vagy,és 100 alatt dolgozol....Akkor egyszerű és ne menj be dolgozni! De az új helyeden is kérdezd meg hogy mi a teendő,hátha tudnak neked segíteni.

Amúgy Én simán belefejelnék a főnöködbe ha így babrálna Velem! Tudom az erőszak nem megoldás de még is jól megruházva azért könnyebb lenne a lelkecskémnek! :)

2014. máj. 30. 11:09
 20/59 anonim ***** válasza:

Nem jó ötlet, ha nem mész be dolgozni.

Azt javasolnám, hogy ha van ügyvéd ismerősöd vele, ha nincs akkor 1-2 ezerért egy fogadott ügyvéddel küldesd el a felmondásodat, valamint pár napos határidővel kérd a kilépő papírjaidat.

Ügyvédi iroda levelét minden cég átveszi, a borítékon így nem szerepelsz. Valamint az ügyvéd a levélbe a kérés megtagadásainak következményeit is bele tudja írni.

Persze így neked is helyt kell állnod, hiszen ha van felmondási időd stb, szóval szerződés szerint mondhatsz föl.

2014. máj. 30. 11:14
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!