Szexuálisan zaklat a kollégám? (! )
Figyelt kérdés
Pár hónapja vagyok ezen a munkahelyen. Ez egy kis kollegtiva, páran dolgozunk itt. Két férfi munkatársam van, mindketten jóval idösebbek nálam. Szoktunl hü..ni, de csak bizonyos keretek között, és én inkább viccelödésnek, heccelésnek mondanám. Csakhogy, az egyikük amikot senki sem látja, magához húz és intim dolgokat kérdez, ami nekem már túl megy a vicc határán. Jóval erösebb nálam, megfogja a kezem, és a nemi szervéhez rakja, ami áll neki. Mondom hogy hagyjon, de erösebb jóval mint én. Amikor mondom hogy hagyjon, akkor még neki áll feljebb, és arrogáns lesz. A másik férfi kollégám tiszteletben tartja a határokat és még szóban sem lépi át azokat. Gondolkodtam hogy mit tehetnék, szóljak-e valakinek. Pl a fönökasszonyomnak, csakhogy ez egy évtizedek óta meglévö kollektiva köztük, nem hiszem hogy hinne nekem akárki is. Plusszban ez a kollégám "rám akarja tukmálni" a másik férfi munkatársam, minden áron össze akar hozni minket. Szóval mit tehetnék?(azon kívül hogy igyekszem elkerülni a helyzetet amikor kettesbe kéne lennem a zaklató munkatársammal)2014. ápr. 17. 09:36
21/44 anonim válasza:
a hülyülés szót minek cenzúrázod?
22/44 anonim válasza:
Sürgősen keress masik munkahelyet!
23/44 anonim válasza:
Én először a munkatársat fenyegetném meg, hogy szólok a főnökasszonynak.
Ha ez nem hat akkor tényleg szólnék. Ha az sem akkor munkahelyváltás, esetleg per.
24/44 anonim válasza:
Velem is megtörtént ez, egyszer a jogász kollégám lesmárolt, elkapott hátulról 2.-en voltunk bent.Pedig én még viccelni sem vicceltem, el voltam foglalva a munkámmal.Másnap bementem a nagy fõnökhöz és elmondtam ezzel az emberrel nem akarok tovább dolgozni, de azt nem mondtam el mi történt.Kérdezte a fõnök,hogy miért, mondtam,mert nem szeretem, azt mondja szeresse meg.Mondtam nem.Lehet beszélt a jogásszal azt nem tudom, de egy hét mulva átmehettem egy másik osztályra, senkinek nem mondtam el.Ezen az osztályon is volt egy épitészmérnök és csak ugy nyulkált hozzám, na én viszont kikarmoltam a kezét.Még neki állt feljebb, mondtam ez figyelmeztetés volt, hogy nem vagyok kapható ilyesmire.Számoljon csak el otthon a feleségének, miért lett kikarmolva.Többet senki nem mert hozzám érni.
25/44 anonim válasza:
Huzzál be egyet neki, vagy rugd bokán.
26/44 A kérdező kommentje:
Beszéltem rendör ismerösömmel. Elmondtam neki mi történik. Azt mondta ez már böven kimeríti a szexuális zaklatás fogalmát, de hiába jelenteném fel, bizonyítanom kéne. Szerinte azért akar "rátukmálni" a másik munkatársamra, hogy magáról elterelje a figyelmet. A feljelentéssel kapcsolatban azt mondta, bizonyíték nélkül (mivel akkor csinál ilyet ha ketten vagyunk) semmire nem mennék, söt még engem hurcolnának meg, hogy kitalálom ezeket. Ennyit a magyar nök védelméröl jogilag. :-(
2014. ápr. 17. 12:15
27/44 anonim válasza:
Most mit kell szidni a magyar jogot? Szerinted más országokban ez meg van oldva? Járj utána. Ha találsz jobb jogi megoldást menj nyújts be törvénymódosítási javaslatot. Sok hercehurce lenne, nem igaz? Biztos van könnyebb megoldás. Itt le lett írva sok ötlet. Ne siránkozz meg sopánkodj. Látom próbálkoztál eddig is, jól tetted. Próbálkozz addig, amíg nem találsz megoldást. Itt is le lett írva jónéhány ötlet és tapasztalat is.
28/44 A kérdező kommentje:
Utolsó! Direkt a te kedvedért leírom: tökön rugásra azt mondta hogy a tökön rúgott jelenthet fel engem testi sértésért. Pláne ha nyoma is marad. Nemi szerv erös megmarkolása, még ha fáj is neki: "bíztatásnak" fogja gondolni. Ha van egyéb ötleted akkor várom.
2014. ápr. 17. 12:30
29/44 anonim válasza:
Ilyen helyzetben jó hangosan rászólnék, hogy a többi kolléga is hallja, hogy te jó ég Józsi vidd már innen a tököd, hülye vagy, miért csinálod ezt? stb. valami ilyen
Vagy ha nincsenek ott, akkor idegesen beviharzok a többiekhez, hogy ez a Józsi megbolondult, odanyomott a falhoz és elővette a micsodáját.
De az hogy így csendben tűröd, csak adja alá a lovat.
30/44 anonim válasza:
Van egy kerdesem nekem is kerdezo: - Ha kettesben vagy vele munka kozben es elkezd szemetkedni, te meg erre jol tokon rugod es elsetalsz a mosdoba, o hogy bizonyitja be hogy te tokon rugtad ha mas nem latta?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!