Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » 2 hónapja kezdtem a pályafutás...

2 hónapja kezdtem a pályafutásomat, és durván nyomul az egyik kollégám. Mit kezdjek vele?

Figyelt kérdés
Vagyis nem kifejezetten kolléga, beszállító. Hetente kétszer találkozunk, mikor új árut hoz, és állandóan legelteti rajtam a szemeit, bókol, direkt úgy adja át a számlákat, hogy csak egy kicsit érjen hozzám, stb. Ez még oké is volt, bár kb 15 évvel idősebb tőlem, de elég jól néz ki. Elkezdett sms-ekkel bombázni, eleinte válaszoltam, de miután megtudtam, hogy van felesége, és 2 gyönyörű lánya (láttam őket egy fesztiválon), szóltam neki, hogy álljon le. Süket fülekre talált, és hiába korlátozom kizárólagosan munka témájúra az amúgy is rövid beszélgetéseinket, nem ad fel az udvarlással. Épp most kaptam tőle üzenetet, hogy álmodjak szépeket vele, mit meg nem adna, hogy valóra váljon. A főnököt nem szeretném belevonni, nélküle milyen megoldást javasoltok?
2013. aug. 30. 23:12
 1/9 Kései Sirató ***** válasza:
36%

A megoldás attól függ, te mit szeretnél.

Ha zavar, hogy családja van és nem akarsz másodhegedűs lenni, akkor mondd meg neki és ha továbbra is bókol, engedd el a füled mellett.

Ha tetszik neked és nem zavar, hogy ebből valószínűleg nem lesz soha komoly kapcsolat (pl. ha te is foglalt vagy és egy kis kalandra vágysz), akkor randizz vele!

2013. aug. 30. 23:21
 2/9 A kérdező kommentje:
Áhh, semmiféleképpen nem randiznék vele, hisz családos ember. Ha nem így lenne, akkor benne lennék, mert nincs barátom. Hiába engedem el a fülem mellett a bókjait, azóta hogy kiírtam a kérdést, megint jött egy üzenet tőle, pedig nem reagáltam semmit az elsőre. Kicsit elegem van már...
2013. aug. 30. 23:43
 3/9 sándorjános ***** válasza:
100%
Így viselkedik egy becsületes hölgy. Tiszteletbe tartja mások családját. Mondd meg neki szépen, hogy ne nyomuljon, ha nem ért belőle, akkor mondd hangosabban, erősebben, ha abból se, akkor mondd meg a feleségének, vagy nyugodtan fordulj a rendőrséghez.
2013. aug. 31. 01:01
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

bármit válaszolsz neki,ő azt érdeklődési jelnek fogja venni és bele fog húzni egy beszélgetésbe.

és mivel olthatónak tűnsz észre sem veszed és már beszélgettek is,amit további érdeklődési jelnek fog venni.

kezdésnek nyomd ki a hív,élőben meg mond meg neki határozottan,hogy állítsa le magát.

2013. aug. 31. 03:53
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Légy teljes mértékben közönyös felé. Ahogy írták, az ilyen bumburnyákok mindent pozitív jelnek vesznek, még azt is, ha a fülébe üvöltöd, hogy hagyjál már békén! :)

Szóval egyszerűen kizárólag a munkával kapcsolatosan kommunikálj vele. Semmi mosoly. Ha bókol, elengeded a füled mellett. Ha megkérdezi, miért nem válaszolsz az smsekre, kérdezd meg, hogy milyen smsre? Te nem kaptál tőle egyet sem.

Ha még mindig nem hagyja abba, akkor kérj meg egy másik kollégát, hogy azzal a beszállítóval ő találkozzon mindig.

2013. aug. 31. 09:05
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem akarok akadékoskodni, de honnan van meg egy beszállítónak a te mobilszámod mégis? Nem hiszem, hogy a magántelefonod kellene munka közben használni, tehát vagy te adtad meg neki vagy honnan szerezte meg? Ha te adtad meg neki, akkor elég naív vagy. Én dolgoztam jó sok évig vendéglátásban, rengeteg nyomulós beszállítóval találkoztam, de érdekes módon mindig annak csapták a szelet, aki vevő volt rájuk. Smsre egyébként SOHA ne válaszolj, mert tényleg bármi válaszod egy reakció neki és csak újabb olaj a tűzre, függetlenül attól, hogy mit írnál neki. Amennyire pedig tudod kerüld a vele való találkozást. Ha más is át tudja venni a számlát, akkor lépj le mosdóba vagy valahova amikor ő jön. Ha nem ért szép szóból, akkor tartsd távol magadtól, talán abból érteni fog.
2013. aug. 31. 09:58
 7/9 A kérdező kommentje:
Nem úgy adtam meg neki a számom, hogy itt van tessék, hanem egyszer fel kellett hívnom (elrontotta a számlát). Céges telefon nincs. Sokszor állítottam már le, meg is jegyeztem neki, hogy vajon mit szólna a felesége, amire annyit mondott, hogy tehát tudom... Azóta tényleg csak a munkával kapcsolatban szólok hozzá, de csak nem hagy fel. Amúgy nem vendéglátás, pici üzlet, egyedül vagyok, kollégát nem tudok megkérni... Na meg szerintem akkor is kitartóan küldözgetné az üzeneteket. :S Ajj kár volt őket meglátnom, akkor nem lennék ilyen helyzetben.
2013. aug. 31. 11:19
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Csak háríts és légy távolságtartó amennyire csak tudsz.
2013. aug. 31. 21:34
 9/9 Kései Sirató ***** válasza:
100%
Nagyon jól válaszoltak a többiek, esetleg még annyi, h fenyegesd meg, ha újra üzenetet küld, továbbítani fogod a feleségének.
2013. szept. 2. 11:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!