Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mi az az anyagi szint, amit...

Mi az az anyagi szint, amit ha elérnél, felmondanál a munkahelyeden, és nem dolgoznál soha többet?

Figyelt kérdés

ma 12:40
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
78%
Nincs ilyen. Mármint nem szeretnék dolgozni teljes munkaidőben és nem is biztos, hogy örökre itt maradnék. De valamit mindenképpen szeretnék csinálni részmunkaidőben, pár nap a héten, saját magam miatt, hogy legyen valami értelmes, rendszeres elfoglaltságom, legyenek kapcsolataim. Ez nagyon fontos a normális kiegyensúlyozott élethez és a mentális egészséghez.
ma 12:45
 2/23 A kérdező kommentje:
1# De amit te leírsz, az már inkább hobbi, mint munka, szerintem. A munka általában kötött, 8 órás.
ma 12:48
 3/23 anonim ***** válasza:
70%
Ha lenne 50 millióm, már nem dolgoznék.
ma 12:50
 4/23 Psycho ***** válasza:
70%

Kapcsolódnék #1-hez, én is így vagyok vele. Ha havi szinten keresnék 100 millió forintot, akkor is csinálnám a munkám. Nem annyit, mint most, hanem annyit, amennyi kényelmes.

Véleményem szerint a munkának nem csak az a funkciója, hogy pénzt keresel vele, hanem lehet az is, hogy ad egy struktúrát az életnek. Ad értelmet. Kapcsolatokat. Kiszámíthatóságot.

Nem vitatom, van, aki kizárólag a pénz miatt dolgozik (akár szándékosan, akár mert sajnos nincs más lehetősége), de személy szerint szerencsére én nem ebbe a csoportba tartozom.

ma 12:51
 5/23 anonim ***** válasza:
82%

Ha lenne havi 1 millió passzív jövedelmem már állnék is fel a székből.

Persze dolgoznék, mindenképpen olyat amiben örömömet lelem.

ma 12:51
 6/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom. Saját hitelmentes ház és mellette annyi megtakarítás, ami havonta hozna nekem 500-600 ezret.
ma 12:52
 7/23 anonim ***** válasza:
83%
2: Nem hobbira gondoltam. Az nyilván van most is. A munka meg nem feltétlenül 8 órás. Van, ami már eljutott arra a szintre, hogy válogathat rendesen, hogy mit és mennyit dolgozik.
ma 12:52
 8/23 A kérdező kommentje:
Szerintem amit kedvtelésből csinál az ember, az már inkább hobbi, mint munka. A munka inkább kényszer, pénzkereseti lehetőség. És sokan nem azt csinálják, amit szeretnek. Nekem ez fura, hogy van, aki 100 millióval is dolgozna. A munka egy nyűg, valljuk be, egy szükséges rossz, a TÖBBSÉGNEK. Pedig annyi minden mást lehet csinálni az életben, utazgatni országokba, önkéntes munkát végezni kötetlen módon, nyelveket tanulni, ismerkedni, koncertekre járni, sportolni. Munka nélkül sem áll meg az élet. Szerintem a munka nem cél, hanem eszköz.
ma 12:56
 9/23 anonim ***** válasza:
62%

A munka definíciója nem az, hogy a tevékenység amit gyűlölsz.

A munka a társadalmat és téged szolgál anyagilag, ha szereted, ha nem.

ma 13:00
 10/23 anonim ***** válasza:
67%

8: Nekem nem ilyen egyértelmű. Szeretem a munkám (bár nem vagyok 100%-ig elégedett), de nem hobbi, viszont nemcsak pénzkereseti lehetőség. Hobbival én még nem kerestem pénzt, és nem is olyan jellegű, ami olyan feladatokat, elfoglaltságot adna, mint egy munka.

Én nem úgy látom a környezetemben, hogy a munka szinte mindenkinek nyűg. Sokan akiknek már nem kell dolgozniuk teljes munkaidőben (anyagi helyzet miatt, családi helyzet miatt, nyugdíjas lett, stb.) dolgoznak részmunkaidőben, alkalmanként, beugrósként. Mindenki azt mondja, hogy megőrülnének, ha semmi feladatuk nem lenne. A hobbi az nem feladat.

Dolgoztam is olyan európai projektben, ami hasonló témákkal foglalkozott. Mindenhol az az eredmény jött ki, hogy az embereknek az egyik legfontosabb tényező, hogy hasznosnak érezzük magukat, legyen rendszeres elfoglaltságuk. Ha ez nincs, akkor nagyon gyorsan jön a leépülés, szellemi és fizikai értelemben is. Meg teljesen beszűkül a világ, vagy nagyon eltorzul a világnézet.

Az utazást is meg lehet unni. Egy időben nagyon sokat utaztam, főleg munka miatt. Nyelvet tanulni, sportolni, koncertekre járni és most is tudok, még 8 órás munka mellett is.

ma 13:06
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!