Mi az az anyagi szint, amit ha elérnél, felmondanál a
munkahelyeden, és nem dolgoznál soha többet?
Akkor miert nem ugy tetted fel a kerdest, hogy ha gyulolod a 8 oras munkadat, akkor mennyiert nem mennel be tobbet.
ma 13:10
12/24 A kérdező kommentje:
Lehet valakinek a legjobb munkahelye is, de szerintem heti 5 nap 8 órában abba is bele lehet unni, fásulni. A kötöttség miatt, hogy nem te osztod be az idődet. Az alkalmazotti lét meg nem épp az önmegvalósításról szól. Ott valaki másnak termelsz, végzel
el feladatokat, nem saját magadért. Sok helyütt nincs is kézzelfogható eredménye, amiből te részesülnél, nem látod a munkád gyümölcsét.
13/24 A kérdező kommentje:
Viszont más opció ugye nincs, különben 40-50 évesen nem lesz tartalék pénzre félretenni.. Hacsak nem örököl, dehát abból meg szoktak lenni a családi cirkuszok, veszekedések, marakodások, ezért arra nem lehet alapozni. Kitagadások stb...
Én szeretem a munkámat, de ha lenne sok pénzem, biztos nem dolgoznék😀Mindig találnék elfoglaltságot, vagy szerintetek a milliomos/milliárdosok munka nélkül unatkoznak? A francokat, folyamat lehetne utazgatni, sportolni, hobbiknak élni stb. Lekötnének annyira, hogy ne is gondoljon az ember munkára.
ma 13:20
15/24 A kérdező kommentje:
12: De akkor most mi a kérdés vagy vita tárgya?
Ahogy én látom, szinte mindenki azt válaszolta, hogy heti 5 nap, napi 8 órában nem dolgozna.
Csak fogadd el, hogy nemcsak ilyen munka létezik. Van, aki csak pár napot dolgozik, van, aki csak pár órát. És ez akár még alkalmazottként is összejöhet. De van egy csomó kötetlen munka is.
ma 13:23
17/24 A kérdező kommentje:
Nyilván a pénz miatt fontos, illetve nem szabad eltagadni a munka személyiségformáló szerepét, mert van neki. De az kicsit fura nekem, hogy valaki a munkájának él, már-már megszállottan, soha nem tud lazulni, kikapcsolódni. Az ilyeneknél a magánélet általában nem nagyon szokott rendben lenni.
Nem kell a szalmabab, kerdezo. Nincs itt semmifele megszallottsag, maganelet nelkul. Maganelet mellett is belefer, ha az ember szivesen foglalkozik olyasmivel ami a tagabb kornyezetenek (un. tarsadalom) is hasznos. Praktikusan ezeket a tevekenysegeket ilyen klubszeru tarsasagok vegzik (un. munkahelyek), es az elvegzett munkakat nem egy az egybe cserelik ki, hanem egy univerzalis csereeszkoz utjan (un. penz).
ma 13:37
Most néztem rá, épp 3 milliárdnál tartok (egy része bitcoinban) és eszemben sincs megállni, most is fejlesztem magam és hétvégén is dolgozok. Nincs olyan élethelyzet amikor ne ezt csinálnám.
Lacika, 19, senior szoftverfejlesztő manager, prof dr habil erősáramú mérnök
ma 13:46
20/24 A kérdező kommentje:
18# Nyilván nem szabad általánosítani.. Akkor jó, ha a kettő összhangban van. De érted, kikről beszélek, a törtető karrieristákról. Akik felfelé törnek, lefelé meg taposnak.
További kérdések: