Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » A felmondás hogy történik, mi...

A felmondás hogy történik, mi a menete?

Figyelt kérdés

Jelenleg egy iskolában dolgozok, gondnokként.

Már két éve vagyok itt, diákként több szakmát elvégeztem itt, aztán felvettek dolgozni határozott idejű munkaszerződéssel.

Nemrég kaptam egy sokkal jobb munkaajánlatot.

Időben, pénzben, mindenben jobb mint ez.

Márciustól tudnának felvenni oda dolgozni.

Még nem mondtam senkinek semmit erről.

Mikor lenne érdemes bejelentenem, hogy megyek?

Felmondásnál milyen megoldások vannak?

Mi a menete ennek a dolognak?

Minél korrektebben szeretném ezt az egészet csinálni.

Nem akarom őket haraggal vagy sértődöttséggel itthagyni.

Hogy csináljam?

jan. 27. 16:00
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
42%
Hatarozott idore szerzodtel. Azt nem lehet csak ugy felmondani, mert jobban tetszik egy masik melo. Probalj megegyezni a munkaltatoval.
jan. 27. 16:10
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Meddig szól a szerződés?
jan. 27. 16:18
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

ÉN, ilyen esetben átnézetném a szerződést egy ügyvéddel, és ha csak sima kirúgás jár érte, simán bemennék úgy, hogy előtte letoltam egy fél vegyest.

A pia miatt azonnal kivágnak.

jan. 27. 16:21
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
#3: működhetne, de egy iskolából kirúgatni magad azzal hogy te piás voltál, szerinted hány száz helyről fogja ezt visszahallani életében és lesznek emiatt előítéletesek vele szemben, súgnak össze a háta mögött? A pletyka fénysebességű.
jan. 27. 16:36
 5/14 A kérdező kommentje:
Azt olvasom több helyen, hogy közös megeggyezéssel is történhet a munkaviszony megszűnése.
jan. 27. 16:57
 6/14 anonim ***** válasza:
75%
5. Határozatlan szerződésnél igen, de a tiéd határozott időre szól és itt nem biztos, hogy belemennek a közös megegyezésbe.
jan. 27. 17:00
 7/14 anonim ***** válasza:
23%
4. Pedig nem fogják elengedni, ahogy írja, több szakmája van, fiatal, nem találnak mást helyette.
jan. 27. 17:02
 8/14 anonim ***** válasza:
0%
Ez azért nem rabszolgasors. Ha azt mondja, hogy mentálisan kikészül a munkától és inkább meg akar halni mint dolgozni, akkor elengedik.
jan. 27. 17:11
 9/14 anonim ***** válasza:
24%
8. Persze..., ilyen alapon nem lenne a melóhelyek 70%-án ember. Ha meg depis, akkor kérnek róla dilidoki papírt. Meg őszintén, a sok diáklánytól, vagy az évi 6 izzócserétől makkant meg? >:)
jan. 27. 17:14
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

#9: de ez nem a melóhelyek 70%-a, hanem egy iskola. Dolgoztam iskolában, nem rendszerint nem ragaszkodnak hosszútávon ahhoz, aki nem akar maradni.

De azt nem értem, a Kérdező miért nem válaszol arra, meddig tart a szerződése.

jan. 27. 17:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!