Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Nagyobb multinacionális...

Nagyobb multinacionális cégeknél mi a menete a beajánlásnak?

Figyelt kérdés
Tehát, ha engem be akar ajánlani egy ott dolgozó, akkor a gyakorlatban ez hogy néz ki, mi a menete?

tegnap 02:48
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Őszintén én is meglepődtem ezen, hogy csak úgy, ezért is merült fel bennem, hogy ez hogyan is lehetséges. Köszi a válaszokat!

#10 Akkor nálatok ez úgy van, hogy szól mondjuk neked egy ismerősöd, hogy talált egy pozíciót a cégnél és ajánld már be azon az oldalon keresztül?

tegnap 13:37
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

11, inkább fordítva. Kérdezi nem tudok-e egy helyet, én meg böngészek neki, átküldöm és ha rábólint, kiküldöm a mailt.

Ha már megtalálta az oldalt meg a pozícióleírást, igazából ő is egy kattintással jelentkezhet rá. Csak hát nekem ugye nem mindegy:D

De tegüyk hozzá, hogy elég ratyi az oldal (legalábbis régen az volt) és egyszerre csak eg ypozira lehet beajánlani, pedig nem túl irreális, hogy egy ember több pozícióra is jelentkezzen egyszerre.... De ez már csak a cégem bénasága.

tegnap 13:55
 13/19 A kérdező kommentje:
De ha csak egy kattintással jelentkezik rá magától, akkor ott nincs ajánlás, tehát ezért van szükség rád.
tegnap 14:18
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Igenigen.

De a felület konkrétan ugyanaz, csak ahol nekem "invite a friend" van, ott neki "apply to this job" vagy vmi hasonló van. Minden másban megegyezik a kettő. Csak előbbinél befut hozzám is, utóbbinál meg nem.

tegnap 14:35
 15/19 A kérdező kommentje:
És akkor a HR lát valami különbséget? Tehát megjelenik, hogy te ajánlottad?
tegnap 15:07
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Hát gondolom egy mellékes infóboxban ott megjelenik, hogy beajánlott ember. Workday rendszerben ott van a candidate nev emögött, hgoy "referal". De számukra konkrétan semmi különbség nincs a kettő között, semmiféle külön elbírálást nem kap az illető (jó esetben).
tegnap 15:28
 17/19 A kérdező kommentje:
Ahhha! Tehát ez a beajánlás is olyan, hogy nesze semmi, fogd meg jól?!
tegnap 16:01
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Az elején tudod jelezni a HR-esnek, esetleg amikor még küldöd be a CV-d és van ilyen opció az űrlapon, akkor fel tudod tüntetni a nevét, azonosítóját az illetőnek aki beajánl..
tegnap 16:29
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

17, miért is?

A belsős ember könnyebben és jobban lát rá pozíciókra. Utána tud kérdezni pl. Tud pár ötletet adni, hogy pl mekkora fizetésigényt mondj.

Nomeg a beajánló is jól járhat, ha van erre kapacitása a cégnek.

Illetve a bejánlónak van rálátása a folyamatra, mert így ő is látja hol tart a dolog. Velem már fordult elő, hogy b*szogattam a HR-est, hogy látom, megakadt az átnézése, de kezdjenek már vele valamit, mert sürgős lenne egy válasz. Ha ez nincs, az ember heteket várhat mire kap valami visszajelzést.

Fontos megérteni, hogy ez nem protekció. Nem arórl van szó, hogy "Hát a Pista ajánlott, akkor tuti felveszünk". Legalábbis tényleg nagy multiknál nem protekció. Állami helyen simán el tudom képzelni, hogy az:D

tegnap 16:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!