Szólnátok erről a vezetőségnek?
Egy nagy multicégnél vagyunk.
Teljesen home office. De van külön részlege a cégnek, akik pont azt figyelik, mindenki dolgozik-e munkaidő alatt (egérmozgás, billentyűleütés stb).
Tavaly elkezdte a cég azt, hogy a 3 ügyfélszolgálati csatornát (telefon, e-mail, chat) minden dolgozónak kezelni kell, ezt fokozatosan építik ki, 30-35 fős csapatokkal megy az átképzés. Tehát nincs az, hogy valaki csak hívásban beszél ügyfelekkel, valaki csak e-maileket kezel, hanem mindenki kezeli az összes csatornát.
Az egyik kollégámról tudom, hogy mióta őt is átrakták ebbe a rendszerbe, alig dolgozik. Bejelentkezik, tehát az látszik, hogy aktív, de ügyfelekkel nem beszél vagy mondjuk 8 órában csak 3-4-ben. Azt mondja, hogy azért, mert ő az e-maileket tökéletesen vitte, a csoportjában kiemelkedő volt, nagyon szerette csinálni. Mondta, hogy nem érezte munkának, bekapcsolt zenét, sorozatot és tök jól elvolt.
De mióta a hívások és a chatek is mennek hozzá, utálja az egészet. Beszédben amúgy sem erős elmondása szerint, telefonálni ismerősökkel is utált, nemhogy idegenekkel, akik sokszor minősíthetetlenül beszélnek vele. És hogy neki ez a munka úgyis csak az egyetem mellett kellett, mert viszonylag jól fizet, home office és amíg csak a levelekre kellett válaszolni, azt nagyon szerette. Májusban államvizsgázik, addig kihúzza valahogy, de mondta, ha épp lebukna és kirúgnák, nem fog a kardjába dőlni.
Engem ez azért bosszant, mert én végigdolgozom becsülettel a 8 órát, sokszor túlórázom is, ha épp kilépés előtt talál meg egy ügyfél. Ő meg mondja, hogy ja, a munkaidő előtt fél órával már véletlenül sem beszél ügyfelekkel, nehogy ne tudjon egészkor kilépni... Ezzel nekünk, a munkatársainak generál csak több munkát, miközben ő otthon főzőcskézik, olvas, szerel.
#19: azt nem érted, hogy nem erre vették fel őket.
Csak most a vezetőség szeretné, ha mindenki univerzális ember lenne. Így jobb a kihasználtság, kevesebb ember kell, mert valamilyen munkát mindig végez.
De cserébe sok rossz hatása is van, és ezt nem vették figyelmbe, sőt: a felmondások sem ébresztették rá őket.
Az en cegemnel is volt/van ilyen crosstraining. A lenyeg hogy ugye 1-1 ember ert 1-1 dologhoz. Egyreszt ha pont ok hianyoznak, akkor az a reszleg lemarad, pl a jelenlegi helyemen pont ezert vettek fel. Vagy nem egyforman van melo mindenkinek, igy ahol uborkaszezon van, onnan valakit at lehet rakni oda ahol tobb a melo.
Masik a monopolium. Van egy lustabb munkatarsam, de egy speci dolgot tobbnyire csak o tud megcsinalni, es 2 oras melot elhuz egesz napra. Na ha masok is tudjak az o feladatat, akkor kevesebb az idohuzas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!