Ilyesmi kapcsán érdemes a vezetőséghez fordulnom, vagy sem?
Minden munkahelyen pletykálnak, gyárakban főleg. Egy bizonyos szintig azt mondom, le van szarva, hadd mondják. Egy bizonyos szintig. Rólam viszont durva dolgokat is hazudoztak, pl hogy egy kolléganővel "durváskodtam", mert az visszautasított. Holott még csak a visszautasítás sem történt meg. Mostanra az a kép alakult ki rólam, hogy én nyomulok a nőkre. Legutóbb olyasvalakire nyomultam a "mese" szerint, akivel a valóságban két szót nem beszéltem még.
De megtudtam, hogy ki a(z egyik) terjesztő.
Nem akarom annyiban hagyni a dolgot, ez már túlment minden határon!
De nyilván annak semmi értelme, hogy elkezdek vele emberkedni. Viszont arra gondoltam, hogy szólok a műszakvezető, beszélgessen már el az illetővel, mert ez rohadtul nem megfelelő viselkedés munkahelyen.
Egyrészt munka helyett bohóckodik, amikor engem karikíroz (mert hogy ez is volt), másrészt ez már jóformán rágalmazás, amit csinálsz, teljesen bemocskolja a nevem.
Én szóltam már ilyen miatt a főnökségnek többször is (f*szságokat pofáztak rólam a hátam mögött), de mindig elintézték annyival, hogy "ne foglalkozz vele". A rágalmazóim soha semmilyen megrovást nem kaptak emiatt, még egy ejnye-bejnyét sem.
Bár nálunk ez azért van, mert nagyon kevesen vagyunk dolgozók, így (sajnos) sok mindennel szemben elnézőek a vezetők. Konkrétan munkahelyi testi sértés és alkoholizálás felett is képesek szemet hunyni, ha az érdekeik így kívánják.
2
És mégis mit kéne mondanom neki? Hogy legyen szíves méltoztassa abbahagyni a hazudozást rólam? 😂
Szerinted komolyan meg lehetne ezt beszélni? Azt hiszem, elég naiv, ha így gondolod, már bocsánat.
Nyilván mindent tagadna, és még én lennék a hülye...
Kösz, de ezt inkább kihagyom.
Meg mi ez az óvónénis duma? Gondolom te rendőrt se hívsz, ha kirabolnak, mert nem vagy vamzer 🙄😂
Na de minek nyomulgatsz kolléganőkre? (Mert nyomultál, különben nem lenne alap, amit ki lehetne színezni)
Egyébként ezzel nem tudsz már mit kezdeni. Persze, lehet szólni, de úgyis kiderül, hogy te árulkodtál, ezért a proli azétr is beléd fog állni/pletykálni, amitől a dolog csak elfajul még jobban, amíg valakit ki nem rúgnak/fel nem mond.
A megoldás az, hogy tényleg lesz/rod továbbra is, a szembesítésre pedig felkészülsz kész válaszokkal (legyen az kolléga, főnök, másik kolléganő, akire ráhajtasz stb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!