Ha munkaidőben nem lehet nálam telefon, elvárhatja a vezetőség, hogy pihenőnapon reagáljak, illetve olvassam a messenger csoportba munkával kapcsolatban küldött utasításokat, üzeneteket?
Jogilag tudtommal csak akkor várhatja el, ha vagy ad készenléti telefont a készenléti időre, esetleg céges telefont biztosít, és a készenléti időt fizetni kell.
Én így tudom, bár rég dolgoztam ilyen cégnél. Akkoriban hétvégi ügyeletet fizettek (jelképes összeg), és ha be kellett menni, akkor az túlóra volt.
"elvárhatja a vezetőség, hogy pihenőnapon reagáljak, illetve olvassam a messenger csoportba munkával kapcsolatban küldött utasításokat, üzeneteket?"
Persze, ha van erről megállapodás, és fizetnek érte.
Mi köze a munkaidőbeli telefon elvételnek a munkaidőn kívüli elérhetőséghez?
Kb. semmi.
Nyilván nem mindegy miért is akarnak elérni.
Ha mondjuk a beosztásod változását akarja közölni, az nem ugyanaz, mintha egy feladatot kellene megoldanod pihenőnapon
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!