Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Szólnátok erről a vezetőségnek?

Szólnátok erről a vezetőségnek?

Figyelt kérdés

Egy nagy multicégnél vagyunk.

Teljesen home office. De van külön részlege a cégnek, akik pont azt figyelik, mindenki dolgozik-e munkaidő alatt (egérmozgás, billentyűleütés stb).

Tavaly elkezdte a cég azt, hogy a 3 ügyfélszolgálati csatornát (telefon, e-mail, chat) minden dolgozónak kezelni kell, ezt fokozatosan építik ki, 30-35 fős csapatokkal megy az átképzés. Tehát nincs az, hogy valaki csak hívásban beszél ügyfelekkel, valaki csak e-maileket kezel, hanem mindenki kezeli az összes csatornát.

Az egyik kollégámról tudom, hogy mióta őt is átrakták ebbe a rendszerbe, alig dolgozik. Bejelentkezik, tehát az látszik, hogy aktív, de ügyfelekkel nem beszél vagy mondjuk 8 órában csak 3-4-ben. Azt mondja, hogy azért, mert ő az e-maileket tökéletesen vitte, a csoportjában kiemelkedő volt, nagyon szerette csinálni. Mondta, hogy nem érezte munkának, bekapcsolt zenét, sorozatot és tök jól elvolt.

De mióta a hívások és a chatek is mennek hozzá, utálja az egészet. Beszédben amúgy sem erős elmondása szerint, telefonálni ismerősökkel is utált, nemhogy idegenekkel, akik sokszor minősíthetetlenül beszélnek vele. És hogy neki ez a munka úgyis csak az egyetem mellett kellett, mert viszonylag jól fizet, home office és amíg csak a levelekre kellett válaszolni, azt nagyon szerette. Májusban államvizsgázik, addig kihúzza valahogy, de mondta, ha épp lebukna és kirúgnák, nem fog a kardjába dőlni.

Engem ez azért bosszant, mert én végigdolgozom becsülettel a 8 órát, sokszor túlórázom is, ha épp kilépés előtt talál meg egy ügyfél. Ő meg mondja, hogy ja, a munkaidő előtt fél órával már véletlenül sem beszél ügyfelekkel, nehogy ne tudjon egészkor kilépni... Ezzel nekünk, a munkatársainak generál csak több munkát, miközben ő otthon főzőcskézik, olvas, szerel.

jan. 1. 15:59
1 2 3
 1/22 A kérdező kommentje:
És mondtam neki is, hogy ez velünk szemben nem fair csak, annyit mondott, hogy nem érdekli, nem fogja magát tönkretenni a 2.500-as órabérért.
jan. 1. 16:00
 2/22 anonim ***** válasza:
100%

Dolgoztam hasonlo munkahelyen, es csak szolok hogy nektek se fognak szobrot csinalni mert tuloraztok, es en voltam aki utolsonak letette a telefont, es 1 percet se tuloraztunk.

Nem 100% fair, de abban igaza van hogy nincs miert megszakadni. Ahogy te se leszel jobban medbecsulve a bekopod.

jan. 1. 16:10
 3/22 anonim ***** válasza:
100%
Ha van munkaügyi részleg ami figyeli a munkavégzést, akkor ki kell buknia magától is egy statisztikában vagy ellenőrzésnél, hogy ő nem végzi el azt a munkát.
jan. 1. 16:11
 4/22 A kérdező kommentje:

Ha orvos lenne, és visznek hozzá valaki bokatöréssel, közli, hogy nem látja el, mert a kéztörést jobban szereti?

Igen, mi sem vagyunk megbecsülve, túlórát pl. nem fizetnek egyáltalán. De úgy vagyok vele, hogy ha az a munkám, hogy segítsek másoknak, nem fogom lerázni, csak azért, mert komplexebb a problémája és túlnyúlik a munkaidőn.

jan. 1. 16:13
 5/22 A kérdező kommentje:
Szeptember óta van az új részen, azóta is csinálja így.
jan. 1. 16:14
 6/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Igaza van, neki ez csak átmeneti meló, minek szakadjon bele? Azt se értem minek ennyi felület, vagy legalább választhatnának a dolgozók, hogy mely területen akarnak teljesíteni. Megértem, ha nem szeret beszélni idegenekkel.
jan. 1. 16:18
 7/22 anonim ***** válasza:
18%

Egy becsületes világban már rég kirúgták volna. De sajnos nem abban élünk, főleg nem olyan országban.

De ez nyilván mindig terhet fog jelenteni a nagy igazságérzettel megáldottaknak.

Annyit javaslok, hogy te is kezd visszavenni a tempót. Illetve szerintem jelentsd nyugodtan.

jan. 1. 16:19
 8/22 anonim ***** válasza:
90%

Mindenki ilyen besúgó kollégára vágyik, mint te 😅

Ha orvos lenne....de nem az.

Üzenetekre válaszol, amire 3 nap után egy csimpánz is képes.

Májusban úgyis elmegy. Ha most beköpöd,és emiatt kirúgják, akkor már most is csinálhatod helyette az egészet, amíg nem találnak újat,mi értelme?

Hogy még jobban érezd magad, a többi 35 ember mind a munka hőse rajta kívül?

jan. 1. 16:23
 9/22 A kérdező kommentje:

Ezt mi sem értjük, a csoportvezetők egy része sem. Vagyis persze, a cég szempontjából jobb, ha nem 3 munkavállalót kell foglalkoztatni, hanem 1-et, hiszen az az egy is ért mind a három területhez, de közben látszik, hogy aki még tavaly a legjobbak között volt a saját területén, most konkrétan alig csinál valamit.

Főleg, mert az átképzett csapatokból az átképzést követő 1-2 hónapban a dolgozók fele általában felmond... De ezt mondták is többen, hogy az átképzést megvárják, mert azt kifizeti a cég, de közben már keresnek munkát.

jan. 1. 16:23
 10/22 anonim ***** válasza:
90%

Nálatok a vezetöséggel van baj, egy jól müködö rendszert megszüntettek, és átalakították rosszá.

Sokkal értelmesebb, ha van, aki az írásos kommunikációt végzi és van, aki a szóbelit, így mindenki jobb teljesítményt tud nyújtani, mint úgy, hogy mindent kicsit csinál, de egyiket sem igazán jól.

Egyébként ami az orvosos példádat illeti, a sebészeknél kifejezetten speciális szakosodás van, nem végezhet másféle mütétet, mint amire alkalmazták, ha mégis megteszi, eljárás lesz belöle.

jan. 1. 16:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!