Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Lassan két éve vagyok munkanél...

Lassan két éve vagyok munkanélküli és ez teljesen kikészít, felőröl!!! Tudnátok tanácsot adni ebben a témában? De előtte olvassátok el légyszíves a megjegyzés alatt amit előzményben írtam.

Figyelt kérdés
Nagyjából két éve történt, hogy önhibámon kívül egy családtagom miatt ott kellett hagyjam a munkahelyemet ( Rendőrség ) ahol már nyolc évet lehúztam. A végzettségem egy vegyészmérnöki diploma, középfokú angol (kis ráfordítással tárgyalóképes lehet), személy és vagyonőr, ezenfelül van egy B-kategóriás jogosítvány. Korábban dolgoztam Önkormányzatnál mint a közfoglalkoztatottak ügyintézője, boltban eladóként is, szóval tudok és szeretek is az emberekkel kapcsolatot teremteni. Van kézügyességem is, művészetis sulit is végeztem, szeretek barkácsolni is, sütni - főzni is lassan 20 éve. A probléma ott van, hogy két éve bármilyen pozíciót pályázok meg, semmi nem jön össze! Irodai adminsztrátor, vegyész szakmámban, autós kiszállító, fizikai munkás, betanított munkás, stb., semmi! Nem kerülöm a munkát, mert közben nem ültem a seggemen. Két év alatt minden IS voltam már csak akasztatott ember nem! Van egy láncfűrészem és két baltám, jártam azzal és a haverokkal fát vágni. Még láncfűrszek szerelését is vállaltam! Van egy robikapám, vállaltam kertek felrotálását vele. Van jó sok szerszámom, vállaltam számítógépek karbantartását, biciklik javítását. Egy kerékpárboltba jártam besegíteni is a szereléseknél nyári szezonban amikor sok volt a munka. Bicikliszerelésnél kompletten darabokra szedtem nagyon sok biciklit és kint hagyott, lehalt példányokat varázsoltam újjá, festettem le őket otthon. ( 50 - 60 darab körüli ebben a nyári szezonban ) Van egy saját autóm is, még néha vállaltam pár fuvart is, party sofőrködést, jártam vele őrködni is. Építkezések, rendezvények, focimeccsek, mezőgazdasági gépek őrzését vállaltam. Félévet dolgoztam egy raklap gyárban fizikai munkásként de kitúrtak a románok engem és pár havert. Lett helyismeretem, vezetési tapasztalatom is mert 300km-es körzetben bejártam pár helyet. Még Mikulás IS voltam környékbeli iskoláknál! Mindegyik munka sajnos csak alkalmi, tehát nincs fix keresetem. Az őrködés és a kerékpárszerelés amibe fektettem egy kis pénzt és ami mondhatni rajtam maradt, mert havi szinten megkeresnek vele. Szóval szeretnék egy állandó munkahelyet, mert beadtam közel 100 pozícióra az elmúlt két évben és voltam szinte minden környékbeli állásbörzén is. Nem értem miért nem akar összejönni ha az ember dolgozni akar. Tudnátok ebben segíteni? Az lenne a baj, hogy az ország keleti régiójában lakom?! Vagy az országgal van jelenleg baj?! Mert én sokszor esténként csak ülök csendben, gondolkozom de nem jutok semmire és minden reggel meg ezzel kelek. Előre is köszönöm a segítőkész válaszokat! 33F

dec. 10. 11:17
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:
17-es Mire gondolsz? Milyen garanciás termékekhez? Kerékpárokat csináltam nyáron egy üzletnek garanciális szervíz keretében.
dec. 10. 12:57
 22/30 A kérdező kommentje:
18-as! Pennybe két hete voltam jelentkezni őrnek ( OTt mindig más a Sec-es alvállakozó), Lidl-be is benéztem és leadtam az önéletrajzomat de ott megoldják házon belül az őrzést. Tescóba 3x voltam nagyjából jelentkezni, személyesen is, ott a Junasec van de nem vettek fel. Aldi nem sokára épül a közelben, oda még nem keresnek security-st de azért leadtam bolti eladónak. Futár a GLS van errefelé de ott jól bevált emberek vannak, ugyanúgy mint a postán, régóta ugyanazok vannak. Ezeket is körbenéztem. A határ közelsége miatt még a matricás, valutaváltókat is de azok meg szűnnek meg lassan a schengeni csatlakozás miatt.
dec. 10. 13:01
 23/30 A kérdező kommentje:
Megjegyezném, hogy a helyi pékségnél is jelentkeztem fizikai munkára, plusz volt admin. munka is de csak ígérgettek. Jelentkeztem múlt évben a MÁV-hoz is kallernek ahol az elődöntőbe bejutottam de annyi. Mondjuk azt nem bánom nem jött össze, mert hallom, hogy elkezdték a kalóz nélküli járatokat és megakarják szüntetni a munkakörüket. A MÁV-on belül még jelentkeztem jegykiadó, jegypénztárosnak is de vissza sem hívtak. Szóval tényleg sok mindent megpróbáltam! És ez amit a témában említettem még messze nem az összes!
dec. 10. 13:05
 24/30 anonim ***** válasza:
89%

#22, nem épp arra gondolt szerintem a kommentelő, hogy szekusnak, hanem sima alkalmazottnak.

"Az lenne a baj, hogy az ország keleti régiójában lakom?! Vagy az országgal van jelenleg baj?!"

Amúgy igen, ez a baj... Akkor most egyedül élsz, de van egy gyereked???

dec. 10. 13:25
 25/30 A kérdező kommentje:

24-es.

Tényleg nem viccből kérdeztem, hogy ennyivel rosszabb e az ország ezen részén élni munkalehetőségek szempontjából.

Egyedül élek igen, elváltam. Nincs nálam a gyermek de attól függetlenül a gyerektartást ugyanúgy kell küldeni ha van bejelentett munkája az embernek, ha nincs.

dec. 10. 13:40
 26/30 anonim ***** válasza:
100%

"autós kiszállító"

Jelentkezz a Volánhoz vagy a BKV-hez. B jogsi már elég, a cég fizeti a jogsit és mindig kell az ember...minimum 400-at megkeresnek.

Csak egy példa.

dec. 10. 16:22
 27/30 anonim ***** válasza:
100%
Válts országot! Én is ezt tettem. Életem legjobb döntése volt!!!!!
dec. 10. 21:59
 28/30 A kérdező kommentje:

27-es:

Ezen gondolkozom mostanában egyre többet! Igazából meguntam a sok rosszindulatú embert is, a "magyar" mentalitást, a nagy hazaszeretetre buzdítást amikor az országunk nem tesz értünk semmit. De fől a jelenlegi kormányt gyűlölöm, a reklámokat, a létminimumot, meg azt, hogy bármit is akarsz, boldogulni vagy csak boldognak lenni, lehúz az egész. Egyedül viszont félek országot váltani bevallom őszintén! Merre mentél, melyik országba ha szabad megkérdeznem?

dec. 11. 11:30
 29/30 anonim ***** válasza:

Van biztonsági őr végzettséged és nem próbáltad még a HM EI Zrt - t?

Katonai biztonsági őrként (védelmi tartalékos, ha úgy jobban tetszik)?

dec. 28. 14:41
 30/30 A kérdező kommentje:

29#

Utánanézek annak is! Köszönöm!

Két napja viszont volt egy állásinterjúm! :) És szakmámban! Nem sok a pénz de tudnék gyakorlatot szerezni, utána pedig onnan lehet ugrani. Ha nem is jönne össze a munka, nem szomorkodom mivel ez az interjú is már egy eredmény. Próbálok ehhez az évhez már kicsit pozitívan hozzáállni! Szerintem az jobb lesz nekem is, meg ugyebár a vonzás törvénye.

jan. 15. 10:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!