Mi a munkahely keresés menete?
Nem volt munkahelyem még.
Hónapokkal ezelőtt regisztráltam a munkaügyi központba.
De hogyan tovább?
Gondolom csak úgy nem sétálhatok be munkahelyekre hogy van-e felvétel.
Ezt most nem értem hogy működik az álláskeresés.
Sajnos az a forgatókönyv, amit előttem írt le az egyik válaszoló és ez egy eléggé idegőrlő, hosszadalmas, stresszes időszak szokott lenni az emberek életében. A téged érintő legkellemetlenebb rész, hogy a munkáltatók olyan fiatal, energikus, csapatjátékos - és hosszadalmasan felsorolható szempontoknak megfelelő - embereket keresnek, akiknek több munkatapasztalatuk van, mint amennyi idősek. Addig még egyik munkáltató sem jutott el agyban, hogy miként gyűjtsön munkatapasztalatokat egy olyan ember, akiket ők maguk zárnak ki a tapasztalatgyűjtés esélyéből a saját szempontjaikkal! :D
Akárhogy is: sok sikert kívánok ahhoz, hogy minél hamarabb találj magadnak egy olyan munkát, amiből meg is tudsz élni és szeretsz is!
Körülnézel online - profession, linkedin, facebook csoportok, konkrét helyek weboldalán szokott lenni karrier menüpont (én pl így jelentkeztem a jelenlegi állásomra), de ismerősök között is körbekérdezhetsz, nem tudnak-e valami helyet ahol épp van felvétel xy jellegű munkára.
Ha találsz szimpatikusat, akkor küldesz egy önéletrajzot, és várod hogy behívjanak interjúra.
Szerintem is. Hogy lesz az ilyenből normális felnőtt?
Én mostanában visszatértem ahhoz a régi szokásomhoz, hogy összeírok egy konkrét régióban bölcsődéket, óvodákat, általános- közép- illetve felsőfokú tanulmányokat adó iskolákat és kijelölök magamnak meghatározott munkaköröket.
Felhívom az aktuális munkáltatót (van, hol ez a vezetőség, máshol a titkárság, stb.) és ott adom el a gondolataimat.
Nem volt munkahelyem még.
-Nem baj, de mi a végzettséged? Képzés alatt mit csináltál? Diákmunka se? Ideiglenes munka se? Érsze valamit?
Hónapokkal ezelőtt regisztráltam a munkaügyi központba.
-oké, ez hasznos, mert munkanélküliek foglalkoztatásáért adókedvezményt vehetnek fel, tehát egy ideig kevesebbe kerülsz majd nekik.
De hogyan tovább?
-első, hogy legyen valami végzettséged is. Persze anélkül is el lehet helyezkedni, de ha nem akarsz hamar lerobbanni a fizikai megterheléstől, éjszakázástól, stb, akkor találsz egy neked megfelelő képzést, és az után abban helyezkedsz el(ha tudsz)
-aztán írsz egy önéletrajzot, mert kell a jelentkezéshez. Ha még nem volt mu.kád, akkor bármit leírhatsz benne, ami az adott feladatkörhöz tartozik. Bármi ami az életedben előfordult és releváns volt. Ha nagyon hülye vagy hozzá, akkor chatgpt segít majd, meg nézz rá giglin. A lényeg az egyszerű, rövid, jól átlátható, tagolt.
-utána, a végzettségedtől és helytől függően kell keresned.
Vannak állásportálok (pl profession, keresgélhetsz máshol is), van állásokhoz kapcsolódó közösségi platform (linkedin), ahol szintén közvetlen elérhetsz bárkit és közzéteheted az önéletrajzodat, vannak a munkaerőkölcsönző/közvetítők, akik leginkább arra jók, hogy leveszik a toborzás terhét a munkáltatókról, érdemes beregisztrálni mindenhova, és zaklatni őket álláslehetőségek kapcsán.
Gondolom csak úgy nem sétálhatok be munkahelyekre hogy van-e felvétel.
-konkrétan pedig de! Be lehet sétálni. Bemész portára/recepcióra, és mondod, hogy keresed a főnököt vagy hr-est, állással kapcsolatban. Még hazudhatod azt is, hogy van időpontod, tökmindegy mit mondanak, neked csak el kell jutnod az első releváns személyhez, és akkor már jó vagy. Önéletrajz legyen nálad. Ez vémérséklettől függ azért,én ilyet nem merek tenni,de ha neked megy, akkor hajrá. Kell hozzá önbizalom, azt csá.
Ezt most nem értem hogy működik az álláskeresés.
-semmi baj, jól tetted, hogy megkérdezted.
+
A hely nem muszáj, hogy az a város/környék legyen, ahol most élsz. Vannak bentlakásos munkahelyek is, főleg gyárak, itthon és külföldre is el lehet jutni így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!