Előny vagy hátrány, munka keresés szempontjából, ha több mint 15 éve vagyok egy munkahelyen? Előtte 3 munkahelyem volt, 3-4 évig voltam ott is.
Előny.
1es bele kéne gondolni vajon miért csak annyit dolgozott ott. Én 4 év alatt a 6. Munkahelyemen vagyok. Mostmár ez a 2. évem itt.
Az első munkahelyemen 4 hónapig melóztam 10 órából 12re lett megváltoztatva a műszak nem tudtam már feljárni mert úgy is napi szinten 5 órát utaztam oda-vissza útra.
Volt olyan munkahelyem is ahol a béremet mindig "elszámolták" kaptam 140 ezreket 250 helyett.
Volt olyan is ahol a főnölség pont egy rakás szarkupac volt semmibe se vették a munkást.
És ha szimpatikus ha nem a főnöknek nem a borito alapján kell megitélni a könyvet. Lehet megkéne fizetni az embert vagy emberszámba venni.
Sok féle képpen lehet okoskodni ebben a témában is, de teljesen mindegy, hogy ki mit gondol, mert valójában csak annak a véleménye számít, aki dönt a jelentkezésedről.
Az ő véleményét valószínűleg leginkább az fogja meghatározni, hogy neki milyen tapasztalatai vannak hozzád hasonló jelentkezőkkel. Mert ugye az ember szeret sztereotipizálni. Ha ismersz egy hasonló embert, akkor hajlamos vagy a bizonyos szempontok szerint hasonlónak tűnőt minden más szempontból is hasonlónak tekinteni.
Ha szerencséd van, akkor több féle hasonló embert is ismer, vagy képes jobban függetleníteni magát a prekoncepcióitól és inkább kíváncsi rá, hogy te milyen vagy, minthogy skatulyáz első ránézésre.
Persze az sem mindegy, hogy mit olvas ki az életrajzod megfogalmazásából. Azt látja a leírtakban igazoltnak, hogy 15 éve bekerültél a céghez, elüldögéltél egy íróasztal mögött és most váltanál (esetleg mert kirúgtak), vagy azt látja inkább igazoltnak a CV-ben, hogy azért voltál 15 évig egy cégnél, mert folyamatosan találtál új kihívásokat, fejlődési és karrier lehetőségeket, most pedig újabb kihívások és lehetőségek után nézel, mert annál a cégnél már elfogytak.
Van, ahol/aki azt is előnynek tekinti, ha nem akartál előlépni, hiszen ilyen ember is jól jöhet a cégnél, aki megbízhatóan végzi a munkáját és nem ugrál, csak teljesít. De nem mindenki tekinti egyformán jónak és nem tudhatod, hogy akinél jelentkezel, az mit tart fontosabb felvételi szempontnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!