Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » A munkanélküliség nagyon...

A munkanélküliség nagyon rossz érzés?

Figyelt kérdés
Én még nem voltam szerencsére, de anyukám volt egy évig és láttam, hogy nagyon kellemetlenül érezte magát, mert rokonok mindig kérdezték van már valami. Azért mégis jobb érzés az embernek, ha kap valami fizetséget, érzi, hogy tartozik valamilyen munkaközösséghez. Meg ez az állandó pályázgatás, interjúra járás is lélekölő tud lenni, ha mindig azt a visszajelzést kapod, hogy nem kellesz sehova.

ma 12:25
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Én ebben vagyok, és nagyon rossz. Már depressziós is vagyok emiatt.
ma 12:33
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Igen.
ma 12:33
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Igen!
ma 12:41
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Néha rossz tud lenni és stresszelő, de már kezdem megszokni, hogy háztartásbeli vagyok.
ma 12:44
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Anyagilag főleg. Meg ahogy írod, az is megkérdezi, hogy dolgozol-e már, aki amúgy sosem beszélget veled. Éreztetik veled, hogy szánalmas vagy. Az utcára se nagyon mentem ki, amikor munkanélküli voltam.
ma 12:59
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nem volt vele semmi bajom. Bár nem is szorultam rá hogy dolgozzak, jött be máshonnan annyi pénzem hogy megéljek, szóval ez nem stresszlt.

Élhettem a hobbimnak, egész kellemes volt. Az meg hogy másik kérdezgették, hát hadd kérdezzék, miért lenne gáz hogy nincs ha próbálok szerezni/nincs rá szükségem?

ma 13:00
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Igen, kegyetlenül rossz érzés munkanélkülinek lenni.

Tehetetlenség, kiszolgáltatottság, reménytelenség és ha ez nem lenne elég, mindig rád talál, aki okosabbnak véli magát és elkezd emiatt piszkálni, mert csak. Amikor úgy érzed, megtettél mindent, amit meg tudtál és a képedve vágják napi szinten, hogy "El kell menni dolgozni!", meg "Csak az nem talál munkát, aki nem akar!", akkor vannak az embernek érdekes gondolatai, de sok embernek kapcsolatai mennek rá adott esetben egy tartósabb munkanélküliségre. Amíg van munkád, mindenki haver, meg mindenben is bármikor tud segíteni, aztán amikor az utcán hemperegsz munka nélkül, valahogy eltűnik vagy átlényegül mássá mindenki, akinek a munkával töltött időszakodban akkora arca volt, mint egy felnyitott tetejű zongora.

El is szoktak maradni számos esetben a "sajnálkozó sorstársak" ilyenkor az ember mellől! Mérhető ezen is, hogy milyen szinten felületesek a 21. századi emberi kapcsolatok, - van az embernek 300 ezer fütyikönyves haverja, cimborája, akiknek 10-15 %-ára "bármikor, bármiben számíthatsz", - de ilyenkor lapos mindegyiknek a pofája és a sajnálkozva együtt bólogatáson kívül csak kevesen képesek többre.

ma 13:32
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Egyetlen egy pozitívuma van számomra: már tudom kire számíthatok és kire nem. Utóbbi emberekkel meg is szakadt a kapcsolat, de nem is hiányoznak.
ma 13:35
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekem tetszik, olyankor el szoktam menni nyaralni pár hónapra.
ma 14:13
 10/12 anonim ***** válasza:
Szóval nektek a munkán kívül nincsen semmi beszédtéma? Programok, hobbik, sorozatok stb... Miért kéne kikapcsolódáskor is, haverokkal a munkáról beszélni, amikor éppen, hogy lazìtani akarnak, nem a munkára koncentrálni? Lehet a munka beszédtéma, de max pár mondatban, senki sem akar szerintem a munkahelyi szarjairól beszélni naphosszat.
ma 15:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!