Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Lassan két éve vagyok munkanél...

Lassan két éve vagyok munkanélküli és ez teljesen kikészít, felőröl!!! Tudnátok tanácsot adni ebben a témában? De előtte olvassátok el légyszíves a megjegyzés alatt amit előzményben írtam.

Figyelt kérdés
Nagyjából két éve történt, hogy önhibámon kívül egy családtagom miatt ott kellett hagyjam a munkahelyemet ( Rendőrség ) ahol már nyolc évet lehúztam. A végzettségem egy vegyészmérnöki diploma, középfokú angol (kis ráfordítással tárgyalóképes lehet), személy és vagyonőr, ezenfelül van egy B-kategóriás jogosítvány. Korábban dolgoztam Önkormányzatnál mint a közfoglalkoztatottak ügyintézője, boltban eladóként is, szóval tudok és szeretek is az emberekkel kapcsolatot teremteni. Van kézügyességem is, művészetis sulit is végeztem, szeretek barkácsolni is, sütni - főzni is lassan 20 éve. A probléma ott van, hogy két éve bármilyen pozíciót pályázok meg, semmi nem jön össze! Irodai adminsztrátor, vegyész szakmámban, autós kiszállító, fizikai munkás, betanított munkás, stb., semmi! Nem kerülöm a munkát, mert közben nem ültem a seggemen. Két év alatt minden IS voltam már csak akasztatott ember nem! Van egy láncfűrészem és két baltám, jártam azzal és a haverokkal fát vágni. Még láncfűrszek szerelését is vállaltam! Van egy robikapám, vállaltam kertek felrotálását vele. Van jó sok szerszámom, vállaltam számítógépek karbantartását, biciklik javítását. Egy kerékpárboltba jártam besegíteni is a szereléseknél nyári szezonban amikor sok volt a munka. Bicikliszerelésnél kompletten darabokra szedtem nagyon sok biciklit és kint hagyott, lehalt példányokat varázsoltam újjá, festettem le őket otthon. ( 50 - 60 darab körüli ebben a nyári szezonban ) Van egy saját autóm is, még néha vállaltam pár fuvart is, party sofőrködést, jártam vele őrködni is. Építkezések, rendezvények, focimeccsek, mezőgazdasági gépek őrzését vállaltam. Félévet dolgoztam egy raklap gyárban fizikai munkásként de kitúrtak a románok engem és pár havert. Lett helyismeretem, vezetési tapasztalatom is mert 300km-es körzetben bejártam pár helyet. Még Mikulás IS voltam környékbeli iskoláknál! Mindegyik munka sajnos csak alkalmi, tehát nincs fix keresetem. Az őrködés és a kerékpárszerelés amibe fektettem egy kis pénzt és ami mondhatni rajtam maradt, mert havi szinten megkeresnek vele. Szóval szeretnék egy állandó munkahelyet, mert beadtam közel 100 pozícióra az elmúlt két évben és voltam szinte minden környékbeli állásbörzén is. Nem értem miért nem akar összejönni ha az ember dolgozni akar. Tudnátok ebben segíteni? Az lenne a baj, hogy az ország keleti régiójában lakom?! Vagy az országgal van jelenleg baj?! Mert én sokszor esténként csak ülök csendben, gondolkozom de nem jutok semmire és minden reggel meg ezzel kelek. Előre is köszönöm a segítőkész válaszokat! 33F

dec. 10. 11:17
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
9-es! Köszönöm a segítő hozzászólást de ezen is túl vagyok. Naprakészen tartom folyamatosan az önéletrajzomat, olvastam róla sokat, hogyan is kell azt helyesen megírni. Mi a fontos egy kereső algoritmusnak, hogy mit tartalmazzon és mit akar látni egy HR-es. Hivatali barátokkal is átnéztük, munkaügyön is mondták hogy jó, HR-s kollégáim is mondták rendben van. Nem túl zsúfolt, nem terjengős és csak a három hoszabb munkahelyem van beleírva. ( 3, 3, 8 év) Motivációs levél ahol külön kiemelten kértk, volt írva. Ezt is mindig egy vagy két jó baráttal átnéztük.
dec. 10. 11:55
 12/30 anonim ***** válasza:
48%
Ezeket a közigazgatási munkákat el kell felejteni, oda csak ismerősök kerülnek be.
dec. 10. 11:55
 13/30 A kérdező kommentje:
5-ös! Kése Sirató: Hajdú - Biharban vagyok és ismerem a közszolgállást, köszönöm! Heti szinten nézem és egyéb más álláskereső portálokat is. Beadtam sok helyre a szakmámban, azokat amiket te is láthatsz de túlnyomórészt nem írnak vissza. Amelyik visszaírt meg sajnos necces, hogy elvállaljam a kevés bér és a nagy távolság miatt. Diplomával csak technikusi pozícióra akartak volna felvenni amihez technikusi fizetés is járt volna. Tudom, hogy el kell kezdenem valahol de ha egyszerűen ki sem jönnék a pénzből akkor nem tudom mit csináljak. Volt, hogy annyi bért ajánlottak hogy nem maradt volna szinte semmi pénzem miközben csak a lakbért, rezsit és a gyerektartást fizettem volna ki.
dec. 10. 12:00
 14/30 A kérdező kommentje:
12-es! Teljesen igazad van! Erre már rájöttem! Hiába teljesült minden feltétel amit kértek, bekerült helyettem egy helyi hamburgerező tulaja/szakácsa mert elég pénzes családból van és jól fekszik a hivatalnál. Közben meg egy Excel táblát nem tudott kitölteni, sulija semmi és még tapasztalata sem volt releváns.
dec. 10. 12:02
 15/30 A kérdező kommentje:

10-es: Kései Sirató:

Azon vagyok, edzek de nem megy egyik napról a másikra. Jelenleg azért vagyok gépközelben mert túltoltam kicsit és megfáztam alaposan. Plusz nem szeretek mindent feltenni egy lapra a tapasztalataim alapján mert ha bukja az ember a dolgokat kell mindig egy B-terv. Szóval mondjuk azt, hogy magam miatt hozom formába magam ami lehet jól jön a későbbiekben. Kitudja, lehet ott is baj lenne a családtagom incidense az átvilágításnál. Megtanultam, hogy reménykedni nem nagyon szabad semmiben ebben az országban.

dec. 10. 12:05
 16/30 Kései Sirató ***** válasza:
91%
ÉS jobb a technikusi állásnál a semmi? Én elfogadtam volna, főleg azért , mert onnan könnyebb tovább lépni, szívesebben vesznek fel olyan embert, aki jelenleg is dolgozik.
dec. 10. 12:33
 17/30 anonim ***** válasza:
38%
Garanciális dolgokhoz mennyire értesz?
dec. 10. 12:49
 18/30 anonim ***** válasza:
87%
Futár, Aldi, Lidl, Penny, Spar, Tesco, csak néhány ötlet, ahová mindig keresnek embert...
dec. 10. 12:51
 19/30 Kései Sirató ***** válasza:
82%
McDonalds van Debrecenben, ott mindig van üres hely.
dec. 10. 12:53
 20/30 A kérdező kommentje:

16-os: Kései Sirató

Nem jobb, persze hogy nem! De a pénz annyira kevés lett volna, hogy meg sem tudtam volna élni belőle. Ilyenkor mérlegel az ember, hogy mennyi az a pénz amiért elköltözik. Egyedül vagyok, nincs párom így ez is nehezebb. Egyedül felmegyek Debrecenbe monjuk egy 250e-ft-os fizetésért amikor nagyjából az egészet felemészti az albérlet, plusz a rezsi költsége? Hidd el gondolkozom elég keményen, hogy mi legyen. A katonaság mellett még annyi érvel, hogy ott van lakhatási támogatás is ami elég életképes összeg.

dec. 10. 12:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!