Ledolgozós szombatok vagy a megszokott munkarend?
Figyelt kérdés
Ha választhatnál te melyiket választanád inkább: Bemész szombaton ledolgozni, hogy egy másik napon ne kelljen majd, így hosszúhétvégéd lesz. Vagy inkább dolgoznál azon a napon amit le kell dolgozni? Szereted ezt a ledolgozást?dec. 7. 11:02
11/23 anonim válasza:
Iskolai takarító: 12-8ig kötelező takarítani szombaton is, mert most a tanker épp a takarítiókra szállt rá év végi unalmukban. Tanárokra irodásokra, természetesen ismét nem vonatkozik ez sem. Ők már otthon pihengetik a mai plusz nap fáradalmait... Más meg csak szívjon. Hasonló "jókat" kívánok a "döntéshozóknak"
12/23 anonim válasza:
Országosan elrendelt. Tehát:ami kötelező az egyiknek, legyen kötelező a másiknak is!
13/23 anonim válasza:
Szerintem egy épületes fszság, undorító dolog 6 napot dolgozni egyben, két egymást követő héten keresztül meg pláne. Aztán próbálj magaddal valamit kezdeni abban a kemény egy napban. Ezerszer inkább bemennék egy napot, aztán nem és kész, mindig is utáltam ezeket a szombati cseszekedéseket. Mondjuk az általános munkarendet is.
14/23 anonim válasza:
Ez a decemberi két szombat egetverő baromság, pláne a december 24 ledolgozása, aminek már réges régen unnepnapnak kéne lennie.
Én szimplán nem dolgoztam ma, de nyilván 24-én sem fogok.
Viszont amikor olyat kell ledolgozni, hogy keddre esik egy ünnepnap, ezért a hétfőt ledolgoztatják egy két héttel előtte szombaton, na én olyankor tuti nem megyek szombaton dolgozni, hétfőn viszont minden további nélkül bemegyek, nem értem, miért probléma szombat vasárnap után egy napot dolgozni, aztán kedden otthon lenni és szerdától megint dolgozni menni.
15/23 anonim válasza:
Nekünk is kiadták szabinak a mai napot, meg elvileg a jövő szombatot is. Illetve a második félévben jöttünk három szombatot, amire azt mondták, hogy munkanapáthelyezés, tehát ha nem fizetik ki januárban, akkor ki kell adniuk. Öt napot kell meghagyni a két ünnep közöttre.
16/23 anonim válasza:
Ha globálisan, de legalábbis a nyugati világban ugyanaz az áthelyezett munkanap van, akkor akár mehet az áthelyezés és ledolgozás is (szabadságon leszek úgy is szombaton), viszont, ha csak magyar ünnepről van szó, és a többi országban nincs áthelyezve, akkor inkább maradnék az eredeti munkarendnél
17/23 anonim válasza:
Ja, simán megadhatnák azt a pár napot, ami így esik.
És mi van, ha az a kevés ünnepnap hétvégére esik?
Olyankor mivel kompenzálnak?Semmivel!
Nyugati országokban 2x ennyi munkaszüneti nap van.
18/23 anonim válasza:
Na igen, ha hétvégére esik az ünnepnap, azon nem problémáznak a herék a bársony székből. Pedig akkor azt kompenzálni kellene! Persze rendeleteket hozni, meg másokat dolgoztani könnyű, seggvakaró ingyenélőként.
19/23 anonim válasza:
Ha rövidített nap akkor oké. Például én csak délig voltam tegnap. De mivel telefonos ügyfélszolgálatos vagyok, ezért igazodni kell a nyitvatartási időhöz, úgyhogy valaki mindig megszívja, a többség általában délig van, a többiek rendesen négyig.
20/23 anonim válasza:
#17: Válasz nagyon egyszerű. Alacsony hozzáadott értékű termelésre van berendezkedve az ország. A gyárak profitábilitása erősen függ ilyen szinten az elvégzett munkaóráktól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!