Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Vendéglátóiparban dolgozók!...

Vendéglátóiparban dolgozók! Tinektek hogy van a munkarendetek? Fix időpontban végeztek vagy pedig naponta változó, forgalomtól függően?

Figyelt kérdés

Tehát van egy időpont, amikor (bárhogy is állnak a dolgok) mindenképpen befejezhetitek és távozhattok vagy pedig igazából addig kell maradni, amíg úgymond szükséges?

Régen, mikor rendes éttermekben dolgoztam, nekem a forgalomfüggő végzési időpont volt (nem egyszer voltak is belőle konfliktusaim a főnökökkel, mert nem akartam spontán 2-3 órával tovább maradni). Amióta vállalati étkezdében nyomom, szerencsére mindig fixen végzek.

Nálatok hogy van?

nov. 25. 09:16
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Amikor hotelben dolgoztam, bár recepción, akkor ott sem fix időpontokban végeztem, és ugyanez volt igaz az étteremben dolgozókra is. Volt egy hivatalos időpont, mikor elvileg végeztünk (ők is és én is hivatalosan este 9-ig dolgoztunk), azonban ritka volt, hogy akkor valóban mehettünk is haza, mert annyi munka volt mindig, meg amúgy kevés is volt a munkaerő.

Olyan tekintetben szerencsés voltam, hogy +1 óránál alig kellett többet bent maradnom, de azok a min. 11-13 órázások, állandó pörgés mellett, elég sokat kivettek belőlem.

nov. 25. 10:26
 2/5 A kérdező kommentje:
1: De én ezt nem értettem soha, hogy minek végzési időpontot megadni, ha jó eséllyel nem végzek még akkor? Hiszen ha én a beosztásban azt látom, hogy mondjuk 14:00-22:00 van megadva, akkor szerintem jogos a feltételezésem, hogy este tízkor végzek, és irány haza. Akkor talán nem volna logikusabb azt beírni, hogy "zárásig", vagy a legkésőbbi végzési időpontot megadni? Egyetlen helyen dolgoztam eddig, ahol utóbbit csinálták, mert felérték ésszel. Ott éjjel 1 óra volt megadva a beosztásban. De ez csak a max. időpont volt, általában 10-11 tájékban végeztem, csak nagyon ritkán kellett ténylegesen 1-ig maradni. Csak mondták, hogy a legegyszerűbb minden nap az 1 órási végzéssel kalkulálni, így az ember nem stresszel és nem éri csalódás. Szerintem mindenütt így kellene.
nov. 25. 11:14
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

en fixen 6.30-13.30ig max 14ig dolgozom, hetfötöl pentekig, a többiek 5.30-13ig hetfötöl vasärnapig.

nincs tulora, minden elöre tervezhetö...

nov. 25. 12:42
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Recin fixen 7-19 vagy 19-7h nappalos és éjszakás műszak volt, a bárba 16-0:00 között volt plusz ember osztva, neki volt, hogy túlórázni kellett. A felszolgálók 5-15 és 14-0:00 között dolgoztak, nem volt jellemző a túlóra, mert bezárt a konyha, a bárt meg külön ember vitte (cserébe nem csak felszolgáltak, hanem mosogatniuk is kellett).

A szobalányok 8-16h között dolgoztak, ha készen voltak mindennel, elmehettek előbb, ha nem, akkor maradniuk kellett tovább.

nov. 25. 14:19
 5/5 A kérdező kommentje:
4: Az még okés, ha néha el lehet menni korábban is, tehát fordítva is alkalmazva van a rugalmasság. De nekem volt már olyan főnököm étteremben, aki a forgalmas napokon, amikor a kollégával a szokásos időben akartunk végezni, és elkezdeni takarítani, akkor odajött és nyomta a szöveget, hogy ez nem iroda vagy gyártósor, itt nem időpontig dolgozunk, nem az órát nézzük, hanem addig maradunk, ameddig szükséges, a vendégektől függünk. De viszont, amikor döglött forgalmú napon korábban megálltunk, és el akartunk menni kb. félórával hamarabb, akkor meg azt pampogta, hogy ez nem lehet, a munkaidő este tízig tart, kötelesek vagyunk addig maradni. Én meg erre nyilván bepöccentem, hiszen a másik esetben azt dumálta, hogy itt nem időpontig dolgozunk, hanem addig amíg szükséges. Ez úgy fair, ha mindkét irányban érvényes a dolog, nemcsak tovább maradásra.
nov. 25. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!