Egyes embereknek miért fáj az, ha valaki nem dolgozik?
Nekem alapvetően nem gond, de azért van 1-2 olyan eset, amikor lenézem.
Az egyik az, amikor hazudik a pasijának / nőjének, hogy mennyire szereti, de csak a pénzért van vele. A másik meg az, amikor neki áll feljebb, ha nem kap az sztk-n ingyen ellátást, mert még a tb-t sem fizeti, meg éktelenül károg és bőg, ha 40 év semmittevés után kicsi a nyugdíja (ellentétben azokkal, akik dolgoztak és adóztak).
Egyrészt elég igazságtalan, hogy az egyik reggel korán felkel, esőben, hóban fagyban is dolgoznia kell, kidolgozza a beleit. A másik meg csak otthon ül és mereszti a seggét.
Másrészt meg én úgy tapasztaltam, hogy aki nem hajlandó dolgozni, az otthon sem csinál semmit, még a házimunkához is lusta.
Öhhh én azokra gondoltam, akik nem hajlandók elmenni dolgozni.
Az más, ha nem vesznek fel sehova.
Mert alapvetően, tágabban értelmezve, munka alapú társadalomban élünk. Aki anélkül jut javakhoz, hogy nem tesz az ellentételezésért az nem illeszkedik ebbe a társalomba valamilyen szinten.
És ismételten, nagyon tágan értelmezve
#19: Haha, jó volt... Ja mégse... Majd legközelebb.
Kár, ohgy nem sikerült szép magyar "tágan értelmezve" kifejezést is megfejteni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!