Az embereknek miért böki az a csőrét, ha valaki nem dolgozik, hanem passzív bevételből él?
Nem rólam van szó, hanem egy rokonomról. Örökölt az apukája 2 lakást, és neki adta még nagyon fiatalon. Neki sosem volt bejelentett munkahelye, abból él, hogy Budapesten 2 lakást kiad. Ő egy vidéki kisvárosban él egyébként, szerényen, mert 400 körül van a bevétele. Azt vallja, neki jobb így, mint munkahelyen gürizni még ezek mellé, hogy mégtöbb legyen. Neki elég, hogy megél.
De múltkor mesélte, hogy sokszor kap olyan beszólásokat, hogy te “ráérsz”, “te nem tudod mi az élet”, “ingyenélő” stb.
Miért bántja ez az embereket? Az ilyen ember nem károsít meg senkit, szolgáltatásért cserébe fizetnek neki.
Aki nem képes pénzt teremteni, meg maga köré kb semmit, annak eleve önmagárol sem lehet vmi hatalmas magabiztos sikeres képe.
Nincsenek nála olyanok hogy ez igen ezt elértem ezt megcsinaltam. Az van, hogy passziv bevétel nélkül egy életképtelen csöves lenne csak.
Valójában a tásadalom meg tükörkép. Felnagyitva állít szembe önmagaddal.
Nem tudom, hogy elszórja-e, de ez jogos.
Viszont én arra gondoltam, hogy az embereknek miért fáj az, ha más nem dolgozik? Attól neki rosszabb/jobb lesz? Még ha az ő adójából nyomná neki a munkanélkülit a kormány, akkor megérteném.
“ Valójában a tásadalom meg tükörkép. Felnagyitva állít szembe önmagaddal.”
Na ezzel mondjuk nem értenék egyet. Én is sok szart kapok az emberektől, pedig életemben nem bántottam senkit, ráadásul én tanulok, hogy olyat dolgozhassak, amit majd nem kínnak élek meg.
Én nem így tapasztalom. Ezzel nincs gond.
Az szokott fura és negatív lenni, ha valaki úgy nem dolgozik, hogy nincs bevétele, ezért másokon élősködik, másokat kihasznál.
#1 A lakásokkal nagyon sok meló van, nem teljesen passzív az. Nyilván nem egy gyári munka szint, de azért kell velük foglalkozni rendesen. Onnan tudom, hogy én is adok ki lakásokat, ráadásul nem csak a sajátjaimat kezelem, hanem anyám és húgom lakásait is. Annyi a jó hogy viszonylag biztos bevétel, és nincs főnököd aki megmondja neked hogy mikor mit csinálj. Viszont ha kifogsz egy olyan bérlőt, akkor milliós károkat tudnak neked okozni. Most tavasszal az egyik lakásból kiköltözött egy osztrák nyugdíjas nénike, két éve lakott a lakásban. A hűtőszekrény ajtaját végig karistolta a gyűrűjével, mert mindig mikor nyitotta ki, végighúzta rajta. Egyből egy hűtőcsere... Kiégette egy foltban a konyhapultot, és hiába magyaráztam neki hogy mossa a függönyöket legalább félévente, a két év alatt szerintem egyszer sem voltak kimosva, olyan szürke meg sárga volt az összes hogy mind ment a kukába. Nem sima ikeás függönyök voltak, mert nagyon nagy a lakás belmagassága, egyedileg lett rá tervezve a függöny, ami nem két fillér szintén. És oké hogy egy részét ki tudod fizettetni a bérlővel, mert az ő hibái voltak ezek, egy csomó költséget még így is nekem kell benyelnem, nekem kell intézni a szereltetéseket, vásárlásokat stb. Úgyhogy attól még mert nincs egy "normális" munkahelye az ismerősnek, valószínűleg dolgozik ő eleget a lakásokkal. Ha meg nem, akkor arra hosszú távon nagyon rá fog cseszni mert úgy le lesz amortizálva a lakás, hogy a gatyája rá fog menni mire mindent megjavít/kicserél hogy kiadható állapotba hozza.
A kérdezőnek a válasz:
Azért mert minden emberben van irigység, abban is aki tagadja. Alap emberi természet, hogy mindig többet és jobbat akarunk, és ha valakinek ez megadatik, egyből ellenség lesz. Ez igaz mindenkire anyagi helyzettől függetlenül. Akinek mondjuk 10 lakása van, az irigy arra akinek 11 van. Akinek meg saját lakása sincs, az meg arra is irigy lesz akinek legalább egy saját panelja van.
"sokszor kap olyan beszólásokat, hogy te “ráérsz”, “te nem tudod mi az élet”, “ingyenélő” stb. Miért bántja ez az embereket?"
Miért gondolod, hogy "bántja az embereket"? Lehet, hogy egyszerűen csak tényeket állapítanak meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!