Az embereknek miért böki az a csőrét, ha valaki nem dolgozik, hanem passzív bevételből él?
Nem rólam van szó, hanem egy rokonomról. Örökölt az apukája 2 lakást, és neki adta még nagyon fiatalon. Neki sosem volt bejelentett munkahelye, abból él, hogy Budapesten 2 lakást kiad. Ő egy vidéki kisvárosban él egyébként, szerényen, mert 400 körül van a bevétele. Azt vallja, neki jobb így, mint munkahelyen gürizni még ezek mellé, hogy mégtöbb legyen. Neki elég, hogy megél.
De múltkor mesélte, hogy sokszor kap olyan beszólásokat, hogy te “ráérsz”, “te nem tudod mi az élet”, “ingyenélő” stb.
Miért bántja ez az embereket? Az ilyen ember nem károsít meg senkit, szolgáltatásért cserébe fizetnek neki.
1, Ha rendesen adózik utána, akkor okés;
2, Azért, mert van neki agya, valószínűleg nincs betegsége, így lényegében eltékozolja a személyiségét, a gógyiját.
Azt nem tudom adózik-e, mert én vagyok a “gyerek”( 18 éves), ő meg egy harmincas hapsi, ezért nem oszt meg velem ilyet.
Bár azt tudom, hogy nem csinál nagy érdekességeket szabadidejében, inkább ilyen otthonülő típus. Mondjuk ehhez sincs semmi közöm, engem nem zavar, én is élnék így szívesen, csak több dolgot megpróbálnék szabadidőmben.
"Milyen érzelmi inteligencia kell ahoz hogy ne lehessen érteni miért zavar ez másokat?"
Szerintem odáig mindenkinek tiszta a kép, hogy amikor valakiknek több/jobb jut csak úgy, az irigységet, frusztrációt, tehetetlenséget és egyéb szar érzéseket vált ki. A kérdés, hogy miért kell emiatt kikezdeni az illetőt? Érted, pont azt mondtuk ki, hogy nem tehet róla, csak az ölébe hullott, akkor olyanért utáljam, amihez semmi köze?
Az nyilván más eset, amikor az illető visszaél az előnyével, pl felvág, okoskodik, gúnyol másokat, stb. Az ilyen viselkedésért tessék csak utálni, de pusztán azért mert neki jobb az élete, még nem lesz jogunk a nyomorunk frusztrációját becsatornáni a szerencséseb emberbe.
Engem személy szerint jobban idegesítenek az olyan emberek, akik hatalmas színvonalon élnek, ha megdolgoztak érte, ha nem.
Ez visszafogottabb ember, aki a kevesebbel is megelégszik, az szimpatikusabb.
Sajnos amikor munkát vállalsz, csak pénzzel fizetnek, idővel nem.
Vagy dolgozol 8 órában vagy nem dolgozol sehogy.
Persze 4 órás munkát is hirdetnek, de ezek nagy részéről kiderül, hogy nem is annyi, csak adót akar csalni a munkaadó.
Egy álláshirdetést sem láttam még, ahol azt írnák, hogy plusz szabadnapok, rugalmas munkaidő.
Hanem légy terhelhető, zaklatnak a munkaidőn kívül, és örülj hogy van munkád.
Mindezt azért, hogy a tulajdonos neves, divattervezők által túlárazott ruhákat, táskákat, ékszereket vegyenek, luxud autóval járjanak, túlárazott, lenyúlós éttermekben vacsorázzanak, luxusprostituáltat tartsanak, sugar baby albérletét vagy egyetemi tandíját fininszírozzák és az arcodba tolják, hogy ők ennyivel többek tőled.
Én nem ítélem el azt, aki nem dolgozik, mert ezzel csak másnak termeli a pénzt.
A munkának nincs értéke, nincs, arányban azzal, amit elvárnak és fizetnek.
Ha én ilyen szerencsés helyzetben lennék, mint a kérdező ismerőse, akkor valamivel piaci ár alatt adnám ki a lakásokat, ezzel segítve tisztességes embereknek.
És max csak alkalmi munkákat vállalnék, amihez van kedvem és nem tehetnek meg velem bármit.
Az a baj a lakáskiadós többsége nagyon elszemtelenedett és semmi fék nincs a lakbérre.
Mondjuk nyugati, fejlett országokban erre már találtak megoldást, így nincsenek hajléktalanok.
Nálunk viszont a csórók is, arra a pártra, szavaznak, akik minél jobban támogatják a, tőkéből élőket.
“ Milyen érzelmi inteligencia kell ahoz hogy ne lehessen érteni miért zavar ez másokat?”
És milyen érzelmi intelligenciára vall a dögöljön meg a szomszéd lova is hozzáállás?
Egyébként 400-at simán meg lehet keresni, ha valaki jó szakmát választ, jó diplomát csinál. Én is ezért tanulok tovább mérnöknek.
Ha jó bérlőt akarsz, akkor érdemes olcsóbban kiadni.
Ha régi lakóid vannak, akik rendesen fizetnek, érdemes őket megtartani, még egy új bérlő kockázatosabb.
Persze ezzel a kiadónak kevesebb a bevétele.
Ha nagy bevételt akar valaki, akkor érdemes rbnb formában.
De azzal már foglalkozni kell.
De még azzal sincs annyi munka, mintha dolgoznál napi 8 órában.
Van egy ismerősöm, Angliában dolgozik távmunkában, azt hiszem programozó vagy grafikus, szabadúszóként.
Jól keres, ezért ő napi 4 óránál több munkát nem vállal, pedig többet kereshetne, de neki a szabadideje fontosabb, nem hajtja a tatár, családja nincsen.
Valójában ilyen egy ideális élet.
Passzív jövedelem mellé érdemes ennyit dolgozni mondjuk, ebből még nem érzed azt, hogy elrabolja a munka az életedet és tönkreteszi az egészségedet.
Mert van olyan munka is, amivel lehet havi 1 milliót keresni, napi 12 órával, csak rámegy az egészséged és elmegy az életed.
De vannak, akiket ez sem érdekel, mert nekik nagy családi ház kell, luxus mindenből, csak elfelejtik, hogy az orvosok sem tudnak csodát tenni, ha elhanyagolod magad, bármennyi pénzed van, és a fiatal éveidet senki nem adja vissza, a pénz sem.
Dehát valójában ingyenélő és tényleg nem tudja, hogy mi az a munka 😃
Jól teszi! Ha az ölembe pottyanna egy ilyen lehetőség én is nyilván kiadnám. De mondjuk dolgoznék is mellette. Majdnem egy milliós fizetés havonta azért jobban hangzana
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!