Mit tegyek, hogy választékosan tudjak kommunikálni?
Az a nagy bajom, hogy gyakran tőmondatokban, teljesen passzív szavakkal válaszolok, beszélgetek emberekkel, kollégákkal. Ritkán belebotlok a saját mondandómba és ekkor el-el akadok, dadogok.
Ez vélhetően onnan ered, hogy alapvetően zárkózott, fásult ember vagyok, nem szívesen járok emberek közé, keveset beszélek, úgymond a családtagjaim kivételével mindenkivel.
Ez nem lehet nagy probléma összességében, de amikor a főnököm behív beszélgetni az irodájában vagy határozottan kell előállni valahol, akkor elég kínos, hogy elkezdek ily módon kommunikálni.
Másrészt a megjelenéssemmel nincs baj, na de amikor elkezdtek beszélni...
Mit lehet tenni, hogy lehet javítani a kommunikációs képességet, kézséget?
Esetleg tudtok valami videót vagy könyvet ajánlani?
Köszönöm a sok segítő választ!
Igazából szoktam és szeretek olvasni, de mostanában egyre kevesebbet, mivel időm nem sok van rá.
Ez a beszélgetés nem is rossz ötlet, megfontolandó.
Az egyik válaszadónak igaza lehet, magabiztosság terén sem vagyok teljesen elégedett önmagammal.
Én írtam a hangos felolvasást, ez nagyon sokat segít a magabiztos beszéd terén! De tényleg rendes beszédhangerövel kell felolasni, nem magadban motyogva.
Próbáld ki legalább két hétig, nekem sokat javított a helyzeten.
Rendben, köszönöm!
Amint lesz rá lehetőségem és szabadidőm, akkor ráveszem magam.:)
Milyen témájú könyvet ajánlsz? Vagy az teljesen mindegy?
Teljesen mindegy, mit olvasol fel, - jó, a telefonkönyv nem optimális :) -, olyasmit érdemes, ami érdekel is, hogy ne add fel hamar, meg lehetőleg ne csak szleng legyen benne, a lényeg, hogy minden nap csináld.
Lehet lefekvés előtt, kaja előtt/után vagy bármilyen konkrét időpontban, akkor kevésbé marad ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!