Lehet, hogy azért nem tudok normálisan angolul, mert alapból nem járok emberek közé és még magyarul sem tudok választékosan beszélni?
26 vagyok, bár szereztem B2-es középfokút az egyetem miatt, de már akkor sem tudtam rendesen beszélni főleg most és borzasztó rossz érzés, hogy az utóbbi időben valahányszor el akartam kezdeni felfrissíteni a tudásom teljesen elakadtam és nem tudtam hogyan tovább. Milyen módszerrel, miből és hogyan tanuljak stb. Az Ankidroid tanulós app interaktív szókártyáival (példamondat és ki is ejti) elkezdtem tanulni a legfontosabb 4000 angol szót, de amit megtanultam simán elfelejtettem, ezért hagytam a fenébe. Létszükség lenne, hogy a köv. fél évben egy gyengébb C1 szintet elérjek (munka miatt), de még alap dolgokat sem tudok megfogalmazni normális szókincs hiányában. Nemrég voltam magántanárnál és alig tudtam kinyögni a bemutatkozásomat (iskola, tanulás, hogy telt a karácsony stb.). És sajnos magyarul sem tudok választékosan beszélni, nincsenek saját gondolataim és barátaim sincsenek akivel beszélgetnék még magyarul sem. Létezne, hogy emiatt sz** az angol tudásom is? Ha igen, akkor van-e köztetek hasonló emberke? Ha már nem tudok változtatni legalább hátha van sorstársam akinek lelkizhetnék. 😅
Köszi.
Melyik szótárat tanulod? Melyik betűt? Elölről vagy hátulról? :D Miért nem a telefonkönyvet tanulod? Az érdekesebb.
Foglalkozni kell az angollal, tulajdonképpen akárhogy, de az igazából a mindenhogy. Újság, könyv, kurzuskönyv, nyelvtani gyakorlókönyv, rádió, televízió, mozi... És ami jön, ismeretlen nyelvtani struktúra vagy szó, annak utánanézni, kijegyzetelni. A vele való foglalkozástól marad meg (egy ideig, ha nem kap megerősítést), nem attól, hogy szebb applikációt töltesz le, mint a szomszéd. :D
Ami a többi nyavalygást illeti, olvassál. Szintén akármit, de inkább bármit. Irodalom, ismeretterjesztés, történelem, politika, művészetek... ez műveltséget okoz (nem fáj), és így lesznek gondolataid meg szókincsed.
Utolsó: A kérdése arra vonatkozott, hogy lehet azért nem megy neki az angol, mert alig beszél MAGYARUL. Erre írtam, hogy ez hülyeség. Az, hogy magyarul mennyit beszél, semmit nem befolyásol az angol tudásában.
Első voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!