Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ti hány angol akcentust...

Ti hány angol akcentust ismertek fel?

Figyelt kérdés
Mármint anyanyelvi angolt, mint a skót, meg az ausztrál. Lassan két éve élek, Angliában, és lassan frusztrál, hogy hallásra az amerikai angolt se tudom megkülönböztetni, kiváncsi vagyok, másnak is van-e ezzel gondja.

2016. máj. 21. 00:01
 1/4 anonim ***** válasza:
Igaz, hogy én mindig Mo-n éltem, de én sokszor a nem anyanyelvi angolt se tudom megkülönböztetni az anyanyelvitől...:D
2016. máj. 21. 00:11
 2/4 anonim ***** válasza:

Skót, ír, angol, amerikai - ezek több fajtáját simán, ausztrál is megy, ill. az új-zélandi.

Több szuper filmet és sorozatot láttam ezekből az országokból, nagyon jó gyakorlás, ill. Írországban élek, de éltem Angliában is, egy idő után rám ragad a helyi akcentus :)

2016. máj. 21. 00:22
 3/4 anonim ***** válasza:

Nem tudom hany, meg nem szamoltam, de az USA-ban elve csipobol megmondom, hogy az illeto lengyel vagy orosz vagy ukran, vagy mexikoi vagy hondurasi vagy guatemalai, ha telefonom hivnak es nem latom a fejet, akkor is. Egyedul az azsiaikat keverem neha, a filippinok es a malajok Nagyon hasonloan ejtik ki. Viszont a japanok es a kinaiak kozott hatalmas a kulonbseg, szoval oket megint konnyu kitalalni.

Az ausztralok, a kanadaiak, a brit-angolok is egeszen maskepp beszelek. Sot, sokszor, bar nem mindig, meg az itt szuletett, tehat anyanyelvi szinten angolul beszelorol is megmondom, hogy elso vagy masodik generacios, vagy sokadik generacios.

2016. máj. 21. 01:57
 4/4 anonim ***** válasza:
Brit, "Amerikai" (bár én ezt veszem alapnak), Texasi, Új zélandi...itt kifújt...:D De én is mindig Magyarországon éltem.
2016. máj. 21. 07:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!