El lehet sajátítani teljesen az amerikai akcentust?
az amerikai akcentus sokkal könnyebb mint a brit
mondjuk 25 éves kor után már nehéz tökéletesen megtanulni.
Rokonom 20 évesen ment ki és nem mondja meg senki hogy nem amerikai. persze ő sem anyanyelvi szintű de nagyon jól megtanult
nem arról volt szó, hogy megtanulja az összes amerikai tájszólást.
Másrészt pedig nem igaz hogy minden államban más tájszólás van!
2 évig éltem az államokban :)
És képzeld el, hogy nem mondják meg a rokonomról hogy nem amerikai! Általános társalgás alapján biztosan nem!
És az én véleményem az hogy az amerikai akcentus elsajátítható mert sokkal könnyebb mint a brit.
3
Tudod van egy olyan állapot,amikor a kisgyerek memorizálja az anyanyelve hangjait. Később ebből az agyában elraktározott hangkészletből fogja megtanulni az anyanyelvét. Minden nyelvnek más a hangkészlete. Így kérlek ne magyarázd már meg nekem,hogy a rokonodról nem vágják le,hogy nem amerikai. Sztem csak nem mondják neki,mert nem tudják hova tenni,hogy vajon milyen angol nyelvterületről jött esetleg. Mert gondolhatják róla,hogy talán angol az anyanyelve,de csak talán. Pl német nyelvben a Nur szó. Így ejted : Nua-az A hangot kicsit mélyebben. Ez az anyanyelvieknek így természetes,neked mint nem anyanyelvi német figyelned kell erre. Ugyanez az angollal is. Ne mond már,hogy a rokonod,vagy akár te minden hangot tökéletesen ejtesz az angolban! ilyen nincs,ahhoz kiskorodtól ezt kellett volna tanulnod éjjel nappal. Nem véletlen nem lehet Hoollywood-i színész akárkiből. Csak a született amerikaiakból,mert különben elég zavaró lenne az akcentus a filmben miközben beszél.
Lehet anyanyelvi szinten megtanulni felnott korban is, mert az anyanyelvi szint igazabol elegge tag szinvonal.
Akcentus nelkul szerintem 10-12 eves kor folott mar nem lehet megtanulni.
Amerikában nincs tökéletes akcentus. Ugyanis az egyik az, hogy minden államban más kiejtéssel beszélnek. Illetve ez az ország a kezdete óta bevándorló népek "hordája". Ami szerintem király. De mára annyi bevándorló él kint, hogy ez a kultúra része. Az élő amerikai angol beszéd.
Plusz egy kis személyes. A szüleim barátai közül többen más-más országokban próbáltak szerencsét, illetve mára az én barátaim is ezt teszik.
Az egyik ilyen ismerős 15 év után jött haza az USA-ból, ugye régen nem tudta használni a nyelvünket. Angolul gondolkodott, számolt.. Már nem tudott szépen, magyarul beszélni, máshogy artikulálta a betűket. És többször angolul beszélt, mert nehezen szokott vissza a magyarra.
Közelebbi eset, a barátnőm ő csak 1 éve költözött ki egy európai országba, így ez nem amerikai angol.. De ő ugye minden nap írt magyarul, skypeolt stb. Még is annyira erős volt az angol az életében, hogy ha az itthoni látogatása alatt angol szót látott, vagy mondott, azonnal angolul beszélt tovább.
Természetesen lehetséges az anyanyelvi szintű beszéd elsajátítása. A tanárod valószínűleg az angol nyelvből szervezett BA-MA-t és nyilvánvalóan utána kint élt.
Nekem a művészettörténelem tanárom tud anyanyelvi szinten franciául, ő az egyetemet Franciaországban végezte el.
Szerintem csak akarat kérdése. Meg az, hogy kint élj abban a környezetben.
Anyanyelvi szinten meg lehet tanul ni, ertve, bo szokinccsel, de 10 eves kor utan mar csak akcentussal. Errol beszelunk, ez volt a kerdes.
Lehet gondolkodni , irni, olvasni angolul, de megint csak akcentussal. Egy ev utani kint let utani tortenetet nehez elhinni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!