El lehet sajátítani teljesen az amerikai akcentust?
5-ös vagyok.
A sok lepontozósdinak üzenem,hogy nézzenek utána és csak aztán pontozgassanak mert úgylátom az már nem megy !
5ös :
"Nem véletlen nem lehet Hoollywood-i színész akárkiből. Csak a született amerikaiakból,mert különben elég zavaró lenne az akcentus a filmben miközben beszél."
És mi van Schwarzeneggerrel pl.? Rosszabb az akcentusa, mint egy kezdő nyelvtanfolyam tanulójának...kis túlzással persze, de pl. az első nagy filmjeinél, mint Terminátor 1, Predator stb. , tényleg rosszabb volt. :D
Nem véletlen nem lehet Hoollywood-i színész akárkiből. Csak a született amerikaiakból,mert különben elég zavaró lenne az akcentus a filmben miközben beszél. - uristen milyen ostoba vagy, inkabb ne irtal volna
És amit hallottál hogy 10-12 éves kor felett nem lehet elsajátítani, szerintem az arra vonatkozik, hogy kb 10 éves korig lehet a gyerek 2 anyanyelvű, utána már idegen nyelv lesz neki a másik.
Szerintem az "amerikait" a legkönnyebb elsajátítani, hiszen ott van a legtöbbféle akcentus. tehát előfordulhat hogy azt gondolják hogy amerikai vagy, csak épp nem tudják pontosan beazonosítani hogy milyen államból, melyik részről vagy.
DE! ez kizárólag akkor lehetséges, ha anyanyelvi környezetben élsz, és nem 1-2 évig, hanem annál sokkal több ideig! tehát ha nekem azt mondja egy Magyarországon élő nyelvtanár hogy ő anyanyelvi szinten beszél.. nekem az gyakorlatilag lehetetlen.
Én úgy gondolom hogy a hanglejtést, a betűk kiejtését stb... azt meg lehet tanulni (vannak erre külön tanárok, tehát ha valakinek a munkája ezt igényli, akkor elküldik úgymond "akcentust tanulni" :D )
de ettől függetlenül mindig fog az ember új szavakat hallani, 20 és 30 év után is.
America barmely reszen rszreveszik, hogy angol a masodik nyelved, barmely akcentussal. Foleg az eroltetett, annal rosszabb nincs.
Logopedikus az aki tanit kiejtest, akcentust. A szineszek is oket veszik igenybe. 10 evesen felul tanulni angolt, vagy mas nyelvet, mindig is kulfoldi maradsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!