Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Az embereknek miért böki az a...

Az embereknek miért böki az a csőrét, ha valaki nem dolgozik, hanem passzív bevételből él?

Figyelt kérdés

Nem rólam van szó, hanem egy rokonomról. Örökölt az apukája 2 lakást, és neki adta még nagyon fiatalon. Neki sosem volt bejelentett munkahelye, abból él, hogy Budapesten 2 lakást kiad. Ő egy vidéki kisvárosban él egyébként, szerényen, mert 400 körül van a bevétele. Azt vallja, neki jobb így, mint munkahelyen gürizni még ezek mellé, hogy mégtöbb legyen. Neki elég, hogy megél.

De múltkor mesélte, hogy sokszor kap olyan beszólásokat, hogy te “ráérsz”, “te nem tudod mi az élet”, “ingyenélő” stb.

Miért bántja ez az embereket? Az ilyen ember nem károsít meg senkit, szolgáltatásért cserébe fizetnek neki.

2024. jún. 26. 08:35
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
75%

Èn is adok ki lakàsokat meg garàzsokat amiket külföldön kerestem meg 16 év alatt.

Ami idegesítő itt,hogy a bérlő úgymond a lakbèrèrt cserèbe a bútorokat is hasznâlja meg tönkreteszi és utána amikor elmegy bokszolni kell minddel mert a kauciót le akarja lakni.

Külföldön a csupasz falakat bèrlik a legtöbb esetben, itt nálunk a bèrlők nagyon tèvúton jàrnak.

Hogy a valós kérdéshez is hozzászóljak ,igen rohadt irigyek az emberek

2024. jún. 26. 09:36
 12/49 anonim ***** válasza:
100%

"fogalmuk sincs a helyzetről"

Hát annyit azért pl. tudhatnak, hogy aki nem jár el dolgozni, annak több ideje van, mint annak, aki 8-9 órát a munkahelyén tölt, tehát igenis igazuk van, ha azt mondják, hogy ő ráér.

De mi ebben a rossz? Egyszerű ténymegállapítás.

Meg abban is igazuk van, hogy aki sosem dolgozott, az egy csomó mindent nem tud "az életről", hiszen legtöbb ember az ébren töltött élete felét a munkájával tölti, ami nem kevés, ehhez képest meg a kérdező rokonának nulla tapasztalata van arról, hogy milyen az, amikor munkát kell keresni, nem ismeri a stresszt, amikor interjúra kell menni, aztán várni, hogy értesítsenek, hogy milyen az, amikor minden nap korán kell felkelni és akkor is időben ott kell lenni a munkahelyen, ha mondjuk késik a vonatod, vagy akármi, mert másképp kirúgnak, aztán kezdheted elölről a munkakeresést, fogalma sincs arról, hogy milyen olyan helyen dolgozni, ahova utál bemenni nap mint nap, de muszáj, mert lopásból mégsem élhet meg, és egyelőre még nem talált következő munkahelyet, hogy milyen az, amikor egy viszonylag jó munkahelyet 1-2 kolléga pokollá tesz, ezért azon kell dilemmázni hónapokig, évekig, hogy menjen-e vagy maradjon, stb. De ezt sem biztos, hogy rosszindulattal mondják, lehet, hogy egyszerűen csak emlékeztetni akarják őt, hogy márpedig ez van, ő egész másképp láthatja "az életet", mint egy átlagember, aki munkából él, nem örökségből.

Közben meg azt is el tudom képzelni, hogy a lakáskiadással is van azért teendő, hiszen eleve meg kell őrizni a lakások értékét, hogy továbbra is ki tudja adni, tartani kell a kapcsolatot a bérlőkkel, stb. - na de ez mind olyasmi, ami nem annyira időhöz kötött, mint egy munkahelyen dolgozni, meg azért jóval kevésbé stresszes, stb.

Egyszerűen csak nem kell megsértődnie rajta, ha emlékeztetik rá, hogy legtöbb embernek egész más az élete, mint neki, és kész. Esetleg ő is felvilágosíthatja a többieket arról, hogy az ő életének mik a nehézségei - aztán leszaromtabletta, mindenki kezdjen az infóval azt, amit akar. :)

2024. jún. 26. 09:42
 13/49 anonim ***** válasza:
82%

" Még ha az ő adójából nyomná neki a munkanélkülit a kormány, akkor megérteném."

Hát igen, mondjuk az is benne van a beszólásokban, hogy akik lakást adnak ki, sokszor feketén teszik, és mivel ők tehát nem adóznak az állam felé, igenis mások adójából tartják fenn az ilyenek számára is az egészségügyi rendszert, a tömegközlekedést, a munkanélküliek segélyezését, meg úgy egyáltalán, mindent... Ő vajon legálisan adja ki a lakásokat, vagyis adózik a bevétel után?...

2024. jún. 26. 09:47
 14/49 anonim ***** válasza:
27%

"igenis igazuk van, ha azt mondják, hogy ő ráér."

És ezzel mi a bajuk, hogy ő ráér? Ez akkora társadalmi probléma? Vagy bűncselekmény?

"nem kell megsértődnie rajta, ha emlékeztetik rá, hogy legtöbb embernek egész más az élete, mint neki, és kész"

Nem, de kinek mi a lóf.sz köze van hozzá hogy mások hogy élnek? Attól hogy én nem tudom megvenni a 100 milliós Bentleyt, attól más még meg tudja. És akkor mi van?

Irigység, rosszindulat.

2024. jún. 26. 10:04
 15/49 anonim ***** válasza:
59%

14, ha azt mondom, kék a szemed, akkor irigy vagyok rá?

Ráér? Igen. Mitől lenne irigy, aki megállapít egy tényt?

Én nem tudnék ilyen haszontalan, semmittevő módon élni, szóval nem nagyon van mire irigynek lennem.

2024. jún. 26. 10:09
 16/49 anonim ***** válasza:
62%

"De múltkor mesélte, hogy sokszor kap olyan beszólásokat, hogy te “ráérsz”, “te nem tudod mi az élet”, “ingyenélő” stb."

Mert igaz 😂 Tán nem ráér? Semmit nem csinál. Legalább vm hasznosat művelne a mérhetetlen szabadidejében. Tanulna, segítő munkát végezne, bármit.

2024. jún. 26. 10:13
 17/49 anonim ***** válasza:
81%
Akinek nincs passzív bevétele az nem tudja ez hogyan működik. Ez sem passzív és emellett is lehet egy csomó mindent csinálni. Nekem is van két lakásom amit kiadok, de dolgozom és bizniszelek is. Én így szeretek élni. Ha ő úgy szeret azt is megértem, mert tényleg nem való mindenkinek a 8 óra meló.
2024. jún. 26. 10:13
 18/49 anonim ***** válasza:
73%

"És ezzel mi a bajuk, hogy ő ráér? Ez akkora társadalmi probléma? Vagy bűncselekmény?"

Épp azt mondom, hogy simán lehet, hogy a világon semmi bajuk vele, hanem egyszerűen csak megállapítják a tényt, mert az adott helyzetben valamiért fontosnak tartják megemlíteni. Pl. akkor, amikor a kérdező rokonával valami találkozót próbálnak egyeztetni, és érzékelik, hogy nekik, akik dolgozni járnak, kevesebb a mozgásterük, mint a kérdező rokonának.

2024. jún. 26. 10:18
 19/49 anonim ***** válasza:
28%

"kinek mi ... köze van hozzá hogy mások hogy élnek?"

Kell ahhoz némi üldözési mánia, hogy irigységet meg rosszindulatot feltételezzen valaki ott is, ahol egyszerűen csak érdeklődés meg törődés van, azért kérdezősködik valaki arról, hogy a másik hogyan él...

2024. jún. 26. 10:20
 20/49 anonim ***** válasza:
44%

Kár, hogy csöves vagyok és semmit se örököltem :(.

Én olyan szempontból irigy vagyok, hogy pld. az egyetemet a pénz hiánya miatt nem tudtam teljesíteni. A sok munka elvitte a hangsúlyt róla, dehát ha meg nem dolgozom, akkor az albérletemet senki nem fizeti helyettem...

Mondom ezt úgy, hogy apám német családit kapott végig, amíg tanultam, dehát azt sem nekem adta, hogy támogasson, hanem ő azt a magáénak gondolta...

Minek születtem meg?

Minek csinálnak gyereket / gyerekeket olyanok, akik nem képesek megfelelően támogatni őket...

Nem hatalmas összegekre gondolok most.. A német családi is már annyit segített volna, hogy nem égek ki...

Fos egy világ.

Más meg egy halom pénz tetején vegetál.

25F

2024. jún. 26. 10:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!