Hogy oldjátok meg a munkavégzést otthonról, ha elmegy az áram?
Ma is voltak fennakadásaim, de leginkább egy tavalyi szituáció jutott eszembe: itthonról dolgoztam, arra ébredtem reggel hogy leesett kb 30 centi hó, nincs áram az egész környéken.
Még annyi szerencsém van, hogy laptopom van, az bírja akksiról egész nap, de a net ugye problémás. Ha tudok akkor veszek mobilnetet (mint pl. ma), de a tavalyi alkalomnál a környéken az adótornyok is lehaltak, nem volt mobilhálózat se... 8-tól délig nem tudtam dolgozni.
Hasonló esetben mit csináltok, akik otthonról dolgoztok (vagy akár ha munkahelyen nincs áram)? Hogy oldjátok meg? Emiatt fogyjon a szabadnap?
Természetesen leginkább azok válasza érdekelne, akiknek a munkájához kell számítógép és internet. :)
Azokról igen, de gyakrabban van nem tervezett áramszünet, pl időjárási ok miatt.
#2:
Az a gyökér #akkorisha reklám, istenem de felrúgtam volna azt a gyereket...
Ha a munkahelyen nincs áram, az a cég baja, oldják meg ők, ezért nem küldhetnek szabira, ha már bementem.
MOstanában a környéken volt több bejelentett áramszünet is, amikor fél napos volt, akkor mobilnetről dolgoztam, amíg le nem merült az akksi, meetingekbe ilyenkor nem csatlakozom be, mert az zabálja a netet. Majd elmondják, miről maradtam le. Az idei harmadik alkalommal inkább kivettem egy szabit, 36 volt idén, jutott belőle bőven ilyesmire is.
A mobilnet lenne alapból a kábeles backupja. Szóval ha az nem megbízható, akkor OFF-os a dolog.
Alapvetően ugye az internet valamilyen kábelen jön, normális helyen üvegszálon. De az a probléma, hogy az elosztóközpontok ugyanúgy a hálózatról kapják az áramot. Tehát az esetek többségében hiába tudod te műküdtetni a szolgáltató végpontodat (ont, modem, akármi) egy akksiról, ha nincs áram az egész településen sehol, akkor nem fogsz tudni kapcsolódni.
De persze ha csak kisebb részt érint, pl csak a ti utcátokat, akkor lehet megoldás egy szünetmentes tápegység. Persze kérdéses, hogy ez meddig életképes.
Nekem egy közepesebb akksis, közepes fogyasztású laptopom van, így 4 órát bír full fényerős kijelzővel. Ehhez van egy powerbankom, ami megduplázza ezt
Esetleg azt lehetne még megnézni, hogy a 3 közül melyik szolgáltatónak van a legjobb mobilnetje nálatok.
--
Én balatonparton tolom a nyáron a homeofficet, de ott ugye olyankor fullos a térerő, hoznak a szolgáltatók mobil adótornyokat, meg hétköznap nem is telített a hálózat. Még 4G is 100Mbit felett hasít. Kiültem partra, elvoltam a 8 órát a strandon. WC ingyen van, szabadstrand, kajapia vittem. Nagyon jó volt. Tudnám élni egész évben.
Áramszünet van gyakran a házakban ilyen pillanatnyi, amikor teljesen elmegy a feszültség. Nem bírja már a klímákat ez a hálózat (persze megszavazták a fideszt az ottaniak, szerintük normális a gyakori áramszünet...). Szóval ez így nem érint.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!