Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogyan deríthetem ki, ki az...

Hogyan deríthetem ki, ki az áskálódó?

Figyelt kérdés

Egy dolgozói járaton vagyok buszsofőr. Gyárakba szállítom a munkásokat. Van egy melós, aki folyamatosan áskálódik ellenem. A szemembe nem meri mondani a problémáját, annyira nem gerinces. Hanem bemegy a gyár irodájába és valótlanságokat állítva vagy az igazságot erősen elferdítve, próbál alám tenni és kirúgatni.

2,5 éve vagyok ezen a járaton. Eddig senkinek nem volt baja sem velem, sem a vezetési stílusommal. Kb. Fél éve kezdődtek az áskálódások. Kezdve azzal, hogy ez az illető olyanokat állított, hogy rendszeresek a gyorshajtások, a veszélyes előzések és az indexet, nem minden esetben használom. Na most nem tudom, hogy az illető utas, minek képzeli magát, önkéntes rendőrnek vagy esetleg vizsgabiztosnak? De az adott busz hivatalosan 100 km/h-val mehet autópályán, s szinte végig azon megyünk. Nagyobb sebességre, pedig a busz nem képes, mert 100-nál lekorlátoz. Előzés alatt, pedig nem tudom mit ért, de autópályán busszal előzhetek. S azt párhuzamos közlekedésre alkalmas úton, elhaladásnak hívják, a lassabb jármű mellett. Városban is szinte végig 2x2 sávoson megyünk, ahol pedig egy sávos az út, ott a fizikai akadály miatt, nincs is lehetőség előzésre.

Indexet, pedig abban az esetben nem használom, mikor hajnalban teljesen üres a város, s rajtunk kívül, nincs más az úton/járdán. Ez szabálytalan, tudom, de ebben az esetben nem tartom indokoltnak, az index használatát.

Folytatódott azzal, hogy egy vaddisznó feltévedt az autópályára, amit én észlelve, egy hirtelen kormánymozdulattal kikerültem.

Ez a dolgozó, nem a velem, a sofőrrel kommunikálta le, hogy mi volt ez, hanem ismét bement az irodára, s előadta a meséjét, hogy elaludt vezetés közben a sofőr, áttért a másik sávba, majd visszarántotta a buszt, s majdnem felborultunk. Na most a felboruláshoz köze nem volt a dolognak, de még a majdnemtől is messze volt. S nem is a másik sáv felé, hanem a leállósáv felé rántottam a kormányt.

Ezután a buszos cég, beszerelt a buszba a menetrögzítő kamerát.

Ezután ez a dolgozó, már nem tudott mással előállni, mint hogy fáradt a sofőr, ezzel ment az irodára panaszkodni, mivel a kamera miatt, már más ütőkártyája nem maradt. De igazából ahhoz, neki mi köze, hogy fáradt vagyok-e? Arra nem kíváncsi esetleg, hogy viszket-e a hátam, vagy éhes vagyok-e, vagy van-e lukas fogam?

Most, hogy pár napja a menetrögzítő kamera nem működött, mert behalt a töltője, s látta, hogy nincs bekapcsolva, alkalmat talált ismét az áskálódásra, s ismételten előhúzta a veszélyesen vezet a sofőr, kártyát.

Annyi történt, hogy a teljesen üres jeges útszakaszon, kicsit elkapart a busz hátsó kereke, de semmilyen veszélyes dolog nem történt. Az utas megint ment az irodára, s úgy adta elő a történetet, hogy keresztbe fordult és megpördült a busz a kanyarban. S ő életveszélyben érzi magát.

Az a baj, hogy a buszos cég, egy külcég, nem a gyárhoz tartozik. S a gyár a megrendelő, ők dirigálnak.

A főnököm, próbálna kiállni mellettem, de a gyárnál a vezetők, mégis felülnek ezen a dolgozó, hazugságainak. S a gyártól a megrendelő, már kérte a sofőr lecserélését. Az én főnököm, ha nem tudja meggyőzni a megrendelőt, kénytelen lesz elküldeni, mert ebből a városból, nincs más járata. Ő tudja, hogy jó sofőr vagyok, 2009 óta nemzetközi kamionsofőr voltam, Európát bejártam, tehát nem kis gyakorlatom van és soha nem megyek bele veszélyes helyzetekbe.

A gyárból a megrendelővel, próbáltam felvenni a kapcsolatot, de ott csak főnök, a főnökkel tárgyal.

Tehát mit csináljak ebben a helyzetben, vagy hogy derítsem ki, hogy melyik ez a féreg?

tegnap 13:20
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Tegyel feljelentest
tegnap 13:29
 2/13 A kérdező kommentje:

És azzal mit érek el?

tegnap 13:30
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem igaz, hogy senki nincs, aki megmondja.

Kérdezd azokat, akiknél bepanaszolt. Jogod van tudni.

tegnap 13:34
 4/13 A kérdező kommentje:

Én nem tudom, kinél panaszol be, csak hogy a gyár irodájában. Ott nem ismerek senkit, be sem mehetek oda.

Ilyen panasz esetén, csak a buszos cégnek küldik az e-mailt.

tegnap 13:48
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
De basszus, hát hogy jut el akkor hozzád? Kitől hallod, ki mondja vissza?
tegnap 14:00
 6/13 A kérdező kommentje:

A buszos cég mondja, hogy megint jött e-mailben egy panasz és ez, meg az történt. S hiába mondom, hogy hát az nem egészen úgy volt, meg hogy az erősen el van ferdítve.

tegnap 14:37
 7/13 anonim ***** válasza:
0%

"Indexet, pedig abban az esetben nem használom, mikor hajnalban teljesen üres a város, s rajtunk kívül, nincs más az úton/járdán. Ez szabálytalan, tudom, de ebben az esetben nem tartom indokoltnak, az index használatát."

És akkor felmerül a kérdés, hogy vajon mely más szabályokat nem tartod indokoltnak.

tegnap 14:46
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Pedig ez rágalmazás minősített esete, több év letöltendőt kaphat érte.
tegnap 14:52
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj, hogy hiába tudod meg, ki az áskálódó, ha a gyár a sajátjai mellett dönt.
tegnap 15:24
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Ismeretlen ellen feljelentést tenni rágalmazásért. Plusz a munkaügyi felügyelőségnél is panaszt tenni. Már holnap. Nyoma legyen.
tegnap 15:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!