Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogy deríthetem ki, hogyan...

Hogy deríthetem ki, hogyan halt meg?

Figyelt kérdés
Az édesanyámról lenne szó, aki meghalt. De még kisebb voltam, amikor történt és semmit nem tudok a haláláról csak hogy melyik kórházban halt meg. Hogyan, deríthetem ki a halála okát?
2024. máj. 8. 15:31
 1/4 anonim válasza:
78%
Én a helyedben érdeklődnék a kórházban.
2024. máj. 8. 15:41
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Vannak élő rokonaid? Esetleg tőlük?
2024. máj. 8. 15:53
 3/4 A kérdező kommentje:

2

Nincs

2024. máj. 8. 16:09
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

A kórházat megkeresed valami hivatalos elérhetőségén, és kéred, hogy mint az elhunyt hozzátartozójának, adják ki neked a meglévő adatokat.

Valószínűleg csak személyesen lehet majd intézni, hisz ahhoz, hogy ezt kiadhassák, előtte igazolnod kell magad, és nekik is idő kell majd, hogy sötét irattárakból előszedjenek zárójelentéseket, boncolási jegyzőkönyvet, stb. Valószínűleg nem is lelkesednek majd a feladatért.

Ha nagyon távoli a kórház, és nem tudsz (akár többször) személyesen megjelenni, lehet, hogy megoldás az is, ha pl. közjegyző előtt igazolod magad, rajta keresztül küldöd az adatkérést. (Ekkor a közjegyző elvégzi az igazoltatást, és így a kórház is megnyugodhat, hogy annak adja ki az adatokat, akik arra valóban jogosultak.) Mondjuk nem tudom, hogy ez a fajta közjegyzői szolgáltatás egyáltalán létezik-e.

2024. máj. 8. 16:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!