Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Most tényleg én vagyok az...

Most tényleg én vagyok az antiszociális?

Figyelt kérdés

Egy faluban lévő egyesületnél dolgozom. A szomszéd faluból járok kocsival, kb 15 perc alatt vagyok itt.

2 kolléganőm pedig ingyen taxinak néz.

Az egyik nyugdíjas, heti 3 napot jár. a városból jár ki busszal. A buszmegálló gyalog kb 15 perc az irodától. Pont útba esik, ezzel nem is lenne bajom. Ha akkor járna amikor én. Ha fel kell vennem, 15perccel korábban el kell indulnom, különben ő ott fagyoskodik a buszmegállóban.

A másik pedig változó napokon dolgozik. Ő ott lakik ahol én. Ő is nyugdíjközel van. Reggel bejön vonattal (a vasút a munkahelyünktől gyalog kb 15perc szintén)

viszont minden nap ha dolgozik, mire leérek a parkolóba, ott támasztja az autóm.

1x ajánlottam fel neki, hogy hazaviszem, mert szakadt az eső, azóta minden egyes nap megvár. Hazafele a saját kocsimban fusztrálva érzem magam, olyan cigiszaga van. Napközben nem is találkozunk, nem 1x volt, hogy én nem haza mentem, ő mégis ott várt. Mert ugye nincs megbeszélve, hogy hazaviszem. Eddig csak tűrtem az egészet, de kezdenek az idegeimre menni. Főleg a2.személy.

De ha szólok, akkor félek én leszek a bunkó. Kollégával meg milyen már rosszba lenni...

tegnap 09:06
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
100%

Nem antiszociális vagy, hanem madár.

Oké, hogy néha szívességet teszel, de ez nem kötelező. Bunkóság tőlük, hogy már elvárják.

Vagy ha te benne vagy, akkor felajánlhatod, hogy mindig fuvarozod őket, de akkor ezt viszonozzák, akár pénzzel, akár más szívességgel.

tegnap 09:12
 2/25 anonim ***** válasza:
79%

A helyes kifejezés "aszociális", az antiszociális egy komolyabb személyiségzavar.

Aszociális pl. én vagyok - amúgy nincs bajom az emberekkel, de sokkal szívesebben vagyok egyedül, nincs akkora igényem a társaságra mint a többségnek, és hamar lemerül a szociális "akksim".

Téged viszont csúnyán kihasználnak - vagy te magad kínzod önmagad. Olyan dolgot csinálsz, ami számodra teher.

Mondd azt nyugodtan, hogy "bocsi srácok, a továbbiakban nem tudlak titeket elvinni". Nem bunkóság, a te kocsid, azt viszel benne akit akarsz, nem várhatnak el semmit. Ha megsértődnek, kapják be - alapvető emberi tisztelet hiánya, és bezzeg a sggüket szállíttatni hajlandóak.

tegnap 09:48
 3/25 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerüen közlöd velük, hogy a benzinköltség X forint, ha azt akarják, hogy elvidd öket, fizesssenek.
tegnap 09:52
 4/25 A kérdező kommentje:

Akkor lényegében jól gondolom.

Csak olyan izéééé, hogy lényegében ugyan oda megyünk, mégsem "vagyok képes" elvinni őket.

tegnap 09:56
 5/25 anonim ***** válasza:
81%

Miért, ha nekik kocsijuk lenne, egymást taposnák előtted, hogy hadd dobjanak haza?

Igen, van kocsid. És? Nem vagy köztaxi. Másokat vinni olyan buktatókkal jár, hogy alkalmazkodnod kell, behordják a koszt, a büdöset (cigiszag, nyáron izzadság, satöbbi)

Az ő felelősségük megoldani a munkába jutást. Nekem sincs kocsim, én is ugyanoda járok ahova a kollégáim, a lábam is gyenge (azért említem, mert ők meg idősebbek, ők sincsenek már erejük hajnalán), mégse követelem hogy hordozzák a seggem.

Ha beszállnának a benzinbe, vagy más módon hálálnák meg, akkor még esetleg meggondolnám, de így konkrétan csak csicska vagy.

tegnap 10:03
 6/25 anonim ***** válasza:
100%
Parkolj máshova. Én így csináltam. Ha erősködnek, mondd meg, dolgod van, nem arra mész. Lefognak szokni erről.
tegnap 10:56
 7/25 anonim ***** válasza:
77%

Bakker, az a durva, hogy kb egyetértek az eddigi hozzászólásokkal, mégis felcsesztem kicsit magam rajtuk. Bunkó, madár, csicska? Ne már.

Ettől eltekintve lényegileg egyetértek: a kollégáid szép finoman átcsúsztak egy határon. Ugyanakkor szerintem ez nem szándékos kihasználás, hanem éretlenségből fakadó gyökérség. De te biztosan nem vagy madár, vagy csicska.

Gondolom, magukban levezették, hogy ha te úgy is autóval mégy, akkor neked mindegy, hogy az autó üres, vagy tele - csak közben elfelejtettek erről téged megkérdezni. Alapvetően nekik kellene vállalni a kvázi koldulással járó felelősséget, ehelyett most a nagyvonalú helyett lehetsz te a rossz zsaru. Aztán ha nem jól mondod, faszán kiforgathatják, hogy mekkora önző g.ci vagy.

De nem vagy. Az autó a tiéd, te döntesz, nem vehetik természetesnek, hogy ingyen fuvarozod őket.

tegnap 11:12
 8/25 anonim ***** válasza:
86%

Elsőnek megmondod: Nem tudod garantálni, hogy mindig el tudsz indulni korábban, nehezen szeded össze magad. De ha mész és még ott van, majd felveszed.

Másiknak pedig néhány alkalommal megmondod, most másfelé mész, nem tudod elvinni. Aztán ha még a negyedik nap is ott vár rád, megmondod: Elég gyakran dolgom van munka után másfelé, tehát szerintem felesleges sokszor potyára várnod rám. - És ameddig ott vár, neked addig van dolgod másfelé.

tegnap 11:42
 9/25 anonim ***** válasza:
60%

Én írtam a csicskát. Nem az én véleményem, hanem ennyibe van nézve a kollégák által (nem elég, hogy ingyen fuvaroz, de még alkalmazkodjon is a másikhoz)

Valóban sértő lehet a jelen formájában, nem elég egyértelmű, elnézést kérek miatta

tegnap 11:57
 10/25 anonim ***** válasza:
100%
Mondd, hogy honaptól nem tudod vinni őket, mert mielőtt haza mennél máshova is kell menned minden nap, ami sokáig tart.
tegnap 12:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!