Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mi van a Z generációval?

Mi van a Z generációval?

Figyelt kérdés
"Tömegesen rúgják ki a Z generációs fiatalokat: alkalmatlannak tartják őket a munkára..."

okt. 26. 10:19
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
30%
Hát azé ilyenek, mer nem vótak katonák! :DDD
okt. 26. 11:18
 12/22 anonim ***** válasza:
9%
Attól nem lesz igaz, hogy idézőjelek közé írod.
okt. 26. 11:21
 13/22 anonim ***** válasza:
79%
#10: 10 évvel vagyok idősebb nálad, és van egy kis szekunder szégyenérzet ettől az álboomer attitűdtől.
okt. 26. 11:26
 14/22 anonim ***** válasza:
92%
Hülyeség lenne általánosítani, az sem feltétlenül igaz hogy a Z gen munkavállalókat tömegesen rúgnák ki, de azért van pár dolog, ami erre a generációra jellemző, pl könnyen és előszeretettel konfrontálódnak, nagy az önérzetük, nehezen viselik a kritikát, a monotonitást, ha irányítani akarják őket, a hierarchiát, a bezártságot, a szabályokat, emellett gyakran arrogáns, lekezelő a stílusuk, szeretik és merik is hallatni a hangjukat... most ennyi jutott eszembe :) Azért lássuk be, hogy ezek a személyiség jegyek nehezen illeszkednek egy hagyományos munkahelybe.. nem véletlen hogy sokan inkább nem is ezt az utat akarják járni, több lesz közülük vállalkozó, vagy alapítanak inkább többen vmi startupot. De népszerű munka számukra a média személyiség, influenszer, "megmondóember", coach, személyi edző.. változnak a munkavállalók a generációkkal, de ezzel együtt a munkáltatóknak is változniuk kell, ha hosszabb távon fenn akarnak maradni, a régi dogmák (mint a heti 5ször 8 órás munka, bejárás, hagyományos alá fölé rendeltség főnök és beosztott között, mindenki egy adott feladatkört lát el) lassan, de biztosan kikopnak, így kell a rugalmasság :)
okt. 26. 11:53
 15/22 anonim ***** válasza:
57%

#10:

Pedig hiába nyafogsz ezen, az embereket nem fogod tudni megváltoztatni.

okt. 26. 11:55
 16/22 anonim ***** válasza:
48%
Amennyi sok a fogyatékos közöttük nem csodálom. Nem tudnak viselkedni, tiszteletlenek..én az Y generációhoz tartozom és azt tapasztalom évek óta, hogy alaposan elengedték a gyeplőt a Z generációnál már. Beleszülettek a modern világba és utánozzák a tévében látott szemetet.
okt. 26. 12:33
 17/22 A kérdező kommentje:
Azért tettem idézőjelbe, mert nem én állítom, nekem fogalmam sincs ennek az állításnak a valóságtartalmáról, csak egy cikk címét idéztem. Igen, figyelhettem volna, hogy van-e már ilyen kérdés. Elnézést.
okt. 26. 13:13
 18/22 anonim ***** válasza:
36%

Az, hogy igazuk van!

Réges régen meg kellett volna már reformálni a munkaerőpiacot, átgondolni a heti, napi munkaidőt, az időbeosztást.

Teljesen megértem, hogy nem hajlandóak éhbérért az életük 3/4 -ét munkával tölteni!

Hajrá Z generáció! Bennetek a jövő!

okt. 26. 16:28
 19/22 anonim ***** válasza:
28%

Napi 7 órás munka lenne az ideális, mindenkinek a heti 5 munkanappal...

Így talán még (egészségesen!) Élni is lenne idejük, családot alapítani, hobbit gyakorolni, énidőzni, élvezni az életet.

Abnormális dolog, hogy a legtöbb helyen már az ebédidőt is ledolgoztatják! Gondolkodjunk már! Pedig én szeretek dolgozni, de van egy határ, és még mindig én, a családom, a saját életem az első, nem a munka, nem a cég!

Egy Z generációs

okt. 26. 16:36
 20/22 A kérdező kommentje:
Csakhogy akikkel a globális piacon konkurálsz, azok nem az énidő hangsúlyozásával és a környezetbarát termelés révén vágnak alád
okt. 26. 17:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!